Pôrod koncom panvovým v Ružinove - nové informácie

dominidi
17. máj 2022

Ahojte, najdu sa tu baby ktore rodili v poslednom obdobi v Ruzinove s polohou kp ( chlapec) ? Zaujma ma, ci vam nerobili problem schvalit sekciu?

Nasla som tu len starsie diskusie na tuto temu, potesia preto nove skusenosti, dakujem 🙏

pukina
17. máj 2022

Po skusenosti svagriny by som do Ruzinova rodit nesla ani keby mi zaplatili, po 48 hodinach si sekciu uz vyslovene pytala pre nepostupujuci porod, nechceli jej ju ani za svet spravit, dieta nakoniec zostalo zaseknute v porodnych cestach a museli ho zvonom vytahovat, napilo sa plodovej vody aj so smolkou, ona aj dieta pri porode takmer zomreli a pristup lekarov a sestier na bode mrazu. Za kazdu cenu idu do prirodzeneho porodu, pretoze v tom nejak "sutazia", aby mali co najviac vaginalnych porodov

diamond007
17. máj 2022

@pukina takmer každá žena unavená z dlhého pôrodu si pýta sekciu na konci pôrodu 😀 je to začiatok konca (stav pred tlačením) a tvrdenie že takmer zomreli je podľa mňa extrémny.
Autorka sa nepýtala kam má ísť rodiť ale na pôrod KP.

pukina
17. máj 2022

@diamond007 nie nieje extremny, dieta ma doteraz zdravotne problemy zapricinene porodom.

diamond007
17. máj 2022

@pukina tomu verím, že dieťatko nemusí byť tým pádom ani zdravé, ale mnozne číslo si použila, na to som trošku narážala.

dominidi
autor
17. máj 2022

@pukina ja ale prirodzeny porod kp ani skusat nehodlam, ak sa neotoci som ochotna obehat vsetky porodnice a hladat kde mi sekciu urobia, len uz budem 38tt takze mi tam vela casu neostane..chcela by som ale ruzinov, kde ho schvaluje vopred zahumensky a preto hladam zeny ktore tento proces maju v poslednom roku za sebou.

dididudu
17. máj 2022

@dominidi chlapca by mali všade odrodit cisarskym kvôli polohe KP.. Pred rokov som rodila dcerku KP naplanovali mi cisarsky dali mi na vyber ci chcem rodit normálne alebo cisarskym rodila som v žiari nad hronom. Chlapci kvôli vajkam ak sa nemylim by sa nemali rodit v tej polohe prirodzene

dominidi
autor
17. máj 2022

@dididudu v tejto porodnici ale praveze na pohlavie nehladia, skor na velkost..velkostne ale zrejme bude “vhodny” aj na prirodzeny porod kp..

11iva11
17. máj 2022

@dominidi Kramáre ti pri KP spravia sekciu bez problémov. Načo riskovať Ružinov, kde sa silou mocou snažia prirodzene.

es2021
17. máj 2022

@dominidi no neviem, ja som skoro pred rokom bola v Ruzinove na konzultaciu s doktorkou, ktora mi tvrdila ze do prirodzeneho pri polohe kp ma nikto nutit nemoze. Akurat viem ze tam tlacia na ten pokus o otocenie rucne, neviem ako sa to vola.

enoula
17. máj 2022

Na FB v skupine pôrodnica Ružinov skus sa spytat, možno najdes skúsenosti s podobnou situaciou priamo od bab

mameha7
17. máj 2022

@dominidi mne v Ružinove bez problémov spravili cisársky, aj keď ma spočiatku presviedčali na prirodzený pôrod. No pred sekciou som bola na obrate vonkajším hmatom, ktorý však nevyšiel.

kiki68
17. máj 2022

@dominidi tak potom rovno Kramare alebo Antolsku. Ak Ruzinov skusat kp aj u chlapcov, tak to dobry napad nebude a ani by som tam nesla na konzultaciu. Asi su prilis baby friendly a tlacia percento cisarakov dole.

dominidi
autor
17. máj 2022

Dakujem za reakcie/skusenosti, som 35tt takze mam problizne 2t na rozmyslenie, preto hladam co najviac info k veci🙂

barborachors
17. máj 2022

@dominidi V Ružinove sa rodí iba vaginalne, aj keby si s prepáčením cakala sedmorčatá.

