Pošta Jasovská 57

lennyka17
24. máj 2020

Ahojte,
prosím neviete ako sú zmenené otváracie hodiny na poste ak sú ešte zmenené? Ďakujem za odpoveď 🙂

kitty88
24. máj 2020

@lennyka17 stranka alebo appka posty, tam su vzdy aktualne 😉

lennyka17
autor
24. máj 2020

@kitty88 ďakujem, budem dúfať, že tam majú aktuálne info a majú už pôvodné otváracie hodiny

kitty88
24. máj 2020

@lennyka17 pracujem na poste, informacie o otvaracich hodinach sa tam pravidelne aktualizuju, mozes im kludne verit a riadit sa nimi 😉 https://www.posta.sk/m#offices alebo appka Slovenska posta 😉

lennyka17
autor
24. máj 2020

@kitty88 ďakujem 😊 pokiaľ pracujete na poste, môžem jednu otázku? Som na PN momentálne kvôli rizikovému tehotenstvu. Celý deň som doma, ale poštár nechal iba žltý papierik. Je to list do vlastných rúk zo sociálnej poisťovne. Je možné, že ho vydajú priateľovi ak bude mať môj OP? Poprípade ma to nejaké iné riešenie? Pozerala som splnomocnenie na preberanie pošty, ale tam musím ísť tiež na postu...

kitty88
24. máj 2020

@lennyka17 nie, do vlastnych ruk mu nevydaju, jedine so splnomocnenim.

lennyka17
autor
24. máj 2020

@kitty88 ďakujem. Budeme to teda musieť nejako vymyslieť 🙂

majusqa77
24. máj 2020

@lennyka17 stiahni si doma splnomocnenie, vypis, podpis, a posli ho spolu s op na postu. Najskor nech vybavi splbokocnenie a potom preberie zasielku

lennyka17
autor
24. máj 2020

@majusqa77 tak som chcela skúsiť, ale musím byť pri splnomocneni pritomna na poste inak mu ho bohužiaľ nedajú a ja musím ležať :/ takže hold smola asi...

zuzanka.zuzu
24. máj 2020

vyžiadať si ešte raz osobné doručenie? neviem ale či teraz doručujú do bytu, keď vypuklo koronašialenstvo tak automaticky nechávali len žlté lístky

ďalšia možnosť - keď pôjdeš na kontrolu k lekárovi, cinkni na poštu a požiadaj o "termín" o koľkej sa tam presne dostavíš, aby si nečakala v rade, len podpíšeš a vezmeš (zároveň vybav to splnomocnenie)

ak ani jedno, tak podľa čísla podania napíš do poisťovne a požiadaj, aby ti to preskenovali

PS: aj pre toto je fasa vec z "priateľa" urobiť manžela 😉 odporúčam. nemali by dať ani jemu, ale dávajú. no úplne cudzej osobe (čo priateľ je) nevydajú.

lennyka17
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lennyka17
autor
25. máj 2020

@zuzanka.zuzu ďakujem 😊 skúsim napísať do sociálnej poisťovne. No bola som doma takže nechávajú iba žlté papieriky momentálne.. Aj keď tu to bolo bežné aj pred koronou 😁 je to super vec vziať sa, pokiaľ nebola svadba naplánovaná na máj 2020... Čo už snáď na 2. pokus nám to vyjde

kitty88
25. máj 2020

@zuzanka.zuzu urcite nevydaju ani manzelovi bez splnomocnenia, ak je zasielka do vlastnych ruk.

kitty88
25. máj 2020

@zuzanka.zuzu
@lennyka17 co sa tyka dorucovania, uz sa dorucuje normalne, takze bud si nepocula zvoncek alebo dorucovatelka sa ani nepokusila zazvonit (ako poniektore u nas v meste), ale to uz nie je kvoli korone, ale z lenivosti 😅

lennyka17
autor
25. máj 2020

@kitty88 mame taky zvonček ze až nadskočím keď zazvoní.. Aj priateľ bol doma a je to tu bežná prax. Rok tu bývame a ani raz nezvolili, iba papierik nechali vždy ci priateľovi alebo mne :/ pritom skoro vždy je jeden z nás doma. Aj na schránku sme si dali prosím zazvonte, sme doma 😅

kitty88
25. máj 2020

@lennyka17 stazuj sa veducemu posty, to je povinnost dorucovatelov... Inak existuje sluzba opakovane dorucenie, staci zavolat na postu, ze chces zasielku dorucit este raz, nadiktujes podacie cislo, je to spoplatnene 2€.

zuzanka.zuzu
25. máj 2020

@kitty88 joooj takých "určite nevydajú" mi manžel doniesol domov už veľa 😉 (nie len doporučených, ale do vlastných rúk sa stále bavíme) no odkedy sme pred cca 2-3 rokmi vybavili splnomocnenie nemusíme pri okienku žobrať s čokoládou a spoliehať sa na dobrú náladu pani na pošte

majusqa77
25. máj 2020

@lennyka17 fakt? mne vybavoval muz

lennyka17
autor
25. máj 2020

@majusqa77 hej povedali, že musím byť prítomná. Že to, že ma pri sebe môj OP nestačí a treba môj podpis priamo namieste 🙂