Ahojte, som prvorodička a chcem sa opýtať ktorú pôrodnicu by ste odporučili viacej, Ružinov alebo Antolská? Keďže je obdobie aké je nedajú sa spraviť ani obhliadky za každú radu ďakujem.
Ja ak nepôjdem do Koch, tak zrejme do antolskej
pozri toto - obhliadka tam je z ruzinova, kramarov a kochu, do antolskej ma nepustili https://www.youtube.com/channel/UCvvFncetYanrY0...
Ja pokiaľ vydržím celá do 36 tyzdna, idem do kochu. Pokiaľ nie tak veru neviem....pre mňa je to v BA proste len výber z troch (pre mňa) hrozných nemocníc a asi sa rozhodneme /zariadime podľa času a miesta kde to na mňa príde. Osobne by som najradšej porodila doma vo vani a "nestihla" dôjsť do nemocnice...lebo mam paniku z lekárov a nemocníc...takze pre mňa tak extrémne dôležitý pokoj a kľud mi asi nezabezpečí žiadna Pôrodnica v Bratislave.
Ahoj,bola som 3×v Ružinove, vždy cisársky. Ak chceš na istotu,zazmluvni si niekoho,inak za mňa personál príjemný. Je pravda,že ak by bol s babom nejaký vážnejší problém,tak ho prevezú myslím do detskej nemocnice na Kramároch. A zase pre predčasne narodené deti majú výborné oddelenie na Antolskej. Je to na zváženie, lebo v Ružinove je len bežné novorodenecké odd. Pôrody sa snažia viesť prirodzene podľa želania rodičky,ale vidíš,u mňa to aj tak dopadlo vždy sekciou.
Ja som mala pred 3 tyzdnami sekciu na Antolskej. Operacia dopadla super, ani som sa nenazdala a bol koniec, zotavila som sa velmi rychlo. Mala som vybrateho porodnika a to Dr. Janaca, naj odbornika na sekcie. Co sa tyka pristupu sestriciek na sestonedeli a novorodeneckom, tak boli aj dobre, napomocne ale aj take, co asi nemali svoj den. Len to mas podla mna vsade. Detski lekari boli super, vystriedali sa tam traja a boli vsetci uzasni. Jedlo tiez sa raz dalo a raz nie ale hladna som niekedy ani nebola, resp. niekedy som ani nemala popri starostlivosti o babatko cas a chut. Jedine, co ma prekvapilo tak bolo to, ze nam dost skoro davali babatka. Operaciu som mala rano o 9:23 a rano na dalsi den o 5:00 som ju uz mala nastalo pri sebe. A vsade citam, ze babatka davaju inde aj na druhy, treti den od operacie a mne ho dali za menej ako 24 hodin od operacie ale nevadi, mozno to zavisi od stavu rodicky aj ale aspon som sa musela hybat a bola rychlejsie fit.
Ja som bola v Ružinove, lebo tam poznám pôrodníka a bola som veľmi milo prekvapená. Fakt nemám čo vytknúť . Ak by som ho nepoznala, zvažovala by som Antolsku práve kvôli tomu novorodeckemu.
Záleží od toho, čo očakávaš. Štátne pôrodnice v BA sú podľa mna na porovnateľnej úrovni. Ani jedna jedna nie je vyslovene horšia. Ja som teraz rodila v Kochu. Bola som maximálne spokojna. Vedia, za čo si pýtajú peniaze prostredie/pristup/personál na úrovni.
Určite Ružinov
@radus17 ja som chcela ísť na Antolsku, chodila som tam aj na poradne, bola som tam 2x hospitalizovana kvôli tlaku - nemôžem sa sťažovať, predsa je to nemocnica a človek sa tam necíti ako doma ale lekári aj sestričky boli milí, vládla tam pohoda. Pri ďalšej hospitalizácii v 36tt na antolskej nemali volne miesto, tak som musela ísť do Ružinova co som niesla veľmi ťažko, mala sa tam o 4 dní nakoniec narodila a môžem len pochváliť, či lekárov ale aj sestričky.. Ono po pôrode chceš byť už čo najskôr doma, hormóny sú zbláznene takže je to zas iné ale tie 3 dní keď je všetko ôk sa dá normálne dôstojne prežiť.. Pre mňa to bol 1 pôrod, veľký zážitok ale naozaj mam pekne spomienky.. Nabudúce by som išla opäť do Ružinova
Ja som skor tak naturalnejsie orientovana, a preto som si vybrala Ruzinov, bola som milo prekvapena, kedze prve dieta som rodila v Kochu, mala som s cim porovnat. Jedine zla skusenost s jednou detskou sestrou. Ale zas v Kochu som mala zlu skusenost s porodnou asitentkou. Z mojho porovnania odporucam Ruzinov nadstandard.
