Proktológ - krvácanie z konečníka

pocahonntas
19. jan 2024

Ahojte, man problem, od minuleho roka sa mi obcas stane, ze mam po toalete krv....bola som uz na kolonoskopii a vsetko bolo ok...je to taka chulostiva tema, doktor ma posielal na gastro na gastroskopiu ale ja viem, ze s gastrom to nema nic, ze je to zrejme trhlina v konecniku...vzdy to preliecim capikmi ale po case sa problem objavi znova...preto prosim, kto mal podobny problem keby mi vedel odporucit dobreho proktologa v Ba, ktory zaroven nie je extra predrazeny...popripade ak by ste sa podelili s radami, ze co vam pomohlo budem velmi vdacna. Dakujem 🤍

reenie
19. jan 2024

@pocahonntas ak ti do Stupavy nie je ďaleko, doporučujem Medi as, Mudr. Adrián Horný, operuje v Bratislave, ale tam má 2x týždenne ambulanciu. My všetci chodíme k nemu. Je to proktológ aj chirurg. Napríjemnejši doktor, akého poznám, mne už robil zo 10 zákrokov, plus ma operoval..

sasa1310
19. jan 2024

@pocahonntas keby si mala trhlinu v konečníku, tak máš neskutočné bolesti pri sedení a nekrvácaš. A proktolog v Ba je len súkromný. Skús doktorpro. Len treba rátať, že ta to bude niečo stať. Niečo dosť €. Keďže nechceš gastro, tak si rieš sama. Pretože gastro sa týka krvácaniu z konečníka

zuzike123
19. jan 2024

Trhlinky som riešila u obyčajného chirurga, dostala som mast +capiky Proctoglyvenol a Detralex. Bol to beh na dlhe trate. Dolezite je tiez zaistit primeranu konzistenciu stolice, aj zapcha aj riedka to cele zhorsuju.

zuzike123
19. jan 2024

@sasa1310 trhlinky sa prejavuju diskomfortom, stipanil, svrbenim, miernou bolestou a krvacanim (slabym az silnym) a nie bolestou bez krvi 🤦

sasa1310
19. jan 2024

@zuzike123 hm. Mám zdiagnostikovanú fissuru aj vyliečenú proktologom. Nekrvacala a strašne bolela.

sasa1310
19. jan 2024

@zuzike123 a nehovoriac o tom že žiadne voľne dostupné lieky ako detralex a čipky proctoglyvenol mi na ňu absolútne nezabrali. Musela som mať presne namiešané od proktologa masti priamo na trhlinu a nie lieky a masť či čipky na hemoroidy. A keďže návšteva proktologa stala cez 400 €, som tieto voľne dostupné veci už dávno odskúšala, kým som k nemu prišla

zuzike123
19. jan 2024

@sasa1310 tiez skusenost a moja krvacala, stipala, svrbela, takze ocividne su prejavy rozne, preto sa mi nepaci diagnostikovanie na dialku, ze autorka urcite nema trhlinu.

sasa1310
19. jan 2024

@zuzike123 ale veď na kolonoskopii bola. Tam by jej ju zdiagnostikovali, keby ju mala. To je základne vyšetrenie aj na fissuru.

pocahonntas
autor
20. jan 2024

Ospravedlnujem sa, pomylila som sa, nebola som na kolonoskopii ale na rektoskopii...ale pri stolici ak je tuha mam ostru bolest na konci v konecniku a nasledne krv, takze si myslim, ze s tym gastro nema nic spolocne a podla precitanych roznych clankov si myslim, ze to bude trhlinka..a ta sa da zevraj tazsie identifikovat....na rektoskopii mi dali termin az po vyse dvoch tyzdnoch od toho kedy sa mi to stalo a dovtedy som sa liecila capikmi a mastou, takze si myslim, ze si tu trhlinku uz vtedy nemuseli vsimnut kedze bola ciastocne preliecena...
Ale vracia sa mi to stale...dva mesiace klud a ked je zrazu tuhsia stolica tak uz je problem zas:(

sasa1310
20. jan 2024

@pocahonntas čo sa týka trhliny je kolonoskopia a rektoskopia to isté. Medzi týmito dvoma vyšetreniami je rozdiel len v hĺbke vyšetrenia. Kolonoskopia je pozretie celého hrubého čreva. A čo sa týka trhliny. Správny lekár by ti ju našiel pri vyšetrení. Trhlina, keď je vyliečená, tak ostáva po nej jazva. Čiže aj vyliečenú trhlinu vie lekár nájsť a identifikovať. Proste ti jazva ostane. Skús viac vlákniny. Ja som mala pri trhline ukrutné bolesti. Som nevedela ani šoférovať. Všade som sedela ako na žiletkách