Pôrod Koch

niksss
9. jan 2023

Ahojte,

Chcem sa spýtať na skúsenosti žien ktoré v nedávnej dobe rodili u Kocha. Ake máte skúsenosti som v 29 tt a intenzívne uvazujem kam sa zverim do rúk. Mohol za vami manžel/partner chodiť kedykoľvek? Ako ste boli spokojné s personálom? A celkovo so starostlivosťou a po pôrode "vysvetlením" ako sa starať o bábo.

Veľmi pekne ďakujem za každy komentár 🙂

petamich
9. jan 2023

Koch tu ma vlastnu skupinu, kde si zeny zdielaju skusenosti, skus pripadne aj tam 🙂

andrea_prestastna
9. jan 2023

@niksss ja som po prvom poride u kocha zvolila dalsie na antolskej a nelutujem.

ropucha6
9. jan 2023

Kedykolvek nie - vramci navstevnych hodin, ktore su ale dost dlhe. Personal je velmi mily, viac mi vyhovovali gynekologicke sestry ako tie na sestonedeli (tie vyzerali byt viac nervozne). Vysvetlit vysvetlili, ale doktorov sa musis casto dopytovat, nie vzdy aktivne nieco povedali. My sme museli ostat kvoli malej asi 8 dni, bolo som dost nervozna, hormony, jedno s druhym…ale bolo to v pohode, asi pojdem aj druhykrat.

niksss
autor
9. jan 2023

@petamich ďakujem našla som 🙂

niksss
autor
9. jan 2023

@ropucha6 ďakujem za info 🙂

bluemoon24
9. jan 2023

@niksss ja jsem rodila za pandemie a navstevy byly zakazane, tak to nevim, ale osobne bych tam uz nikdy nerodila. Porod des, doktori nekomunikovali, na vsechno jsem se musela ptat 2x a o oddeleni 6nedelie ani nemluvim. Ani ne 12h po tezkem porodu zakoncenem sekci se jedna sestricka rozhodla, ze me postavi za kazdou cenu (aby mohla doktorovi na vizite rict, ze uz jsem stala) - donutila me jit do sprchy, kde jsem omdlela, nechala me tam a sla pro dalsi sestru, aby me postavili. Pak mi sestra z novorozeneckeho privezla maleho, ze strasne rve a ze ona se o neho uz starat nebude (no ok po sekci, kdy jsem ani poradne chodit nemohla) hodila mi veci a sla, pak me dalsi sestra servala, ze delam neco spatne a ze mi urcite rekli, jak se to ma delat (jo to urcite). Bonding po porode zavisi od lekare, po sekci je to skoro zazrak. No proste 1400€ zaplatis za to, ze mas pekny pokoj a nemusis si sebou nosit x veci. Nemyslim si, ze porod ve statni nemocnici by byl o neco horsi.

niksss
autor
9. jan 2023

@bluemoon24 tak toto je dosť odstrasujuci zazitok

zoeeoz
11. jan 2023

Ja som mala v marci spolubyvajucu v ruzinove..1porod koch, 2 porod ruzinov...pri prvom porode, po bezproblemovom tehotenstve jej zrazu par sekund po porode doslova vyplo dieta na niekolko minut..po tejto skusenosti povedala, ze radsej statnu..nie ze by urobil koch chybu to vobec nie, malinky je zivy a zdravy.. ale eliminu je sa prevazanie a ziskavaju sa drahocenne minuty

lusyc
11. jan 2023

@zoeeoz a presne pre toto som o Kochu ani neuvažovala.

jankalukasova
11. jan 2023

@niksss ja som Koch zvažovala, napriek spokojnosti s prvým pôrodom v Ružinove, pri druhom a v podstate aj treťom pôrode ale veľmi ma odradili zle skúsenosti a nebolo ich málo. Už len k tým navštevným hodinám. Pred pandémiou bol čas, že sa dalo prísť v zásade kedykoľvek. Z toho mala kamarátka veľkú radosť, až do momentu, kým neprišla na izbu, kde si tieto návštevné hodiny neuplatňoval manžel spolubyvajúcej mamičky spôsobom, že si tam zriadil v podstate "homeoffice". Bol tam takmer celý deň, takže súkromie nula. Už je to pár rokov, takže neviem, či by mi to dnes tolerovali. Toto bol len jeden z príbehov, ktorý sa k mne dostal a je asi ten najmenej desivý. Nakoniec som všetky tri deti porodila v kľude a pohode v Ružinove.

niksss
autor
11. jan 2023

@jankalukasova to s tým partnerom som už počula od dvoch žien že si taki premotivovami oteckovia