Ahojte,
chtěla bych se zeptat maminek co byli s malými chlapečky na operaci migrujícího semenniku, nebo obecně na nějaké operaci na Kramaroch na urologii. Jestli jste mohli jít s dítětem na sál a být přítomny u uspávání. Nás to čeká v januári, malý ještě nebude mít ani 2 roky a mám z toho strach. Nechci ho dát sestrám a jít pryč protože on bude strašně plakat. Má akorát separační úzkost a chce být pořád všude se mnou..
Děkuji moc za zkušenosti
@myska91 bola som v miestnosti pred salou, kde dieta dostane taky sirupcek a potom som isla (dieta uz na lehatku krotke ako baranok) az ku dveram operacnej saly. Len som si musela kupit v lekarni taky nemocnicny oblek. Teda ale nebola to opercia semennika. A teraz uz viem, ze maju nejaku operacnu salu aj priamo na oddeleni urologie.
Rodic je s dietatom v cakacej miestnosti (pri operacnych salach), kde dieta dostane naladovku. S dietatom sa luci v momente, kedy ho beru na operacny sal, tam uz nesmie byt clovek pritomny. V lekarni si treba ale zakupit oblecenie.
Dobře děkuji za odpověď. To mě trochu uklidnilo 👍
Ako pisali. Na salu nie. Ale do tej miestnosti, kde ho pripravia, uspia ano. Treba mat ten oblek inak nepustia. Ale vpohode ho zozenies. Tam v lekarni ich maju. Alw toto vam povedia vsetko este. Nam vsetlo vraveli, vysvetlili
@myska91 čo čo znamená?
Synovi operovali nosné mandle. Prisli na predoperacnu izbu, pohrali sa s dieťaťom, dali naladovku - sirup na lyzicke. Dieťa utlmené, žiadne plače
Vzali ho na “koňa” na ruky a odniesli na sálu. Ja som čakala pred sálou.
Na sálu tá nepustia, však tam musí byt všetko sterilne
Zas nie sme v roku 1951 alebo na vojnovom fronte aby ti niekto trhal vrieskajuce dieťa z rúk
Ak budeš ty kľudna a dôverovať lekárom, tak aj dieťa bude kľudne a to je najdôležitejšie
Syn bol 2x na urologicky zákrok, 1x ako 3 mesačny, druhýkrát kontrolný zákrok ako 1,5 ročný.
Vždy mu dali "naladovku" v izbe, potom aj s postieľkou odviezli do prípravnej miestnosti pred operacnou sálou, tam prišiel anestéziológ, vzal ho na ruky a už takého "priťapeneho" odniesol na sálu. Ja som čakala v tej miestnosti, na sálu už sa nesmie ísť, tam môže len personál, keďže už je tam všetko sterilné
@myska91 deň predtým sme prišli na príjem.
1x bol ešte iba plne dojčeny, naposledy som ho mohla na dojčiť o 3.00 nad ranom, potom už nie. Po operácii som ho mohla dojčiť hneď, ako sa plne prebral a bol schopný ťahať.
2x dostal len ľahkú večeru, polievku a od polnoci už nemohol ani piť.
Na zákrok šiel vždy hneď ráno okolo pol ôsmej. Potom mal aj infúzie, v nich mal lieky od bolesti, to ho aj utlmovalo, ale myslím, ze aj dostal celkovo niečo na ukľudnenie. Jesť mohol potom už normálne, ale veľmi mu nechutilo po narkóze.
@myska91 mal kanylu v ruke a tú mal upevnenu takou dlahou, a previazané všetko obvazom. Ono tie infúzie mal tesne po operácii, potom už nie, čiže kľudne mohol chodiť, keď chcel, ale keďže bol ešte slabý a spavy po narkóze, nadopovany liekmi, tak iba celý deň ležal, driemal, pripadne si sadol a oprel o vankúše,trochu sa pohral s autíčkom, ale väčšinu dna prespal. Mal zároveň zberný sáčok na moc, sledoval sa mu príjem a výdaj tekutín, aj farba moču, ci nekrvaca po operácii.
Bola som tam teraz v máji s malým synom kvôli vajkam. Odprevadila som ho dole a bola s ním až kým ho neuspali. Dole na operackach je miestnosť,kde čakáš s malým. Tam mu dajú naladovku a čakáš s ním,kým si po neho neprídu. Pre môjho prišli. Sama som si ho preložila na lôžko a anesteziologicka bola taká zlatá, že ho rovno predo mnou ešte tam v tej miestnosti trochu prispala, aby sa pozeral stále na mňa a nebál sa ničoho. Za 45 minút bolo hotovo a išla som si so sestričkou pre neho. A potom to ešte dospaval a večer nás pustili.
@misiaknunu moc děkuji za odpověď a za uklidnění. Kéž by tam i pri nás byla taková super paní anestezioložka 😊
@myska91 dostane naladovku aby bol v pohode