Ahojte, prosím vás o odporúčania na dobrú psychoterapeutku v Bratislave. Na internete je toho tak veľa, že si neviem vybrať. Rada by som sa odrazila aj na základe vašich osobných skúseností.
Ak nechcete verejne, pokojne aj do správy Budem vďačná. Pekný deň.
@zdenulkam Na stránke svojej poisťovne som našla 3 psychológov, u ktorých je to hradené z poistenia. Myslím, že v súčasnosti nie je šanca na psychoterapeuta, ktorého prepláca poisťovňa. Aký je rozdiel medzi klinickým psychológom a psychológom? Ďakujem za vysvetlenie.
@simonaprava základný rozdiel "Psychológovia pomáhajú pacientom s úzkosťou, depresiou, prekonaním traumy, problémami v rodine či vzťahu, závislosťami a inými psychickými problémami. Klinický psychológ je odborník na duševné poruchy, zatiaľ čo poradenský psychológ sa zaoberá poradenstvom v náročných životných situáciách a krízach."
Ale najprv asi psychológ a potom odporučí iného odborníka ak on nestačí.
No áno cez poisťovňu je to asi nemožné ale malo ludi môže dať od 40 eur vyššie za stretnutie .
Ja som vyskúšala na portáli ksebe.sk Eva Šuleková . Môžem odporučiť bola som osobne ale dá sa aj online.
@simonaprava Kurucova Fedinova klinický psychológ berie na poisťovňu a robí aj skupinové psychoterapie musíš mať výmenný lístok
Ešte jedno meno, keď ma napadne napisem
@zdenulkam Momentálne beriem antidepresíva, ale rada by som doplnila liečbu aj o psychoterapiu. Pretože psychiater nemá čas na také dlhšie rozhovory, opýta sa, ako sa mám, predpíše lieky a ideme ďalej. Chápem, že to nie je v silách psychiatrov plne pokryť, preto hľadám ďalšiu pomoc. Ďakujem aj za odporúčanie, pozriem si.
@luccija Ďakujem pekne, pozriem si.
@simonaprava ak chces psychoterapeuta, treba si spravne vybrat aj podla toho, aky ma vycvik (su rôzne typy vycvikov). Zalezi, aky je tvoj primarny problém a co chces riesit.
@simonaprava ale neviem či robia na poisťovňu, ale veľa x ich tu chvalili
ja toez odporucam vyssie institut virginie satirovej. zalezi aj ci vies z coho pramenia tvoje problemy? napr na traumy a uzkosti je dovra technika emdr
To je ťažká otázka, súkromne alebo s poisťovňou? Všade sa žiaľ dlho čaká.
A chcete klinického psychológa alebo psychológa stačí?