Prenatálny echokardio USG

16. feb 2024

Ahojte bola ste niektora na echokardiologickom usg kde sa kontrolovalo srdiecko babatka? Ako dlho trva taketo vysetrenie?
Neviete kde v BA to robia?

Dakujem

kiki68
16. feb 2024

Nam kontrolovali na fetomed dobling co Viedni, nakolko sa im nieco na morfo usg nezdalo. Ono asi 20-30 min pozeraju len to srdiecko, robia rozne grafy, to porovnavaju, nejak to rozne zameriavaju to prekrvenie ( ako krasne to na sono vyfarbovalo tie cievy na modro a cerveno), ako dlhsie to trva. Po narodeni sa im tiez nieco nezdalo u pediatra, tak sme isli ku kardio a to sono tam bolo podobne, len uz to bolo zive babatko. Tiez to trvalo 20 min. Nastastie sme obisli s nejakou velmi lahkou diagnozou. Iba nejaky cip chlopne sposobuje selest.

kiki68
16. feb 2024

V Ba myslim detske kardiocentrum, pripadne nejake certifikovane pracovisko. Bezny usg to nespravi

autor
16. feb 2024

dakujem vam, praveze ja som morfo mala uplne vsetko Ok, mne toto odporuca moja reumatologicka kvoli tomu ze mam LA a ANA pozitivitu, zevraj nepredpoklada ze tam nieco vyjde zle ale ze to mam zvazit..tak neviem

kirara
16. feb 2024

Ahoj, my sme boli v Gynaex. Vyšetrenie bolo asi na polhodinku, podobne ako bežný ultrazvuk. Len malý nespolupracoval, lebo si dával ručičku na hruď 😀

autor
17. feb 2024

@kirara a este otazka v ktorom tyzdni sa toto vysetrenie robi?? Ja vobec neviem ci to stiham🙈

kirara
18. feb 2024

Juj neviem už presne, ale myslím že dva alebo tri týždne po morfo to bolo. V Gynaex je to srdiecko súčasťou morfologického ultrazvuku, preto sme ho absolvovali Skús tam zavolať, boli veľmi ochotní aspoň mne pekne vysvetlili postup keď som sa objednavala.