chiquita55
17. máj 2022

@dominidi ahoj, ja som rodila cisarskym kvoli KP (dievca) v ruzinove v marci. Tiez som sa bala, ze ma budu tlacit do prirodzeneho, ako sa to casto spomina v suvislosti s ruzinovom. Nikto ani len nespomenul, ze by som mala ist prirodzene alebo na otocenie, lekar mi hned povedal, ze 90 % KP ide cisarakom. 🙂

nikollettt
17. máj 2022

@dominidi odporucam antolsku

dididudu
18. máj 2022

@dominidi tak to by som tam absolútne nešla rodit

japko123
18. máj 2022

@dominidi skus Antolsku, mne sa mala sice 2 tyzdne pred porodom este otocila, ale doktorka na kontrole mi rovno povedala, ze keby sa neotoci, tak ani vlastnej sestre by neodporucala otacanie a radsej cisarsky..samozrejme je to kazdeho slobodna volba a obdivujem obzvlast prvorodicky, ze chcu rodit prirodzene KP ( hlavne ak babo ma 5kg) 🙂, ale je prirodzene, ze kazdy chce pre svoje dieta to najlepsie a tym je v niektoryxh pripadoch aj cisarsky...na izbe som bola s babou, co rodila cisarskym kvoli KP svoje 2.dieta a rezervovala si doktora Sysaka- rodila u neho 2x cisarskym, ja som na neho narazila tesne pred porodom a musim povedat, ze bol velmi mily

basska_b
18. máj 2022

Sekcia na Kramaroch a v Ruzinove ma jeden rozdiel a sice ze zene nenosia 24 hodin babatko na prilozenie... na Kramaroch je umiestnena na pooperacnej izbe o poschodie nizsie ako je porodnica, sestonedelie i novorodenecke a tym padom jej babo nik nedonesie. Oproti su baby po potrate, cize aj vzhladom k tomu... Este ma ta pooperacna izba okna tak, ze je vidiet na novorodenecke. Mne to trhalo srdce.
V Ruzinove je zena po sekcii , ak je kapacita, umiestnena na klasicke 6nedelie, ktoreho pokracovanim chodby je novorodenecke. Babo jej nosia, lezi, ale moze ho kojit atd. Za mna dost rozdiel.
Autorka, sak si skoc do Ruzinova po nazor. Velmi tam dbaju na informovane suhlasy, obrat vonkajsimi hmatmi mozes odmietnut. Opytaj alebo pohladaj na facebookovej alebk konikovej skupine Porodnica Ruzinov... tu do for sa uz nezapajaju ludia, co maju realne skusenosti s otazkou... vlastne aj ja som jedna z nich 🤣

bororka
18. máj 2022

@dominidi sekciu mi bez problémov spravili a ani raz tam nebol návrh rodiť normálne, a to mám dievča. Rodila som plánovaným cisárskym 10/21.
Za mňa, to bol jeden perfektný deň. A celkovo zákrok, hodnotím nadštandardne.
Keby som mohla, na 3.deň som doma, ale nechceli ma pustiť 😃

pandosaurus
18. máj 2022

@dominidi ahoj, neviem preco ti tu vsetci tvrdia ze v Ruzinove sa da rodit len 100% prirodzene a ze idu proti zenam a logike, nie je to pravda. Ja som vo februari porodila sekciou dceru v 39 tt lebo bola KP a lekar sa sam spytal ci ked ma cez 3 kila podla ultrazvuku ju chcem skusat rodit prirodzene alebo sekciou. Pokial viem tak to prednosta neschvaloval alebo ak ano tak nejak interne a slo to mimo mna. Mala som planovanu sekciu bez problemov a bez ziadnych vybavovani. Ale je pravda ze som chodila na rizikovu poradnu priamo do Ruzinova a lekar bol tym padom odtial. Ak chces este nejake info, kludne napis. 🙂

januska999
19. máj 2022

@dominidi za mňa urcite Antolská. V Ružinove mali moje kamarátky problém, jednej bol malý KP a Zahumensky odmietol sekciu a to bola už v 40tt, nakoniec ho cez známeho známych obišli a sekciu spravili. Druhej kamoške nepostupoval pôrod, malý bol normálne, trápila sa tam cez 24 hodín, vysilena ubolena,vystrašená, až prišiel na smenu lekár ktorý ju prijmal, že čo tu ešte preboha robíte, urobil jej sekciu, malý tam bol zaseknuty a prirodzene by neporodila.
Môj malý bol kp a dr mi na Antolskej na prvej poradni povedal, že mu je ľúto, ale vidí to na sekciu. Malého mi priniesli hneď ako ma previezli z JIS (tam som bola 2 hodiny) na normálnu izbu. A na druhý deň, keď som sa postavila mi ho už dali na stálo. A domov sme išli za 72 hodín od sekcie, chvalabohu bolo všetko v poriadku a malý zdravý.

jenisjenis
20. máj 2022

@dominidi na Kramaroch KP je vzdy sekcia.To ze zena lezi 24 bod o posch. nizsie ako babo je v celku jedno.Nevladzes sa posunut ani o milimeter a babo prvych 24 hod papat nepotrebune.Po KP ti ho aj tak prilozoa na chvilu .Pozri na FB" dietatko z kramarov " alebo tak nejako sa to vola...
na Kramare su tam same chvaly a odpovedaju tam aj lekari aj sestry.