Priebeh cisárskeho v Ružinove

23. sep 2024

Je tu nejaka mamicka co rodila cisarskym v ruzinove? Ak mozes vies mi napisat priebeh po cisarskom.. ako to prebiehalo?

lubkovaandrejka
24. sep 2024

Ahoj,rodila som cisarskym v Ruzinove, ale bola to celkova anesteza, tak ti neviem napisat,ako to prebiehalo. Ale po porode to bolo ok, jazva super,takmer vobec ju nevidno a bolesti sa toez dali zvladnut.

autor
24. sep 2024

@lubkovaandrejka dakujem za koment. Mna skor zaujima to co bolo po tom ked si sa zobudila. Kedy ti doniesli babatko. Ci pomohli so starostlivostou. Ja uz som mala sekciu ale bohuzial som sa po nej o babatko nestarala este 30 dni. Teda som sa v poriadku zotavila. Ale teraz ked to bude 2x a babatko mi hned daju tak si neviem trochu predstavit ako to funguje. Vtedy ma postavili na nohy po 18 hodinach. Nosia babatko prikladat..ako casto? A staraju sa onho oni alebo to vsetko nechavaju na mamu.. ja som 2 dni nemohla poriadne chodit tak neviem.

lubkovaandrejka
24. sep 2024

Vies co, u mna to bolo ine, moje bolo skoro cely cas na jiske, tak som za nim chodila. Baby co boli so mnou, tak rano mali cisarsky a na obed im uz doniesli dieta, nosili kazde 3h na prikladanie, ale na druhy den im ho uz nechali vkuse. Akurat na kupanie prisli zobrat deti a zas im ho doniesli. A ci ti pomozu to asi zavisi od toho na aku osobu natrafis. Niektore novorodencke sestry boli tak protivne,ze cloveku sa hrnuli slzy do oci. Zlata tam bola jedna, ale ta mala sluzbu az po tyzdni po mojom nastupe na cisarsky, ta mi pomohla so vsetkym, s cim som ju poziadala o pomoc. Je to tazke fajt, po tych bokestiach byt sama na babo. Ja som mala cas na zotavenie ale tie baby vobec. Pomahali si medzi sebou.

lubkovaandrejka
24. sep 2024

Na nohy nas postavili po 12h.

autor
24. sep 2024

@lubkovaandrejka no ved to. Ja som mala babatko na jiske tiez a vobec som sa nestarala, bol v inkubatore a 1.x som ho mala len na rukach po tyzdni. Teda som bola v pohode. Ale netusim ako to funguje ked tam babo je s tou zenou

kirara
24. sep 2024

Ahoj, rodila som pred 10 mesiacmi, akútna sekcia, lokálna anestéza. Prvých 12 hodín len ležíš, máš cievku, o dieťa sa starajú sestričky. Potom prídu, postavia ta na nohy, rozchodia, ak je všetko ok, poobede donesú babo - na prikladanie, aby sa mlieko rozbehlo. O babo sa starajú sestričky - kŕmia, kúpu, prebaluju, atd. Večer si ho vezmú, spi bez mami. Na druhý alebo tretí deň po sekcii ak je všetko ok, dostaneš babo k sebe.

autor
24. sep 2024

@kirara dakujem, no to je uz lepsi scenar. Nevedela som si predstavit ako sa hned starat o babo..

lubkovaandrejka
24. sep 2024

No tak to si mala aspin trosku jednoduchsie. Vidim,ze teraz to funguje o trosku lepsie, tak to je fajn 🙂

lucyjka6
24. sep 2024

Ja som mala akutnu sekciu o 18.00,babo mi doniesli už v noci prvy krat na chvilku,a rano už normalne som fungovala,sestrička išla so mnou do sprchy ale hneď pri v stupe do spchy ju ohlasili k inej žene a ja som tam ostala sama,chytila ma panika že čo keď mi ostane zle,ale zvladla som to..babo mi už nezobrali a ostalo pri mne,..aj keď som vravela že na jednu noc aby som sa vyspala by ho mohli zobrať,nestalo sa tak..s kojenim mi nepomohli že vobec a sestričky na novorodeneckom boli odporné...čiže poraď si sám..

lubkovaandrejka
24. sep 2024

@lucyjka6 jooj tie novorodenecke sestry neviem kde nabrali. Ja som tolko neempatickych, protivnych zien pokope snad nikdy nevidela. Sestricky na sestonedeli zase boli velmi zlate a napomocne,vsetky do jednej.

lenka.25
26. sep 2024

Ja som tam rodila 2x a vždy bola so mnou na izbe baba , čo mala sekciu . Jedna bola OK , už druhy deň , tak mala dieťa pri sebe aj cez noc , ale pýtali sa jej , či ju chce a že keď bude potrebovať nech zazvoní a dieťa si zoberú . A druha , no to bola čistá tragédia , neviem to posúdiť , či tej žene bolo naozaj tak zle a nevládala , ale v jednom kuse zvonila na tie sestričky , ani kojiť dieťa nechcela a na noc neexistuje , aby si nechala dieťa pri sebe , ale sestričky jej vždy vyhoveli a dieťa zobrali , aj keď sa jej snažili a naozaj slušne a milo dohovárať , ale s ňou sa vôbec nedalo

autor
26. sep 2024

@lenka.25 dakujem za reakciu. Ano je to tak kazda to ma inak. Tak ako aj prirodzeny porod aj cisarsky. Inak reaguje telo na celkovu anestezu inak len na spinal. Inak na 1.x inak na 2x. Staci ze pred tym jedla lebo to bolo akutne a mohlo jej byt zle. Ja som mala spinal o 15tej poobede a na druhy den o 9 ked ma chceli postavit som im surovo odpadla. A k tomu som stale necitila nohy. Asi by som sa bala mat pri sebe babo ze mi spadne ale je to individualne. Moje babo bolo v inkubatore teda som ho vobec este vtedy ani nevidela. Dufam ze teraz to bude lepsie.

autor
26. sep 2024

@lenka.25 mozno jej fakt bolo tak zle... darmo reze sa 7 vrstiev a je to dlhe aj 10-12 cm a k tomu nic nejest pred tym min.12 a potom ? No mne dali jest po 24 hodinach. Mala som dost. Aj to len slanu vodu a suchare..tiez to nie je prechadzka ruzovou zahradou. K tomu hormony a rozne ine..hmm

lenka.25
26. sep 2024

Veď preto sa ku tomu neviem vyjadrit , za prvé som cisársky rez osobne nezažila , čiže absolútne nemám tušenie ako to žena môže prežívať . Píšem len čo som videla ako spolubývajúca . Skôr som ti tým chcela povedať , ze tie sestričky absolútne nemali problém zobrať dieťa od matky , pokial ich o to požiadala

kirara
26. sep 2024

S jedlom to bolo tak, že sa čaká kým dostane žena vetry, až potom jej ho povolia. A prvý deň je iba tekutá strava, chuť nič moc ale ja by som vtedy aj klince zjedla. Celkovo som bola so starostlivosťou spokojná. S s babatkami sestričky pomáhali, aj o mňa sa starali ( niekoľko krát za deň kontrola ako sa cítim, či nemám bolesti, či nechcem lieky na bolesť - a to nad rámec bežnej vizity).

autor
26. sep 2024

@kirara to je super, ja som vtedy bola na antolskej a tam sa vobec tak nestarali.. nezaujimali. Ani mi neprisli povedat ze jedlo sa je presne v urcitu hodinu a mate na to 15 minut.. ja som spala a moje jedlo sa vratilo. To bol asi 3 den na ranajky.