prvykrat som bola ruzinov a idem aj teraz.je to taky neutral pre mna
Ja mozem odporuciat Ruzinov, rodila som 1,5 roka dozadu a bola som velmi spoko. Mala som tazky a dlhy porod a malu museli tahat vakuom a postarali sa aj o mna aj o malu ozaj vyborne. Pre mna bolo rozhodujuce aj to, ze Ruzinov je prerobeny, ozaj ciste a nove kupelne a wcka( viem, ze uz medzicasom tusim aj Antolsku prerabali) a hlavne to, ze Ruzinov ma samostatne porodne boxy. Plus samozrejme odbornost lekarov. Lezala som na standarde, lebo nadstandard sa mi neusiel a potom som bola sama na izbe, tak som sa tam uz ani nehrabala
Svagrina chcela rodit v Ruzinove, lebo tam mala druhy porod, ale kvoli korone si nakomiec vybrala Dunajsku Stredu a teda aky pristup a prostredie tam bolo... Bola neuveritelne spokojna. Vynovene oddelenie, krasna izba, super vybavena vratane wc, sama na izbe, na celom poschodi asi 3 baby. Keby vraj vedela ake to tam je super, rodila by tam uz predtym.
@sofiia87 hih aj ja som mala prvy vakuovy porod v ruxinove.teraz ma caka druhy snad uz bude bez vexu
3x Antolska (2007, 2008 a 2020), a nemozem kriveho slova povedat, skor naopak. U Kocha som bola v 2006 hospitalizovana s inym problemom, ale teda okrem menu na vyber a novin nemozem povedat, ze by som badala velky rozdiel.
@radus17 ja som praveze nad inymi nez Kramare ani neuvazovala a urobila som dobre. Ak by som isla rodit znova, jedine tam
@sonnenshein Koch presiel velkou rekonstrukciou... Koch v r. 2006 a Koch v r. 2020 je rozdiel. Ja som tam rodila v sept. 2011, ked to bolo cerstvo otvorene po rekonstrukcii a teda rozdiel oproti statnym nemocniciam bol priepastny. Potom som tam rodila aj v marci 2014
@janocka To aj Antolska.. zial som ale nenarazala na vybavenie, skor na ten ludsky faktor..
@radus17 ja som rodila na Antolskej v roku 2015, bol to tazky porod, malu tahali VE, ale inak som bola spokojna, vsetko bolo v poriadku... v roku 2018 som rodila v Ruzinove a teda bolo to ovela lepsie ako na Antolskej, hlavne ten box, kde som bola sama a nie len zastenami oddelene... aj celkovo to na mna tak lepsie posobilo, cele to oddelenie, ale mozno zasa druhy porod bol rychly a takmer bezbolestny, takze aj to mozno zohralo rolu... ale keby mam ist znova rodit jednotnacne volim Ruzinov!
@radus17 rodila som 29.6, 26 hodinovy porod, vystriedala som v ruzinove 3 smeny a vsetky boli na jednotku.. ak budem rodit zas pojdem do ruzinova.. krive slovo nemozem na nich povedat a aj oddelenie sestonedelia super, laktacna sestra mi pomohla kojit, naucila ma to aj ked to bol boj
Ja som v Ruzinove skoro skapala. Banda idiotov.
@lucyluv ano iba v pracovne dni a do 15 dokonca iba ale vedia poradit a aj sa venuju aj sestricky z novorodeneckeho. Aj oni mi pomahali a radili oni su dokonca trosku optimistickejsie, povedali mi ze neexistuju zle bradavky lebo laktacna ma najprv zrusila ze na figu bradavky treba klobucik a kojim bez
Ja som idla do ruzinove, lebo tam nerobia klistir, toho som sa najviac bala :D
@sonnenshein Aj ten sa práveže po rekonštrukcii a znovu otvorení výrazne zmenil. Rodila som tam v roku 2013, v roku 2015 som bola na podviazanie vaječníkov. Kamarátka tam rodila 2018. A rozhodne to nebolo len o výbere z menu a čerstvej dennej tlači.
@kofoluska Velmi sa tesim, ze sa zlepsili, som nazoru, ze zdrava konkurencia posuva dopredu, a veru tie nase tri statne to potrebuju
@sonnenshein v 2006 bol Koch uplne ine miesto alo teraz. Medzitym presli obrovskou rekonatrukciou. To sa neda porovnat
Nebola som sice ani v jednej, no ked som sa rozhodovala ja rozmyslala som nad antolskou... No teraz by som bola viacej za ruzinov...
️