Poštová verzus Šrobárka

sm3jk0
30. apr 2022

Ahoj, som deviatačka, ktorú po úspešne zvládnutom testovaní 9 vzali aj na Poštovú a aj na Šrobárku bez prijímačok. Avšak neviem ako sa rozhodnúť. Šrobárka ma láka vďaka vyučovaniu španielčiny, no počula som už aj také veci, že je to škola na mechanické rozmýšľanie a Poštová na to logické(mám logické zmýšľanie). Neviem, čo je na tom pravdy, a tak Vás všetkých žiadam o radu, hlavne tých, ktorí na tieto školy chodili. Za odpovede a názory vopred ďakujem😇

jakoma
30. apr 2022

@sm3jk0 za mna postova ;)

evkamotka
1. máj 2022

Skola ti da to, co z nej ty sama vytazis. Neries, co ti oni daju na tacke, ide o teba a ty s tym pracuj. Ak sa chces ucit jazyk a je iba na jednej z nich, vyber si tu.
Chod podla toho, co ti moze skola ponuknut - viac matiky? Viac jazykov? O co mas zaujem?
Ked tu skolu vyjdes, aby si mala navrch ci uz do zivota alebo na vs. Lebo su to gymnazia, nieco specialne navyse sa velmi hodi

nafka0483
1. máj 2022

@sm3jk0 Kedysi to bola dilema, pretoze obe boli na vysokek urovni, takpovediac spolu superili a na prvych prieckach sa uniestnovali striedavo.

Potom isla kvalita srobarky rapidne dole, postova kvalitu udrzala a zvysovala. Pozri si hodnotenie je jednou z naj na celom Slovensku. Srobarka sa zacina spamatavat a snazi tahat naspat, ale zatial vyhrava na plnej ciare postova ;)

pininka1
1. máj 2022

Suhlasim s odpovedami, Srobarka sa pomaly zviecha zo dna a Postova je teraz top. Ale synovec je prvak na Srobarke a pochvaluje si ju velmi. Tazke rozhodnutie. Nas presne toto caka o rok. Syn sice ide na prijimacky na biligvalne uz teraz z osmicky, ale skor chce ist potom o rok na Postovu. Tak uvidime. Ja sa len obavam ze tam bude pretlak deti a nedostane sa tam nakoniec a bude lutovat ze uz mohol chodit rok na gympel.

vikusik321
1. máj 2022

@sm3jk0 Ahoj, bola som v podobnej situácii ako ty, nevedela som si vybrať medzi Poštovou a Šrobárkou, nakoniec som išla do anglickej triedy na Šrobárku (aj kvôli tomu, že som chcela vedieť iné jazyky) a nemenila by som svoje rozhodnutie ani teraz. 😊 Obe sú náročné, ale na Šrobárke sme boli všetci ako jedna rodina.
Na Poštovej by som nemala také zážitky.
Ak si mala možnosť vidieť obe školy (DOD, hodiny...) tak myslím, že si urobíš úsudok sama.
Mali sme veľa možností, ísť aj na školské výlety do zahraničia - Anglicko, Francúzsko Belgicko, Holandsko, Taliansko (spomíname na to stále so spolužiakmi 🤗).
Naučila som sa nielen jazyky, vyžadovali maximum aj na predmetoch ako biológia, dejepis, geografia.
Záleží to od toho, čo chceš ty, ale na matematike si dali záležať aj na Šrobárke.
Pripravia ťa tak dobre, že zvládneš učivo na vysokej škole.

Veľa šťastia. 😉