Rezidentské parkovanie v Bratislave

6. nov 2023

Ahojte. Ako je to teraz s parkovaním v mestských častiach Bratislavy, v ktorých je uz zavedená parkovacia politika? Človek, ktorý je rezidentom v starom meste, môže zaparkovať kdekoľvek v starom meste meste, alebo len na ulici, na ktorej má trvalý pobyt?

luliu
6. nov 2023

Iba tam kde je trvalý pobyt, inde platíš ako ostatní

alenka58
6. nov 2023

Registrovať sa tiež môžu všetci Bratislavčania a Bratislavčanky s trvalým pobytom kdekoľvek v Bratislave a za 10 eur/rok si môžu kúpiť takzvanú bonusovú parkovaciu kartu, s ktorou budú môcť po 10.1.2022 parkovať v ktorejkoľvek regulovanej zóne PAAS 2 hodiny denne bez ďalšieho poplatku - ja mám takúto kartu

autor
6. nov 2023

@alenka58
Ďakujem za odpoveď..ale parkovanie je teda viazané na mestskú časť, alebo na adresu? Ak mám trvalý pobyt dajme tomu pri trnavskom mýte, môžem parkovať aj na inej ulici vramci starého mesta?

simsalabim
6. nov 2023

@alenka58 toto neplati uplne vsade, ale vo vseobecnosti ano.

luliu
6. nov 2023

Nie, neplatí to. Parkovať zadarmo môžeš len v časti kde bývaš, nie v celom starom meste

qetka
6. nov 2023

Stare mesto ma svoje zony. Zatial SM0 a SM1. Parkovat mozes vo svojej zonere.

tramtada31
6. nov 2023

To Vallo tak vymyslel, aby vybral veľa na parkovnom a obmedzil individuálnu automobilovú dopravu. Čiže mozes parkovat len v svojej zone, nie v celom starom meste, navyse ti bonusova karta na staré mesto neplati, aj keď to pred volbami sluboval. Potom tam máš jeho prisluhovačov ako v novom meste starosta cupka. Bývalé vedenie schválilo v celom novom meste jednu zonu, Vallovci predložili rozkuskovanie. Verim, že za tri roky si zvolíme normálnych ludi, ktori z nás nebudu robit cudzincov nielen vo vlastnom meste, ale aj v jednej mestskej casti.

alenka58
6. nov 2023

Ja v starom meste parkujem u rodičov tam to nepotrebujem (bývam na Kramároch).
S touto kartou parkujem v Ružinove - deti tam majú krúžok, tam je tarifa 1,50, čiže nie tá najdrahšia.

S touto kartou môžu obyvatelia s trvalým pobytom kdekoľvek v Bratislave parkovať 2 hodiny denne v regulovanej zóne PAAS (s výnimkou najdrahšieho tarifného pásma A, v budúcnosti najmä centrum mesta).

Cez mobilnú aplikáciu si držitelia karty zakúpia parkovací lístok na zvolený čas. Prvé dve hodiny v jeden deň neplatia nič. Čas sa odčítava po minútach, nevyčerpané minúty sa neprenášajú). Po uplynutí doby parkovania zdarma je parkovanie spoplatnené, minimálna výška jednej transakcie je za 30-minútový lístok, následne sa platí za každých 15 minút.

uhnakova
6. nov 2023

@alenka58 bohužial to nie je žiadna budúcnosť, ale už realita, že v Starom meste zadarmo na dve hodiny nezaparkujem, hoci som Bratislavčanka. Otras, Vallo u mňa skončil.

luliu
6. nov 2023

@uhnakova zaparkujes ak si kúpiš kartu za 10€ na rok

uhnakova
6. nov 2023

@luliu nie v Starom meste pri Modrom kostolíku, žije mi tam otec a na danú štvrť táto bonusová karta neplatí. Pôvodne Vallo o žiadnych výnimkach z pravidla nehovoril, takže nás pekne oklamal.

mimolimit
6. nov 2023

@uhnakova Otec by si nevedel poziadat o navstevnicku kartu? Mal by 100h alebo 200h k dispozicii.

uhnakova
6. nov 2023

@mimolimit otec parkuje v garáži. A celkovo tieto apky v mobile nezvlada alebo nechce zvladat, vzdy to musim za neho robit ja. Pointa ale je, že sa malo dať zaparkovat ako navsteva všade v Bratislave na dve hodiny. A zrazu nam pribudaju zony, kde to nejde.

