Ahojte, viete mi prosím pomôcť vo výbere nemocnice v BA? Ružinov, Antolská, Kramáre. Aké máte skúsenosti?
Ja som bola tuto sobotu pozriet Kramare a cely vikend som sa z toho dostavala, ako je mozne, ze to este funguje, vyzeralo to ako v marnici. Nakoniec sa rozhodnem asi pre Antolsku, je vybavena najlepsou JIS-kou a top lekarmi.
Rodila som na Kramaroch a bola som velmi spokojna, sestricky boli mile, aj doktori🙂 bola som na nadstandarde a vybavenie v pohode, mali sme svoju kupelnu, polohovatelne postele, telku.. treba mysliet na to, ze je to nemocnica a nie hotel.
Ja som rodila minulý rok v decembri v Ružinove. Mala som nadštandard, na izbe sme boli dve, mali sme vlastnú kúpeľňu, televízor, polohovateľné postele, balkón. Občas som aj sama bola, ale ja som tam bola dva týždne, keďže malá sa narodila predčasne a musela som čakať kým dorastie. Stravu nám nosili na izbu, aj odnášali riad po zjedení. Bola celkom chutná, až na studené večere, tie neboli nič moc. Ja osobne som si obed chodila ohrievať, pre mňa bol chladný. Na chodbe bola mikrovlnka, konvica aj chladnička. Sestričky boli fajn, s niektorými sme sa hodne nasmiali. A ružinovskú nemocnicu mám kúsok od domu, to tiež zavážilo 🙂
@beata_k @michaelamomla @leuska0910 @tara42 @bamboa dakujem Vam baby za Vase nazory a skusenosti. Este sa chcem opytat, ak sa mi neujde nadstandard, ako vyzeraju standardne izby v Ruzinove a na Antolskej? Su trojlozkove? Dakujem
Ja som rodila na Kramároch, izby boli veľmi pekne, sociálne zariadenie spoločne pre niektoré izby nové krásne. Kde si bola pozrieť?
@martina_90 na antolskej som 2x rodila a oba razy keď boli plnky sme boli iba 2 na izbe. Postele majú nové, polohovatelne, wx a sprchy také staré ale boli čisté. Jedlo tiež bolo v pohode a lekári a sestričky super. Aj tretí krát sa tam chystám 🙂
@martina_90 nie som si istá, ale tuším sú trojposteľové 🤔
Bud ruzinovska alebo kramare ja.. na antolsku som pocula len same zle veci, neludsky pristup, tam je jedine plus ta JISka ale inak hroza T_T
@martina_90
Ja som rodila minulý december v Ružinove, bol voľný nadštandard, tam bolo fajn, kľud. Nemusela som nikam chodiť, jedlo nosili na izbu, kúpeľňa s WC len pre dve ženy, je tam aj TV ale tú
sme nemali zapnutú vôbec.
A pre mňa bolo dôležité aby pôrodné boxy boli samostatné miestnosti a nie len oddelené závesom, preto som sa rozhodla pre Ružinov.
A na poradne objednajú na presný čas, netreba sedieť od rána v čakárni niekoľko hodín 😉
Ja som dceru rodila v ruzonove, aj syna sa chystam porodit tam. Ak by bolo plno tak antolska. Kramare V ZIADNOM PRIPADE. Hrozi mi dalsia sekcia. Som zhrozena z pristupu ktory maju k rodickam a dietatu ked si po sekcii - dieta ti ukazu na par sekund na sale a potom ta odvezu na JISku kde si 24 a viac hodin pocas ktorych ti dieta neprinesu, neprilozia, ziadny kontakt na kozu, nic.... Proste cakaj si... A toto fakt zazit nechcem 🙈🤷♀️
A co sa tyka personalu, v kazdej jednej porodnici najdes minimalne jednu osobu ktora ti vie zneprijemnit zivot takze podla toho by som nevyberala. To je hold len o tom na aku sluzbu natrafis...
