Práca ako pedagogický asistent v škôlke - plat v Petržalke

annevoight
23. máj 2024

Dobrý deň, aký má podľa vás plat ped. asistent v škôlke v Blave?Má s touto prácou niekto skúsenosti? Je to zložité?

Ďakujem .

denya
23. máj 2024

@annevoight pytas sa na Petrzalku,ped.asistenti musia mat minimalne pedagogicke vzdelanie.Plat je tabulkovy podla vzdelania a co sa tyka Petrzalky do juna sa zbieraju udaje o tom ktore skolky ziadali o asistentov a vyzera to dost biedne,kedze uz niesu plateni z projektov,ale mc Petrzalkou,tak sa znizuju uvazky.A co sa tyka narocnosti,nieje je to narocne,za mna super pracovna doba,a v podstate si tam,kde ta potrebuju (trieda).

annevoight
autor
23. máj 2024

@denya minimálne ped. vzdelanie = bakalár? 🙈

denya
23. máj 2024

@annevoight nie nie, 2r. - pedagogicke minimum,alebo sa da aj cez nivam,treba popozerat.

sulavikova
23. máj 2024

Teraz prebiehajú online kurzy NIVAM pre uchádzačov s maturitou. Dištančné úlohy a ukončenie online pred 3 člennou porotou. To dá fakt každý.

annevoight
autor
23. máj 2024

@sulavikova a ak mám vysokú školu( učiteľstvo) , som tretiačka ale budem predlžovať o 1 rok. Neviete ako to je v tom prípade?

annevoight
autor
23. máj 2024

@denya idem to pohľadať

annevoight
autor
23. máj 2024

@denya Len na tom inzeráte bolo, že stačí mať stredoškolské vzdelanie. Tak preto som bola zvedavá

sulavikova
23. máj 2024

@annevoight u nás majú asistentky ukončenú llt. strednú školu, takže keď tie zvládli nivam online kurz ako pg asistent, tak to musí ľahké.

rozpravocka
23. máj 2024

@annevoight staci aj bakalar ucitelstvo pripadne uz spominane pedagogické stredne skoly (2 rocne pomaturitne) resp. kurzy nivam alebo DPŠ. Plat je tabulkovy, podla odpracovanych rokov. A prava je to aspon podla mna psychicky dost narocna (zalezi od prideleneho dietata ako aj od celkoveho kolektivu v praci), ale zase pracovna doba super.

catherinah
23. máj 2024

Žiadosť školy o pedagogického zamestnanca na budúci školský rok sa podáva do zajtra
Zložité je, aby škôl dostala peniaze na takého asistenta.

annevoight
autor
23. máj 2024

@rozpravocka ďakujem veľmi 😍

jankanovakova6
23. máj 2024

Ahojte, len sa chcem opýtať ako sa robí kurz cez NIVAM? ak si ho spravím môžem sa uchádzať o pozíciu Asistent učiteľa? Ďakujem za odpoved

sulavikova
23. máj 2024

@jankanovakova6 u nas dostala určitá “persóna” toto miesto bez kurzu. Ten bol podmienka, aby ho do určitého času úspešne absolvovala.

denya
23. máj 2024

@annevoight ale pedagogicke,ak mas strednu pedagogicku tak staci,ale aj na plate sa to odrazi,kedze ide o tabulkovy plat

kaktusik007
23. máj 2024

@annevoight ak studujes ucitelsky odbor na VS, si plne kvalifikovana podla vyhlasky. Mas povinnost si toto vzdelanie dokoncit do 4 rokov od tvojho prveho pracovneho pomeru v skolstve. co stihas

nika_17
23. máj 2024

@annevoight stačí mať stredoškolské vzdelanie s maturitou,netreba mať pedagogické vzdelanie.Mala som to robiť,vravela mi to tak riaditeľka MS.Plat tabuľkový

nika_17
23. máj 2024

@jankanovakova6 pozerala som ten NIVAM,ale nechápem tomu,ako to funguje… ja som chodila rok na pomaturitné studium,prerušila som kvôli tehotenstvu a bábätku…

luccija
23. máj 2024

@annevoight stačí 2r pomaturitne
Aká to je škôlka štátna či súkromná?Do súkromnej berú aj bez školy, alebo si dorobis.V štátnej tabuľkový v súkromnej podľa dohody.

luccija
23. máj 2024

@denya neviem projekty koncia, ale budu stále minule a budu ich platiť som počúvala Druckera?neviem ktorý minister a hovoril, že práveže počty asistentiek sa idú navyšovať.To by padol systém veď tých detí, ktoré potrebujú pomoc je viac a viac
Ja som v skupine na FB a tam boli informácie, ale aj v TN som ho pocuvala

domkakvet
23. máj 2024

@jankanovakova6 pedagogicke minimum na Nivam nie je kurz, ale podla mna rozsirujuce studium, tak som to ja nasla, ina ak tam je este nieco ine.

denya
24. máj 2024

@luccija no prave vcera kolegyne riesili s riaditelkou,ze cakaju ako to dopadne,nakolko my mame 2 asistentky a je mozne ze nam nechaju len jednu,prave kvoli tomu,ze ich nechce mc platit,doteraz boli platene z projektu.Chcu im poskracovat uvazky,ale to robit nikto nabude na 30-40%.

zuzike123
24. máj 2024

@annevoight ahoj, hladame pedagogickeho asistenta k dcere do 1.r. sukromnej ZS (homeschooling v lesnej skole) v Čunove, ak by si si chcela privyrobit, tak mi napis. Je to len par hodin v tyzdni, ale ucitelkam na SJ a MAT by sa ulavilo, dcera ma rozne dg, len neviem ci by sa ti chcelo dochadzat.