Ahojte baby, chcela by som sa opýtať ake máte skúsenosti s porodnicou brusnice a ake na antolskej? Prosím niake aktuálne skúsenosti. Ktorú by ste odorucili, a preco ? Aky majú pristup ?
@karolin99 rodila som v 2020 na Antolskej a isla by som zas tam. Mna presvedcilo to, ze je tam vacsina lekarov super a odbornych ak by si isla bez zazmluvnenia + najlepsie novorodenecke oddelenie pre pripad komplikacii. Inak sestricky boli 50:50, niektore mile, niektore neprijemne ale to mas vsade. Co sa tyka detskych lekarov tak ti boli vsetci uzasni.
Ružinov v skratke moja skúsenosť: bola som na nadštandarde. Personál milý, ochotný. Jedlo ok. Ale tie kúpeľne na izbách 🤮 Nadštandard.. a mravce všade na izbe, v sprchovom kúte hnoj.. ak budem mať ďalšie dieťa, určite zvážim aj Antolskú (samozrejme po recenziách).
@lucijalucy v ktorom roku si tam rodila? Ja januar 2019,kupelna pekna prerobena, mravce ziadne 😎
@karolin99 s antolskou porovnat neviem ale tiez som bola v ruzinove na nadstandarde a spokojnost najvacsia. Az na jednu novorodenecku sestru ale v kazdej jednej porodnici najdes niekoho kto chodi do prace "za trest" a atak sa aj sprava. Aj druhe sa chystam rodit tam 👍
@veronice júl 2020
@lucijalucy a to nehovorím o tom, že počas pôrodu mi ukradli z chodby tašku kde som mala rodné listy a papiere o otcovstve a veci na pôrod.. vedia dobre prečo dávajú podpísať pri príchode zodpovednosť za vlastné veci ;) Počierne upratovačky by vedeli rozprávať. To bola samozrejme moja chyba.. viaceré mali takú skúsenosť.
@lucijalucy to akoze vazne????
@lienka.7 bohužiaľ áno.. našťastie mám chlapa akého mám tak kým sme boli v nemocnici tak obehal matriku atď a vybavil nové papiere aby nás vôbec pustili z nemocnice.. doteraz je mi z toho do plaču ale hlavne že sme zdraví. Viem, že si mám dávať sakra pozor v tejto chorej dobe. Nuž.. dúfam, že niekomu poslúžili naše rodné listy, použité spodné prádlo, deka pre dieťa a nabíjačka na telefón. Neviem čo čakal že tam nájde..
@karolin99 rodila som v ruzinove 2x (jul 2018 a jul 2020). Nemenila by som a aj vsetky moje kamosky spokojne. Porody uplne super (druhy vyvolavany), PA uzasne, nerobia rutinny nastrih ako na antolskej (lebo prvorodicka 🤦♀️, ani neprivezuju nohy ako na Kramaroch), dotepanie pupocniku, bonding (podla kapacitnych moznosti-nemala som ani raz, no vobec mi to nevadilo). Nadstandard super, jedlo sa dalo. Sestricky su take aj take (je ich málo a nestihaju, ku mne boli vzdy mile). Jedine, co by fakt mohli zlepsit, je laktacna poradna.
@lyci to pises ako pozitivum alebo negativum? Lebo malo by to byt dobre ale znie mi to ze to myslis ako nieo zle 🙂
Jasne ze najradsej by som bola aby to bolo prirodzene ale zas ak by boli nejake komplikacie indikujuce akutny cisarak, mechcela by som aby presadzovali za kazdu cenu prirodzeny a nieco sa tym zanedba/pokasle
@modrakobyla007 ja som presne pre toto volila antolsku..
Pre to prilisne tlacenie na prirodzeny porod. Kamoska tak mala, prvorodicka, maly vyse 4 kg a ona 50 kg aj s topankami.. samozrejme zasita odtial potial 😔😔😔 ale ano, dali to prirodzene. Tak dakujem, ale taketo neprosim 👎👎👎
vies co by bola dokonala porodnica? keby tu gynekologicku cast zobrali z ruzinova celu ako je TOP ❤ tu novorodenecku z antolskej a vsetkych spolu dali do borov 😀 upratovat by tam mohol personal z novorodeneckeho z ruzinova... alebo ani to nie, najlepsie keby sa taki k mojmu dietatu nepriblizili vobec
@modrakobyla007 negativum. nic na tom porode nebolo prirodzene okrem otvoru, z ktoreho babo vyslo. 2,5 dna do mna pchali vsetko mozne na vyvolanie. nebola som po termine, ale zacali vyvolavat, lebo sak cozebynie. netusila som, ze to nie je dobre. v den porodu lekar stale oddaloval sekciu, nakoniec ho zo mna vyrvali vakuum extraktorom, ked som este nebola dostatocne otvorena, lebo uz klesali malemu ozvy. nic z toho som netusila. len mi furt v strese chodili napravat pasy. extraktorom, lebo vraj by som uz nevladala tlacit. jasne, ze dotrhana viac zvnutra ako zvonku, bez bolesti sa mi nedalo ani len vstat z postele, ani v klude lezat. nic mi dopredu neoznamovali, vsetko som sa dozvedela az po porode a aj to som sa musela pytat. ani ten extraktor. povedali, ze uz idem tlacit (uz par hodin predtym mala byt sekcia podla toho, co vravel na zaciatku). zrazu sa dovnutra vovalilo kopec lekarov, nevedela som, co sa deje, zobral do ruky daku velku kovovu vec, este aj na to som sa pytala, co s tym ide robit, to bol ten extraktor. proste cele zle
@modrakobyla007 este som zabudla, ze kym som bola hore na gynekologickom s vyvolavackami, tak na mna lekar zabudol a prestal ma kontrolovat, az kym som nesla neskoro vecer za sestrickami, nech mi aspon premeraju tlak. bole veelmi vysoky, mysleli, ze cim viackrat zmeraju, tym bude nizsi. sama som musela poziadat, nech zobudia lekara, ze urcite neklesne. btw. od zaciatku ma dopovali liekmi na tlak, ktore vobec neucinkovali
Ahojte, rozmyslam kde v BA rodit, viete mi odporucit lekarov na Antolskej pripadne napisat skusenosti? Dakujem vopred 🙂
Maminky prosim vas ako je to teraz z testovanim a chodenim na poradnu na Antolsku? Zvazovala som Kocha ale tam treba kazdy tyzden PCR test pre pripad ze by zena rodila predcasne...ale mne to nevyhovuje, nie som ochotna financovat Cekanovi biznis 😂jeden test zvladnem pred nastupom do porodnice ale viac nie, ako ste riesili tie co ste to mali nastavene podobne?
