Poraďte párového/manželského terapeuta

11. jún 2023

Prosím pekne, poraďte niekoho z vašej/známej skúsenosti 🙏🏼🙏🏼 V Bratislave alebo online..niekoho fakt dobreho, na internete som už prehľadala všetko, je to ale ťažké nájsť niekoho, kto ma aj termín aj recenzie. Hľadám niekoho, kto sa bude naozaj snažiť riešiť problemy, nie len nás nechávať sa rozprávať pred treťou osobou a uznávať pocity “to musí byt fakt ťažké”, “to je zaujímavé” atd … s manželom mame už dlhšiu dobu krízu … mame malinké dieťa, preto by sme chceli urobiť všetko preto, aby sme spolu zostali. dohodli sme sa, že skúsime parovu/manželskú terapiu. Myslím, že dosť problémov prameni aj z nerieseneho manželovho detstva, tak by bolo dobre, aby to bol skúsený psychoterapeut a nie len kouc, poradca. Ja som už k psychologicke chodila, aj som si dosť veci poriesila, posunula sa.. ona bola super, avšak je na materskej a parovu terapiu nerobí. Aj sme sa k jednej psychoterapeutke dostali, avšak, jej prístup nám vôbec nesadol. Ale stále sme otvorení tomu, že možno niekto iný… Bojím sa, že ked opäť netrafime, už nám nič nepomôže. Cena nie je prekážkou.

nique
12. jún 2023

My sme chodili do SC. Jana Beňušková. Nám veľmi pomohla, ale aj sme boli otvorení pomoci. Teda moc sa s nami asi nenatrapila. Stačilo nás postrcit a uz to šlo. Manžel u nej pokračoval ďalej sám a občas, keď ma krízu, zájde k nej.
Robi aj online, ale my sme chceli chodiť osobne. Je to lepšie. 80€/h. Pre nás to bola tiež motivácia, ze keď už platíme, vyhradime si na terapiu čas. tak aj niečo musíme so sebou robiť, nielen tam “chodiť”.
+ je expertka na rôzne formy závislosti. To môjmu manželovi uplne sadlo. Po 24r tuhého fajčenia prestal bez problémov zo dňa na deň fajčiť. Začal športovať, zit zdravšie. Verím, ze je za tým ona, ale teda aj on sa snaží.

lilitela
12. jún 2023

ja ti napisem, koho skor neodporucam. Tu pani co robi aj poslankynu v parlamente.

autor
12. jún 2023

@nique to znie veľmi fajn🙂 ďakujem za radu, asi sa jej ozvem. Riešila s vami sedenia aj s každým zvlášť, jeho vlastne problémy ?
My čo sme boli, tak to ozaj bolo len take, ze nás nechala rozprávať sa a ze ona nemôže nič riešiť, len usmerňovať nás rozhovor.

autor
12. jún 2023

@lilitela ďakujem, raz som s ňou čítala jeden rozhovor, tak to som si povedala že to vôbec.

juliet86
12. jún 2023

skus poklikat a oslovit zeny z institutu virginie satirovej. mozno valeria hudakova alebo eva hargasova ci ine z tohto institutu
garantujem ti se to nebude iba rozpravanie ale fakt praca do hlbky drzim vam palce

nique
12. jún 2023

My sme si to tak striedali, 1-2 stretnutia spolu, potom stretnutie po samom, davala nam "domace ulohy". V podstate sme s nou zacali od nuly budovat vztah, ako 2 cudzi ludia - spolu kava, obed, kino, prechadzka, kde sme sa rozpravali akoby sme sa nepoznali - co mam rada, co na ludoch nemam rada atd. Po 13r manzelstva sme na vsetko zabudli. Manzel mal zo zaciatku pocit, ze terapeutka je na mojej strane. Postupne to vypustil, potom to uz slo.

autor
12. jún 2023

@juliet86 super ďakujem aj za konkrétne mena, máš aj s niektorou z nich konkrétnu skúsenosť? Veľmi sa mi paci ten prístup, len recenzií moc neviem nájsť.

autor
12. jún 2023

@nique viem si predstaviť, že po dlhom čase človek zabudne práve na tie pekne začiatky a toto môže byt cesta opäť k sebe, že vám pomôže sa znovu “snažiť” o seba … super, že vám to vyšlo. avšak u nás je to skôr o inom, hádky, ticha domácnosť,atd …

juliet86
12. jún 2023

mam skusenost aj s nimi aj s celym pristupom viacrocne a viem porovnat aj. s inymi smermi a psychologmi a naozaj tento institut to je life changer. nemaju mladych ludi co by sa im starali o lepsiu stranku vizual reklamu recenzie atd skuste a uvidite.a potom mi o par sessions napis ako ;)

nique
13. jún 2023

My sme tiež išli až keď keď to bolo na rozvod. Dali sme tomu poslednú šancu. Ale obaja sme chceli, to je základ.

ebbi
2. júl 2023

Ahoj, nasla si niekoho? Zaujalo ma to, lebo take iste problemy mame ale uz neviem, ci to chcem riesit. Ci to ma zmysel.

camelie12
16. júl 2023

Dobry den. Nasli ste niekoho? Isli ste na parovu terapiu?

My chodime k spominanej p. Benuskovej uz vyse 1,5 mesiaca (aj spolu, aj kazdy sam) a zatial je to o nieco lepsie.

Len viackrat mam pocit, ze to je 2 kroky dopredu a 1 dozadu alebo niekedy aj 2 dozadu. Takze zmena prichadza velmi pomaly. Davam tomu este nejaky cas a uvidime, ako to dopadne.

A spominanu pani psychologicku + psychoterapeutku mozem odporucit za mna.

j_le
25. okt 2023

Presne toto riešime aj my, aj mám rovnaký pohľad na vec.. Nepotrebujem sa len "vyrozprávať", ani nepotrebujem, aby ma posielala na kavu a do kina "hľadať pekné začiatky vzťahu". Chcem sa spýtať, u koho už ste boli (spomínate v úvodnom príspevku, že už ste u niekoho boli a nebola ste spokojná). Pokojne aj do súkromnej správy. Ja vám môžem poradiť moju párovú psychologičku, som s ňou spokojná, chodila som k nej sama, lebo manžel to odmietol.

camelie12
25. okt 2023

@j_le, ak sa mozem spytat, ako to u vas dopadlo, prosim? Ste s manzelom dalej spolu? Pomohla vam parova psychologicka?
Ci chodite na parove sedenia uz aj s muzom?

j_le
27. okt 2023

@camelie12 ano, sme spolu, zatial. Ak sa pytate, ci mi pomohla parova psychologicka, aj ked som k nej chodila sama - ano aj nie. Pomoze vam v niektorych veciach, vyrozpravate sa, pridete vo svojom vnutri na nove veci. Ale to, ze partner odmietne chodit na parovu terapiu, tiez o niecom svedci. Vztah je o dvoch ludoch a jeden ho nezachrani.

lamonita
25. mar 2024

Ahojte baby, nasla som túto diskusiu lebo s partnerom hľadáme parovu terapiu. Autorka, resp baby, ktoré ste tu písali, našli ste niekoho kto vám pomohol? Dakujem za každú odpoved😉