Ahojte, je tu nejaká mamička, ktorá už rodila v nemocnici Bory a je poistená vo VŠZP?
@luliu dobrý deň, osobne som sa bola registrovať ako ja, tak aj ďalšie mamičky, ktoré sú poistené vo VŠZP, do pôrodnice nás zaregistrovali, pýtali sa aj na poisťovňu, taktiež, keď si tam zavoláte a opýtate sa ich, či je možné u nich rodiť, pokiaľ je žena poistená vo VŠZP, povedia Vám, že áno. VŠZP má zároveň na svojej webstránke verejné stanovisko, že pôrod v nemocnici Bory bude ženám (pokiaľ sa nejedná o plánovanú sekciu) preplatený.
@andreaa123 som VSZP, tiez som tam registrovana, chodim na poradne. Som zvedava, ako to nakoniec dopadne, lebo z kazdej strany ine info 😅
@tyrkysova_kobyla Juj, dajte mi potom prosím vedieť, lebo tiež počujem z každej strane nejaké iné info 😁
@andreaa123 jasne, napisem 🙂 ak tam teda porodim 😅
@tyrkysova_kobyla ďakujem krásne a držím palce! 🙂)
Ahojte, okrem plánovanej sekcie normálne VšZP prepláca pôrody, 4.6. som tam rodila, som vo VšZP 🙂
@dibie ani nevies, ako si ma touto informaciou potesila 🙂❤️ aj si nieco specialne vyplnala, alebo si to riesi potom nemocnica s poistovnou sama?
@tyrkysova_kobyla nevyplnala som nič nikam, normálne si to VšZP poriesi sama s Bormi 😁 jedna pani v našej skupine na FB dokonca volala na riaditeľstvo VšZP a aj tam nám povedali že nič netreba vypĺňať... Keby ste niečo chceli ešte vedieť, kľudne sa pýtajte 🙂
@dibie ahooj, ak sa môžem opýtať, preplatí úplne všetko? Ja som dnes volala kvôli tomuto do VŠZP a povedali mi, že áno teda pôrod ako taký preplatia, aj predporodne poradne, čo sa chodí od 36. týždňa, ale vraj poporodnu starostlivosť, teda následný pobyt v nemocnici nepreplatia :/
@andreaa123 odo mňa pýtali Bory peniaze len za to že tam môj muž spal a jedol, nič iné... Preplatili mi okrem toho všetko.
@dibie oooch tak to sú naozaj skvelé správy, ďakujeme veľmi pekne! 🙂))
@andreaa123 nie je za čo 😅 rada pomôžem... Ja som sa veľmi bála pred pôrodom
@dibie porodu, ci ako to bude s fungovanim ako VSZP? 😃
Ale teda dufam, ze to stale je tak, ako pises 🙂 lebo teda recenzie od bab, co tam rodili, boli skvele
@tyrkysova_kobyla aj pôrodu aj ako to bude s VšZP... Aj že nevydrzime do 1.juna kedy sa pôrodnica otvárala 😅 a už vôbec mi nenapadlo že ja budem rodiť cisárskym lebo tehotenstvo som mala bezproblémové úplne, krásne malá priberala, pekne bola dole otočená no kto mohol vedieť že si dá pred hlavu ruku a budú jej padať ozvy 🙈🙈 ale nakoniec aj dobre, rána je pekne zahojena a sme obe ok a na Bory mám veľmi pekne spomienky
Nevie prosím niekto ako je to s poistovnou ked treba zenu v prípade komplikacii hospitalizovat pred pôrodom alebo vyvolat porod?
Vszp chvilu rodili pro bono. Uz nerodia. Problem so zmluvou.