Ahojte, viete mi pls odporučiť psychológa, alebo nejakého iného odborníka pre 3 ročne dieťa u ktorého mám podozrenie na poruchu správania? Potrebujem vedieť, či tam nejaká porucha je, alebo len my ako rodičia niekde vo výchove zlyhavame a hlavne ako pristupovať k dieťaťu v situáciách, kedy má amok a nedá sa s ním nijako normálne komunikovať. Dakujem za rady.
Odporucam tuto stranku - pzrite si tam varovne signaly: https://www.centrumdys.sk/varovne-signaly/ Celkovo, ak by ste si pozreli FB alebo blogy tejto pani, vela pise aj rozne clanky, tak jej pristup sa mi paci. Stretnutia s detmi ma asi vybookovane, pisala na FB, ze ma poradovnik a ze uz aj evdidovanie do poradovnka zrusila... ale robi aj kurzy pre rodicov Sila hnevu - tam by ste sa mozno mohli ako rodic dostat.
3r dieta nepotrebuje psychologa ake rodic, ak mas podozrenie na nieco ibe tak smer psychiater (inak porucha správania je zaobalene povedane zla výchova) ak ka amoky moze 5o byt aj nieco ine, takze jedine psychiater vie zhodnotit dieta popr. na vylucenie autizmu (neviem ake male problemy) je speci klinicky psycholog
@martul dobre napisala v takom veku sa riesi rodic nie dieta
Napis mesto, pripadne okres. Pri dietati je dolezity pristup vas rodicov. Psycholog bude riesit najma ten. Je super, ze sa chcete poradit. Ked ma clovek amok, mozog neprijima ziadne argumenty. Je normalne, ze vtedy sa s dietatom (ani s dospelym) neda normalne komunikovat ;).
CPPP neodporucam, nevedia zdiagnostikovat dieta, sami mi to tam povedali... Absolvovala som sedenie tento rok, raz sa rozpravala len so mnou, v com vidim problem, dvakrat sa tam bol na 20min pohrat v "herni" a pozerala len na nas ako sa hrame a potom na dalsikrat mi dala "zhodnotenie".
Najskôr skús CPPaP podľa obvodu kde bývate