Ahojte, prosim, chcela by som sa opytat, ci niekto z vas nema skusenost s renovaciou kuchynskej linky - s pouzitim povodnych skriniek. zatial co som oslovila firmy, tak neboli ochotne riesit renovaciu, iba nanovo celu kuchynu. vopred vdaka za tip!
@barju v podstate dvierka, potrebovali by sme dorobit par skiniek. Tiez vymenit kuchynsku dosku, idealne za kamen. Korpus ale aj kovania a panty mozu zostat (su kvalitne a funkcne, vyhovuje aj dispozicia) + vyrobca ten dekor dvierok uz nevyraba. Skusila som aj jedneho stolara oslovit, ale aj on sa vyjadril ze renovacie sa im neoplatia, udajne ani nam co sa tyka usetrenia financii. preto skusam najst niekoho kto si tym presiel 🙂
@valentina12345 a koľko rokov má teraz kuchyňa?by som sa trochu bala, že tie korpusy a pánty odídu skôr a čo potom s novými dvierkami. Na druhej strane chápem aj stolára, lebo oni majú starosti s nastavovanim strojov, ale závisí podľa mňa od toho ako komplikované dvierka chcete. Či zafrezovanu úchytky,alebo také ako býva v provensalskych kuchyniach. Ak by to bolo len o rovných dvierkach nemusel by mať problém,možno ste len natrafili na zlého stolára. Oslovila by som viacerých. A čo sa kameňa týka,ja som si dávala nacenit rozmer 180x320 cm a vyšlo im to aj z vyrezmi na drez a indukciu skoro 3000, skoro mi oči vypadli. Obyčajna pracovná doska pritom stojí cca 60 eur za meter. Takže som si kameň hneď rozmyslela.
@valentina12345 ešte mi napadlo, bola to kuchyňa na mieru s neštandardnymi skrinkami? Že či sa nedá ísť na neviem do Ikea a kúpiť nové dvierka ako prefabrikátov, plus tie korpusy nových skriniek čo treba. Alebo tie musia byť tiež nejakého neštandardného rozmeru?
budem riesit cosi podobne, mame vytypovaneho stolara známeho (vie o nas ale este nebol pozriet kuchynu). Kuchyňa ma 13 rokov, od zaciatku bola nedobre urobená, dohodnuta reklamacia a kuchynske studio zmizlo (viem ze majitel bol aj v base...prosts dlha story). Väčšinu skriniek chceme nechat, ale chceme ist do inej farby aj uchytiek plus este chceme niektore existujuce skrinky pomenit a nove dorobit. Chapem ze to velmi nikto nechce robiť lebo musis prerabat po niekom a to je mozno zlozitejsie ako vytvorit nove. My to ale riesit budeme urcite lebo nie som ochotna zas platit kuchynske studio a zaroven kuchynske studio by to robit nechcelo....cize ostava uz len hladat...
@valentina12345 čo si predstavuješ pod renováciou s použitím pôvodných skriniek. Chcela by si nechať iba korpus a dať nové pánty,dvierka kovania, pracovnú dosku? Alebo proste len dvierka vymeniť za inú farbu? V oboch prípadoch bude ale asi lepšie osloviť stolára ako kuchynské štúdio.