Ahojte,
Chcela by som sa spytat ake poplatky platite u gynekologa? Mam sukromnu gynekologicku a platim 60 eur rocne(v tehu nic). Od noveho roka sa to zvysuje na 70€. Som s nou spokojna, vsetky ultrazvuky mi robi na mieste bez poplatku okrem morfologie, to budem musiet ist inde…a platit 60€… kolko platite Vy v statnych?
Neviem ci vobec prijimaju v statnych ambulanciach, ake tam maju podmienky, pristup?
Dakujem za odpovede.
Ahoj. Ja chodím na Heydukovu Ousa a nikdy som neplatila ani cent. Vsetky vyšetrenia, ultrazvu, odbery, cytologia, sono prsníka. Všetko zadarmo. Jedine ako ty hovoris na morfologiu v tehotenstve som bola vyslana inde a tam som platila. Ja som si tam raz zavolala ci majú volne a zobrali ma.. to bolo ale par rokov dozadu.
Ja chodim gynaex, 70 rocna prehliadka, 30 az 50e poradna v tehotnosti, 100e morfo+kardio uzv, ...
Ja som sa z ba prehlasila v lete do pezinka. Poplatky boli jeden z dovodov. Prisiel novy gyn, ziadny rocny ani iny poplatok, iba ak by som chcela tu rozsirenu cytologiu nad ramec poistenia.
Chodim ku "statnej" a plati sa len za objednanie na presny termin 20e, ci dalsi usg nad ramec 7e, alebo rozsirenu cytologou. Druha vec, ze k nej chodi vela zien mimo rajonu a tak cajacky 2-3 hod su u nej normalne. Plne jej vsak doverujem, vidim ako sa popasovala s mojimi problemami, je nielen ludska ale aj dobry odbornik.
@queen_mary 70 je ročná prehliadka? Ja tam chodím tiež ale nepamätám si ani takúto sumu, vždy platím za kontrolu 50€ iba raz som platila 30€ 🤔 morfo 100 a glukozovy test 20 čo si pamätám
@katarina092 ja platím 60 ročne, v tehotenstve podľa mojej ,,náročnosti,, buď 60 alebo 120 - v tom aj morfo sono, ako pozerám, je to ešte ,,malo,,
@kris_tin257 to je akoby za preventivku tych 70 (69). Maju aj lacnejsiu a potom tuto. A poradne niekedy 50, niekedy 30 - ale neviem uz podla coho to bolo, ci mozno to meranie nt bolo 50?
@queen_mary práveže každá poradňa je 50, tých 30 som platila iba raz ale neviem prečo 😀 ale mimo poradne, pre mňa je to vždy prekvapko koľko platím
Ja platim 60€ rocne.
Sanatórium Koch, 140€ ročne.
@katarina092 aky statny? taky lekar neexistuje
"statni" su len lekari vo fakultnych, univerzitnych nemocniciach a specializovanych ustavoch kde je zriadovatel stat. Vsetci ostatni maju bud svoju s.r.o. alebo patria pod nejakeho ineho sukromneho poskytovatela zdravotnej starostlivosti