@martina_90 mozem potvrdit co napisala @veronice..syna mi ukazali asi na 1,5 sekundy, teda len jeho zadok..potom ked ma viezli na jisku tak sa pristavila sestra s tym, ze sa mi ho snazila natlacit akosi dole hlavou na prsnik, co sa mu samozrejme nepacilo a rozplakal sa, okomentovala to tak, ze to su tie dnesne mlade matky bez materinskeho citu a keby sa neopytam na druhy den ani neviem ako sa syn ma, na dalsi den mi ho priniesli presne o 5,36 s tam ze “je navzdy vas a co nejde sa casom podda”..🤷🏻♀️“Baby friendly” nemocnica…
@martina_90 na margo toho aky maju pristup na Kramaroch, na Antolskej mi dokonca spravila na sale sestricka video sama od seba s malinkou hned po umyti, pomerani, atd (sekcia). Ale asi ide o to aky personal schytas. Detski lekari boli vsetci uzasni, sestricky ako ktore. Inak mi dcerku doniesli za 12 hodin 2x a raz vedla mna lezkala aj 2 hodiny aj ked som sa nemohla hybat. A po menej ako 24 hodinach som ju uz mala nastalo na izbe.
ja som rodila v ruzinove a planujem zas (vsetko fajn, pristup, porod, personal) , ak by mali plnku pojdem na kramare.. antolskej sa vyhybam ako cert krizu, nema to nic spolocne v mojom pripade so sluzbami tam, ale proste zly zazitok z minulost.
@veronice ja som ležala na Kramároch a hneď doniesli mamičku po sekcií a keď sa zobudila sa jej spýtali či chce vidieť bábätko či sa na to cíti a doniesli jej. Tak neviem.
Ale dobre vedieť o tom Ružinove že je dobrý. Plus antolskej a kramarov bol, že keď by sa niečo dieťatku stalo pri pôrode takze majú “oddelenie” pre tie babatka a Ružinov to jediný nemá.
Dakujem baby. Rozhodujem sa medzi Antolskou a Ruzinovom, no viac ma to taha do Ruzinova, aj z dovodu toho ze na Antolskej sa moze stat ze mi nepichnu epiduralku, pricom vraj Ruzinovska porodnica ma vlastneho/vlastnych anesteziologov takze sa to nestane... Teda to som pocula 🙂
@veronice to je pravda,, vsade su ludia aj taki aj taki 🙂
@henikap123 Nebola som nikde, tusim nikde nerobia tieto prehliadky kvoli covidu..
@domi007 inak ano, tie porodne boxy su podla mna tiez dolezite.. a taktiez objednavanie sa na presny cas, hlavne v tejto dobe aka je...
@henikap123 v ktorom roku to bolo? Lebo pytala som sa na to aj tu v skupinke Porodnica Kramare a zeny co rodili nedavno mi tento postup potvrdili... Kazdopdne ja to riskovat urcite nebudem 🙈
@veronice minuly rok. Ale môže byt, niekde sa niekomu páči a druhý má len negatívne skúsenosti 🙂
@martina_90 ja som si vybrala kramare. Najlepšie inkubátori pre novorodencov. Dohodla som sa s porodnickou a bola som veľmi spokojná aj s predporodnu poriadnou aj samotným pôrodom. Všetci vedia, čo majú robiť, tím profíkov. Je tu viac nadštandardných izeb ako na Antolskej, tam je skoro bez šance dostať sa tam a kamarátky tam nemali dobre skúsenosti s pôrodom... Mne pomohol deň otvorených dverí na rozhodovanie, ale neviem, či to teraz funguje.
@martina_90 ja som prvého rodila na kramaroch, nikdy viac - akútna sekcia, nulový kontakt.. druheho teraz v októbri v ruzinove, a aj ked porod skoncil vákuom nemozem pol krivého slova povedat. al chces podrobnosti napis spravu, lebo mam poscreenshotovane len co som kamoskam pisala tak sem nebudem davat veci s menom/fotkou.
@simmushh napisem ti spravu🙂
Za mna Kramáre top aj izba aj dr aj sestričky všetko tip