Projekt Nový Ružinov. Ako sa tam býva?

egresik
23. nov 2021

Ahojte zvazujeme kupu 3 izboveho bytu v Novom Ruzinove. Je tu niekto kto tam realne byva? Mame male dieta v case stahovania bude mat 3 roky. Zaujima ma ako sa tam realne zije, ci je hluk z dialnice znesitelny, ci tam casto citit slovnaft, aka je tam dostupnost co sa tyka skol a skolok, lekarov a pesia dostupnost - ihriska, prechadzky, obchod

ivkazba
23. nov 2021

Za mňa NIE, NIE a ešte raz veľké NIE. Bola si sa tam aj reálne pozrieť? Otrasná lokalita, z jednej strany výhľad na obchvat, kde premávka je ozaj brutálna, z ďalšej strany výhľad na horiace komíny Slovnaftu. Pracujem s realitami roky a tento projekt za mňa určite nie. Áno, v rámci projektu je krásne riešené okolie domov, tráva, chodníčky, ihriská, ale okolie nezmeníš.

egresik
autor
23. nov 2021

@ivkazba ano bola som sa tam pozriet s kocikom ... Vyhlad by sme mali do vnutrobloku ten ma netrapi, skor ten hluk, preto sa pytam niekoho kto tam realne zije

ivkazba
23. nov 2021

@egresik ja tam reálne nežijem, ale robím s realitami roky a keď niekam prídem, tak viem posúdiť, či by som klientovi odporúčala kúpiť tam nehnuteľnosť alebo nie. A v Novom Ružinove by som byt žiadnemu klientovi nepredala. No a moja skúsenosť je taká, že veľa ľudí, ktorí niekde nie sú spokojní, povie že "je tu super" pretože sa im ťažko priznáva, že si vybrali zlé miesto na život.

egresik
autor
23. nov 2021

@ivkazba Vedela by si teda odporucit nejaku novostavbu s podobnymi cenami? Nasla som este moruse alebo ovocne sady ale tie su zas pri letisku a tam mi to prostredie pride horsie tu som za 20 minut chodze v ruzinove, za 30 pri eurovei.... Uz som trochu z tej Bratislavy zufala :D

ivkazba
23. nov 2021

@egresik a ty chceš výlučne Ružinov? Chápem správne? A aký byt? Koľko izieb a do akej ceny? Či to čo ponúka Nový Ružinov je maximálna cena?

egresik
autor
23. nov 2021

@ivkazba ruzinov nie je podmienka, ok je kdekolvek v bratislave okrem devinskej vsi zahorskej bystrici, devinu, jaroviec, rusoviec. Byt by mal byt min 3 izbovy aspon 75 m2 cena do 240 000 bez parkovacieho miesta. Tu mi vyhovovala blizkost centra, cyklotrasy a byt mal dobru dispoziciu, orientaciu na 2 svetove strany a mal komoru plus priestrannu kopku

miavra
23. nov 2021

pripnem

7lenka11
23. nov 2021

ja bývam v Záhorskej Bystrici a odporúčam všetkými desiatimi... ticho, pokoj, strašne veľa mladých rodín s deťmi a pritom stále sme súčasťou BA.. naozaj skvelá lokalita pre život s deťmi, veľa ľudí sa tu navzájom pozná, je tu taký komunitný život.. okrem toho za 20 minút autom si v meste, za 10-15 minút v Tescu Lamač, 5 minút v Boroch... to ti hovorím z vlastnej skúsenosti po x rokoch života v Záhorskej.. za mňa takisto nie Nový Ružinov, takisto nie Karlovka a už vôbec nie Petržalka, z ktorej sa stala betónová džungľa... možno pozri Bory bývanie.. krásne sa to tam rozrastá, teraz tam otvorili aj Kaufland, bude tam najväčšia nemocnica na Slovensku, kúsok od bytovky je obchodné centrum.. zároveň je to stále tiché miesto v BA

belllinka
23. nov 2021

@7lenka11 Petržalka bola možno betónová džungľa keď pre 40-timi rokmi postavili, teraz je už je tu zelene dosť, určite viac ako v boroch, kde máš iba pole a domy.

