Prítomnosť pri uspávaní - operácia na urológii na Kramaroch

myska91
5. sep 2024

Ahojte,
chtěla bych se zeptat maminek co byli s malými chlapečky na operaci migrujícího semenniku, nebo obecně na nějaké operaci na Kramaroch na urologii. Jestli jste mohli jít s dítětem na sál a být přítomny u uspávání. Nás to čeká v januári, malý ještě nebude mít ani 2 roky a mám z toho strach. Nechci ho dát sestrám a jít pryč protože on bude strašně plakat. Má akorát separační úzkost a chce být pořád všude se mnou..
Děkuji moc za zkušenosti

pribinak
5. sep 2024

@myska91 dostane naladovku aby bol v pohode

myska91
autor
5. sep 2024

@pribinak co to znamená? Vy máte teda zkušenost že není povoleno aby šel rodič na sál a byl přítomen u uspávání?

simsalabim
5. sep 2024

@myska91 bola som v miestnosti pred salou, kde dieta dostane taky sirupcek a potom som isla (dieta uz na lehatku krotke ako baranok) az ku dveram operacnej saly. Len som si musela kupit v lekarni taky nemocnicny oblek. Teda ale nebola to opercia semennika. A teraz uz viem, ze maju nejaku operacnu salu aj priamo na oddeleni urologie.

nikuus
5. sep 2024

Rodic je s dietatom v cakacej miestnosti (pri operacnych salach), kde dieta dostane naladovku. S dietatom sa luci v momente, kedy ho beru na operacny sal, tam uz nesmie byt clovek pritomny. V lekarni si treba ale zakupit oblecenie.

martul
5. sep 2024

@myska91 Na sálu ťa nikto nepustí. Veď to je už vysoko sterilné prostredie, kde má prístup len personál. Malý dostane obobovák, môžeš s ním byť v predoperačnej miestnosti, jemu to už bude šuma-fuk.

myska91
autor
5. sep 2024

Dobře děkuji za odpověď. To mě trochu uklidnilo 👍

ns994
5. sep 2024

Ako pisali. Na salu nie. Ale do tej miestnosti, kde ho pripravia, uspia ano. Treba mat ten oblek inak nepustia. Ale vpohode ho zozenies. Tam v lekarni ich maju. Alw toto vam povedia vsetko este. Nam vsetlo vraveli, vysvetlili

myska91
autor
5. sep 2024

@ns994 děkuji 😊

pribinak
5. sep 2024

@myska91 čo čo znamená?

Synovi operovali nosné mandle. Prisli na predoperacnu izbu, pohrali sa s dieťaťom, dali naladovku - sirup na lyzicke. Dieťa utlmené, žiadne plače
Vzali ho na “koňa” na ruky a odniesli na sálu. Ja som čakala pred sálou.

Na sálu tá nepustia, však tam musí byt všetko sterilne

Zas nie sme v roku 1951 alebo na vojnovom fronte aby ti niekto trhal vrieskajuce dieťa z rúk

Ak budeš ty kľudna a dôverovať lekárom, tak aj dieťa bude kľudne a to je najdôležitejšie

myska91
autor
5. sep 2024

@pribinak Nevěděla jsem co je naladovka 😉
Díky za vysvětlení

jaskolka
5. sep 2024

Syn bol 2x na urologicky zákrok, 1x ako 3 mesačny, druhýkrát kontrolný zákrok ako 1,5 ročný.
Vždy mu dali "naladovku" v izbe, potom aj s postieľkou odviezli do prípravnej miestnosti pred operacnou sálou, tam prišiel anestéziológ, vzal ho na ruky a už takého "priťapeneho" odniesol na sálu. Ja som čakala v tej miestnosti, na sálu už sa nesmie ísť, tam môže len personál, keďže už je tam všetko sterilné

myska91
autor
5. sep 2024

@jaskolka a můžu se ještě zeptat. Hospitalizovali vás den předem nebo přímo ten den operace? Bojím se co tam budu celý den dělat s malým a taky od kdy musí být na lačno, jestli až od půlnoci? A kdy vás vzali na operaci? Hned ráno? Aby nemusel být dlouho hladový. Děkuji

jaskolka
5. sep 2024

@myska91 deň predtým sme prišli na príjem.
1x bol ešte iba plne dojčeny, naposledy som ho mohla na dojčiť o 3.00 nad ranom, potom už nie. Po operácii som ho mohla dojčiť hneď, ako sa plne prebral a bol schopný ťahať.
2x dostal len ľahkú večeru, polievku a od polnoci už nemohol ani piť.
Na zákrok šiel vždy hneď ráno okolo pol ôsmej. Potom mal aj infúzie, v nich mal lieky od bolesti, to ho aj utlmovalo, ale myslím, ze aj dostal celkovo niečo na ukľudnenie. Jesť mohol potom už normálne, ale veľmi mu nechutilo po narkóze.

myska91
autor
5. sep 2024

@jaskolka děkuji za odpověď. A když měl ten rok a půl, vydržel si nevyndávat ty infuze? To měl v nožičce nebo v ruce? Mohli jste normálně chodit po oddělení? Nebo musel být v postýlce?

jaskolka
5. sep 2024

@myska91 mal kanylu v ruke a tú mal upevnenu takou dlahou, a previazané všetko obvazom. Ono tie infúzie mal tesne po operácii, potom už nie, čiže kľudne mohol chodiť, keď chcel, ale keďže bol ešte slabý a spavy po narkóze, nadopovany liekmi, tak iba celý deň ležal, driemal, pripadne si sadol a oprel o vankúše,trochu sa pohral s autíčkom, ale väčšinu dna prespal. Mal zároveň zberný sáčok na moc, sledoval sa mu príjem a výdaj tekutín, aj farba moču, ci nekrvaca po operácii.

myska91
autor
5. sep 2024

@jaskolka děkuji za odpověď 😊

misiaknunu
5. sep 2024

Bola som tam teraz v máji s malým synom kvôli vajkam. Odprevadila som ho dole a bola s ním až kým ho neuspali. Dole na operackach je miestnosť,kde čakáš s malým. Tam mu dajú naladovku a čakáš s ním,kým si po neho neprídu. Pre môjho prišli. Sama som si ho preložila na lôžko a anesteziologicka bola taká zlatá, že ho rovno predo mnou ešte tam v tej miestnosti trochu prispala, aby sa pozeral stále na mňa a nebál sa ničoho. Za 45 minút bolo hotovo a išla som si so sestričkou pre neho. A potom to ešte dospaval a večer nás pustili.

myska91
autor
5. sep 2024

@misiaknunu moc děkuji za odpověď a za uklidnění. Kéž by tam i pri nás byla taková super paní anestezioložka 😊