Práca v Swiss Re

miui
Včera o 12:25

Pracuje tu niekto v Swiss Re? Mala by som par otazok 🙂

vikusjk
Včera o 14:21

@miui ja tam pracujem 🙂 kludne sa pytaj

miui
autor
Včera o 14:48

@vikusjk tesim sa ze sa niekto ozval 🙂 zaujima ma hlavne workload-je to zvladnutelne, nemate nadcasy? Plus ma zaujima HO A ten ultraflexibilny pracovny cas- o kolkej najskor rano mozete zacat a kolko dni HO mate do mesiaca?

vikusjk
Včera o 15:00

@miui workload podla mna zalezi dost od teamu, do ktoreho ides. Ja som na financnom a aj v ramci financneho sa to este lisi podla toho, co konkretne robis (v BA je na fin. cca 400 ludi, cize si vies predstavit tu roznorodost). Ak ides na financne, napisem viac. Ak inam, tak sa zial k workloadu neviem zodpovedne vyjadrit.
Co sa tyka HO, oficialna politika je max. 50% mesacne, ale v realite to zalezi velmi od teamu a od tvojho teamleadera. Ja chodim do officu dost malo, vacsinou raz tyzdenne, niekedy sa hecnem a idem 2x. Niekedy ani raz 🙈
Nadcasy - zalezi, na financom mame Q closingy, cize ten workload je vzdy rozdeleny na peek period, co je mesiac closingu a potom dva take volnejsie mesiace. A pocet nadcasov velmi zalezi od konkretnej pozicie. Su teamy, kde maju mrte nadcasov a su take, kde velmi ani nie. Ja som v predoslom teame mala vacsinou tych 40 hodin za ten mesiac closingu, pocas rocnej zavierky cca 80. Na terajsej pozicii nemam takmer ziadne, alebo len minimalne (do 20 hodin mesacne - ale nie kazdy mesiac, len ten zavierkovy).
Ultra flexibilny pracovny cas je najlepsia vec na svete 😀 aspon pre mna. Sice pri nom nemas zakonny narok na § (pecko), ale mame 6 dni sick days, takze sa to kompenzuje. Pracujes oficialne medzi 6:00 a 22:00. Mimo tohto casu ide o nocnu pracu a ta je zakazana. Ked som robila dlhsie, dala som si tie hodiny na iny den, aby mi to voslo medzi 6 a 22. Samozrejme, prihliadas na to, ked mas v kalendari naschedulovany nejaky meeting/call.
Pre mna osobne je Swiss Re najlepsi zamestnavatel, u akeho som doposial robila (a to mam 40 r a co to uz za sebou teda). Som tu vyse 5 rokov a dufam, ze este aspon 5 ostanem 😀 (po 10 rokoch mas mesiac dovolenky ako bonus, jednorazovo samozrejme)

miui
autor
Včera o 15:46

@vikusjk dakujem krasne za odpoved 🙂 mna konkretne zaujala pozicia back office administrator with german and english ale stale vaham s poslanim CV, asi najviac ma brzdi fakt ze som z Nr a do BA teda 50% pracovneho casu z osobnych dovodov nezvladnem chodit...mate aj zamestnancov z inych miest ?

vikusjk
Dnes o 07:21

@miui hmm, ak len vahas s poslanim CV-cka, tak to podla mna nevahaj a urcite posli. Za prve nemas istotu, ze ta vyberu a za druhe aj neskor to stale mozes odmietnut.
Ale mozes si vyskusat vyberko, stretnes sa s nadriadenym/nou, spravis si dojem a sama uvidis, ake ma naroky na dochadzanie. Ako vravim, je to velmi individualne a zalezi od teamleadera.
Ano, mame aj zamestnancov z inych miest, napriklad jedna kolegynka chodi z Bosace, to je tiez kdesi daleko, chodi tak raz, niekedy dvakrat tyzdenne.
Myslim, ze ponukaju aj remote contract, ale je to dost obmedzene a maju tam nejake podmienky, ako daleko od BA musi byt trvaly pobyt - to by ti vsetko ale povedali na pohovore.