7lenka11
23. nov 2021

@belllinka ja ti tvoj názor neberiem, no mne sa tam nepáčilo, žijú tam moji blízki a takisto tam žil môj bývalý frajer.. vyskúšala som si tam život a pre mňa osobne zatiaľ najhoršie miesto, kde som mala možnosť bývať (a to som bývala v Petržke, na Horskom Parku, v Ružinove, v Záhorskej, v Mlynskej doline, prechodne v Novom Meste).. staršie zatuchnuté bytovky, prepchatá MHD, bezdomovci v okolí bytovky po zotmení, susedia si navzájom pozerali do okien, problematické nažívanie so staršími-pôvodnými obyvateľmi bytovky... nehovorím, že Bory je excelentné bývanie, ale pohybujem sa v tejto časti každý deň a určite je to tam modernejšie, otvárajú sa tam obchody, buduje sa infraštruktúra.. v blízkosti je obchodné centrum, nový Kaufland, Merkury Market a ďalšie predajne, o rok a pol tam otvoria najväčšiu nemocnicu na Slovensku.. vzhľadom na to, že to tam nie je prepchaté, je tam relatívne pokoj.. áno, aktuálne sa tam oplatí bývať rodinám s autom, lebo so spojmi je to náročnejšie, no treba si pozrieť projekt, ako to bude vyzerať.. kto má auto, má to na skok na diaľnicu, odkiaľ sa dostaneš všade... pre mňa osobne však ostáva top miestom Záhorská, kde je absolútny pokoj a práve som prišla z mesta a prešla som cestu za 16 minút (!!!) aj s niekoľkými červenými semaformi

egresik
autor
23. nov 2021

@7lenka11 ja praveze netuzim po tichu a pokoji mne vyhovuje mestsky ruch🙂 pre mna je priorita aby som sa vedela dostat na bicykli/ pesi kam potrebujem, mat po ruke sluzby a necestovat po praci vyse hodinu domov (pracujem v centre)

7lenka11
23. nov 2021

@egresik ja som myslela, že hľadáte rodinné bývanie.. tak potom by som sa obzerala po bytoch v Ružinove, možno Nové Mesto, aj keď neviem, ako sa tam hýbu ceny

7lenka11
23. nov 2021

@egresik inak ešte Dúbravka má pekné lokality a nové bytovky.. ak nájdeš niečo v blízkosti električkovej trate, tak nebudeš mať problém so spojením do centra 🙂

kikushaa
23. nov 2021

@egresik podla mna to co opisujes splna petrzalka, ruzinov a z casti nove mesto (mozno raca tam ide elektricka 3) mozno zaciatok karlovky s prizmurenymi ocami. Ja som isla z ruzinova/stareho mesta (byvala som na rozhrani na Kriznej) do petrzalky a uplne ju milujem. Vsade blizko na hradzu, do mesta, je tu vsetko super spoje fakt te vsade, vychovavam tu dve deti, drazdiak, chorvatske rameno, luzne lesy. Velmi zavisi od mikro lokality a velkosti domu (my mame na poschodi dva byty 5poschodovy dom, vseho vsudy 12bytov)

zmrzlinka2021
23. nov 2021

@egresik v ruzinove projekt nuppu. Do centra je to do 15 min MHD

egresik
autor
23. nov 2021

@kikushaa ano petrzalku tiez zvazujem 🙂

egresik
autor
23. nov 2021

@zmrzlinka2021 pozerala som ale vsetky dostupne 3 izbove byty maju wc spojene s kupelnou 🤦

zmrzlinka2021
23. nov 2021

@egresik nie, teraz som pozrela bytovku juniperus, a kupelna a zachod su oddelene.
V nuppu urcite 3izbaky maju WC samostatne

egresik
autor
23. nov 2021

@zmrzlinka2021 dakujem pozriem to este raz

belllinka
23. nov 2021

@egresik hlavne si pozri na mape, kde sa Nuppu nachadza. Z druhej strany dialnice, ako je Novy ruzinov, da sa povedat ze rovno pod dialnicou.

gemerka17
27. nov 2021

@ivkazba ak sa môžem spýtať, v ktorom projekte v rámci BA by si sa zamerala na kúpu bytu z hľadiska investície ?