julish
6. nov 2023

@uhnakova tak k modernú kostolíku ti chodia elektricky z troch strán, autobusy z ďalšej, ehm

simsalabim
6. nov 2023

@julish co velmi nepomoze, ak chces starsiemu rodicovi rychlo cestou z prace smerom po deti dovliect nakup… autom to ma rychlejsie a pohodlnejsie.

julish
6. nov 2023

@simsalabim tak konkrétne z tesca to máš asi 5 minút peso, parkovať môžeš v eurovei… neviem, ja mám auto v garáži a dieťa si vozim bicyklom, nebudem čakať, že v centre hlavného mesta nemôžem zaparkovať zadarmo, lebo ved ja tam mám otca. Proste nie. A aj deti sa dajú prevážať mhd, dosť tým ušetríš a uľavia znečisteného vzduchu - tým deti trpia viac než čímkoľvek iným (astma, alergie, obštrukčná choroba…)

janicast
6. nov 2023

@uhnakova navstevnicke hodiny mu patria i tak-nemusí mať auto..to .Je to jednoduche,ja mám Hopin

uhnakova
6. nov 2023

@julish ja netvrdím, že iné riešenie neexistuje. Vravím, ze ma Vallo oklamal s parkovaním. To je všetko.

tramtada31
6. nov 2023

@julish ale prosím ta, auta majú dpf filtre, ad blue, však vypúšťajú čistejší vzduch ako ho nasaju. Už si nenechávajte vymývať mozgy touto Vallovskou propagandou.

simsalabim
7. nov 2023

@julish ano, lebo z Eurovey velmi rada ponesiem 12 flias mineralky... Nehnevaj sa, ono sa to naozaj neda nazvat inak ako chamtivost, vyberat peniaze od Bratislavcanov v niektorych castiach mesta a to napriek slubom, ze kazdy bude mat 2 hodiny v inej mestskej casti zdarma. Naozaj by mal platit ten limit 2 hodin, nikomu by sa nic nestalo. Ci tie mineralky privleciem taxikom, mojim autom alebo ich dovezie Tesco, stale pride nejake auto, takze vzduch to nevycisti (a nie, moj otec nezije v centre mesta). A co sa tyka vozenia deti MHD - samozrejme, su situacie, ked to ide. A aj, ked nie, len za cenu skomplikovaniazivota. Ak by som po praci mala utekat po dceru do skoly a odtial MHD na kruzok, nestihnem to. Plus nakup.... a este ucenie.... nastastie taketo dni uz mam za sebou, kedze deti su velke. A bicykel do prace? Snad jedine ak by som sa mohla v praci osprchovat, ale asi ani vtedy nie, kedze len MHD (aj autom) mi to trva cca 30min. Bicykel by ma obral o dalsi cas. Nehovoriac o tom, ze bicyklom by som chodila iba ak by som mala celu cestu cyklochodnik, na cestu si netrufam.

janicast
7. nov 2023

@simsalabim ja plne suhlasím s Tebou,mám plné zuby Vala a jeho nezmyslov. A Vajanskeho ani nehovorím. -idiotizmus.
Boli sme prví paas debilinej politiky a mám plné zuby rečí ako mame chodiť MHD..Ja mám auto aby mi slúžilo .
Za ten cas,či to funguje som spozorovala ,ze kde to.platí sa ludia menej navstevuju-dokonca aj rodina.Jednoducho im to komplikuje život!!!!!

janicast
7. nov 2023

@alenka58 v starom meste .neplatí..tiež ma to štve

erikavesela
7. nov 2023

Nie podla toho primitivizmu si rezidentom par ulic okolo svojeho TP...vsade inde platis...

erikavesela
7. nov 2023

@uhnakova hlavne, ze cele paas je 9 milionov v strate...

erikavesela
7. nov 2023

@tramtada31 cela ta blbost je 9 milionov v strate

erikavesela
7. nov 2023

@uhnakova cakas od progresivcov nieco ine ako.klamstva, ja nie...si zober, co ten chuj bez SP urobil na nabrezi...

janicast
7. nov 2023

@erikavesela otras,otras,otras..by som dopravným inžinierom diplomy zobrala

erikavesela
7. nov 2023

@julish uz len na to bicykli pomedzi auta je to pre teba a tvoje deti zdrave ako svina🤣🤣

erikavesela
7. nov 2023

@janicast uplne s tebou.suhlasim....vallo je podporovatelom developerov a nezmyselnych projektov, kt.mu jeho ,"odbornici" oznacili za ziskove....cele zle...nici to priatelstva, rodinne vztahy...

erikavesela
7. nov 2023

Komercne parkoviska.su lacnejsie ako vallovole 3 ciary