@katemiss90 je tam vela dobrych lekarov. Kazdy je iny, iny pristup. Janac je kapacita, ten operoval mna, Dlhopocek je velmi empaticky, citlivy. Ale chvalia aj Danisa, Oravca a dalsich, ktorych mena ma uz nenapadnu :D.
@froschka trosku ta poopravim, on ockovanie neodporucal, on len reprodukoval tych, ktory ho odporucaju.
U mna ruzinov padol uz davno tym, ako tam silou mocou tlacia na prirodzeny porod (pozor, nie som zastanca zbytocnych CR!).
Kamoska 50 kg aj s topankami, maly vyse 4 kg a nepovolil CR, ze vsak to da... ano, dala, ale zasita odtial potial, trauma z porodu ale p.prof. ma aspon ciarku za prirodzeny porod 👌👌👌👎👎👎👎
@froschka priznam sa, ani som ten zvast nedopozerala... vsak ano, jemu je to jedno. Zodpovednost preberas ty. Nie som proti ockovaniu unblock ale aby mi "radil" clovek ktory ma v zivote nevidel a nepozna moj zdravotny stav... no comment. Kazda mame svoj rozum, aj ked chapem ze strach je najlepsi pohanac 👎👎👎
@froschka ano, vela ludom to bude vyhovovat, ja som napriklad rada ak tam bude viac ockovanych ako neockovanych, a tym padom mensie riziko aj pre mna 🙂
Ružinov ❤️ rodila som tam 5/2021 a bola som veľmi spokojná so všetkým. Pôrod bol krásny zážitok, veľmi rada naň spomínam, pani doktorka s pôrodnou asistentkou mali veľmi príjemny pristup. Rešpektovali všetky moje požiadavky uvedené v pôrodnom pláne, s bábätkom sme si užili i 2 hod bonding 🥰 potom na izbe mi sestrička pomohla zložiť všetky moje veci a osprchovať sa 🙂 Mala som nadštandard, jedlo, personál - nemôžem sa sťažovat. Určite by som tam rodila znova.
@tara42 Ďakujem za odporúčania! 🙂
Moja sestra na Antolskej porodila sama,lebo sestricky aj lekari ju doslova odignorovali. Hovorila im,ze rodi, ale povedali jej,ze je hystericka a tak rychlo to nepojde.nechali ju vo vzdycharni (alebo ako sa to vola), kricala,volala o pomoc,ale aj ked ju poculi tak ju nikto ani len skontrolovat neprisiel...az ked poculi plakat dieta,tak sa tam zrazu vsetci nahrnuli a kricali,ze to sa nemalo stat! Keby nastali komplikacie,tak to mohlo skoncit omnoho horise, nastastie boli obe v poriadku, ale ani poriadne ospravedlnenie od nich nepocula.... Je to sice stara skusenost spred 9 rokov,ale doteraz ked pocujem o Antolskej,tak sa mi dviha zlc... Naozaj nechcem urazat ziadne sestry ani lekarov,ale toto je prilis... Samozrejme dnes to tam moze fungovat inak, verim,ze sa poucili a taketo veci sa tam uz nedeju...
@karolin99 strasne ma pobavila ta autokorekcia brusnice 😂😂😂 uspavam dieta a vybuchla som smiechom 🙈 no ale k veci...ja som prvu rodila v ruzinove a bola som spokojna co sa tyka personalu ci pri porode alebo na sestonedeli az na jednu pediatricku ale to sa moze stat hocikde...mala som nadstandart izba v pohode kupelna na izbe super nova, jedlo take ako sa da cakat od nemocnice nic moc ale o hlade som nebola 😃 teraz pri druhej som rozmyslala nad antolskou tam viem ze maju najlepsie oddelenie pre predcasne narodene deti , ale stale som sa nevedela rozhodnut ci nebude pre mna pocitovo lepsie ked uz som v ruzinove bola ze to tam poznam a tak no a potom ked som zistila ze v ruzinove to momentalne funguje tak ze sa na poradne objednava na presny cas a nestravis tam 3hodiny a podobne tak bolo rozhodnute...ale pocula som dobre ohlasy aj na jednu aj na druhu porodnicu