Dobrý deň , prosím , ako to funguje na psychiatrickom oddelení ? V prípade dobrovoľnej hospitalizácie ? Moze si pacient zobrať cigariety ? Moze mať telefón ci závisí od diagnózy ? Cítim, že už nezvladam depresívne stavy , mám malú dcérku , nechcem ublížiť sebe alebo nebodaj jej . Píšem pod svojim nickom , prosím akékoľvek skúsenosti, aj s inými psychiatriami, kľudne do správy . Moc ďakujem vopred
@nika11103 telefón áno, keďže som si písala so známou, ktorá tam bola akurát hospitalizovana
Ahoj, na dospelackej psychiatrii je dovolene pacientom fajcit, takze cigarety si vziat mozes. Co sa tyka telefonu, to neviem.
@nika11103 Ja som bola 7r dozadu v Pezinku na psychosomatickom, tam prave boli aj ludia s depresiami. Tam to bolo velmi malo obmedzene, cigarety v pohode, telefon tiez, navstevy mohli prist hocikedy. Okrem toho tam bolo vselico ine v ramci.nemocnice - dielne, joga a ine cvicenia, masaze, rehabilitacie, byval aj kulturny program, na oddeleni tiez stale nejake aktivity. Samozrejme rozne typy psychoterapie. Plus pekbe prostredie nemocnice, na Mickiewiczke nie je taka moznost poprechadzat sa po parku Ja odporucam ist tam.
Tiež odporúčam Pezinok, bola som tam pred rokom a ak by som nebodaj mala ísť znovu, tak do Pezinku, na mickiewiczovej som bola tri krát a nikdy viac
@nika11103 nemám skúsenosti s tým oddelením ale celkovo s inaksimi ( Pezinok a Antolská) a chcem ti povedať že ak im povieš že si chces ublížiť tak ťa nepustia s tadiaľ niekoľko týždňov alebo mesiacov žial
Slobodne tam síce môžeš ísť ale vedia to zmeniť k neslobodnemu
Babu čo som spoznala z Pezinka sa dostala k lepšiemu oddeleniu a povedala že mala myšlienky že by sa chcela zabiť ( len to tak vyslovila) a pošli tu baby opäť k aktívnemu Pezinok A kde išla ku klietke
Baby čo som tam bola ale ostatné baby čo som za počula sa chceli nechať súdiť
Išla som tam slobodne a nepustili ma 3 týždne stadiaľ
Cigy záleží od oddelenia môžeš mať ( Antolská a Pezinok) ale tie sú odložené a musíš si ich vypýtať
Počet cíg bolo obmedzených
Záleží od oddelenia nemôžeš ísť vonka ak sa minú cigy si kúpiť zakaz vychádzania
Taká baba čo tam bola vymieňala pekné kúsky ( už si nepamat či to bolo oblečenie alebo náušnice za cigy) pamätám si slečnu čo si kúpila cigy ale sama ich nepoužívala ale s tými cigami obchodovala
Ak máš otázky môžeš sa má spýtať ak by si chcela
Dúfam že sa máš lepšie už a poviem ti čo mne pomohlo
Fyzická aktivita a vlastným telom
Veľmi pomohla skupinové cvičenie s ostatnými babami
Skús ak chces kuknúť fitko aké máš k sebe blízko
Domelia ma možnosti kde ti baby kuknúť dieťatko a môžeš si oddýchnuť
Želám ti nech sa máš ok a aby sa malo tiež to malé baby ok
Magd
@nika11103 V Ružinove s depresiou cigarety áno, zapaľovač nie, telefón nie. ZS