Polygrafická škola

xxx_111
29. jan 2023

Ahojte má niekto skúsenosti s Polygrafickou školou v Ba?

veronika966
29. jan 2023

@xxx_111 ahoj, ja som ju navštevovala 🙂

xxx_111
autor
3. feb 2023

@veronika966 ahoj, aká bola táto škola?

veronika966
3. feb 2023

@xxx_111 na mňa bola ťažšia, zrazu som mala štvorky na vysvedčení, čo som predtým nikdy nemavala 😅 čo sa týka môjho odboru Grafik digitálnych médií, prax ma celkom bavila, majstri boli v pohode, pekne nás to v Adobe programoch postupne naučili 😊 bolo to síce náročné, všetko sa naučiť, najmä tvorba webstránok bola ťažšia... S touto školou sa dá nájsť aj dobré uplatnenie, pretože vo viacerých grafických štúdiách si vyžadujú školu s polygrafickým zameraním a s praxou v polygrafii 🙂
tiež mysli na to, že toto je tuším jediná škola, ktorá je zameraná na polygrafiu ako celok, na praxi si prejdeš od grafiky cez tlačiareň až po kniháreň, čo je nádherná robota a neskutočne ma to v knihárni bavilo 😊🙏🏻

xxx_111
autor
3. feb 2023

Ďakujem za odpoveď 🙂
Rozhodujem sa na školy. Táto mi príde fajn ako aj odbor ktorý ste mali avšak neviem moc kresliť, aké je tam kreslenie? Akú ste mali prax?

veronika966
3. feb 2023

@xxx_111 na našom odbore sa moc nekreslilo 🙂 tuším len v jednom ročníku sme mali predmet, kde sme kreslili ale prišlo mi to ako výtvarná na základnej škole, takže kreslenia sa na odbore Grafik digitálnych médií vôbec nemusíš báť 😊
Prax sa nám menila tuším každé 3 mesiace.. A za 3 mesiace si sa učila vždy jeden program z Adobe.. Najskôr to bol InDesign, potom Photoshop, nasledoval Illustrator a podobne 🙂 neskôr sme mi prax v tlačiarni a v knihárni, kde boli úžasné majsterky a nechali nás robiť si knižky a podobne 😊 taktiež na teórii, kde boli odborné predmety sme sa učili Adobe programy.. No ako hovorím, táto škola, myslím ako jediná na Slovensku, sa venuje polygrafii komplexne a tie skúsenosti, že to aspoň vidíš na vlastné oči, ako to všetko v polygrafii funguje, stoja za to 😊

xxx_111
autor
3. feb 2023

Už len posledná otázka, aký bol kolektív?

maatuulka
3. feb 2023

Aj ja som tam chodila 🙂 odbor grafik digit. Medii.. za mna skola Topka. Prave teraz 7.2. Maju den otvorenych dveri a s dcerou ideme .. je 8 macka a rozmysla nad polygrafickou 🙂

veronika966
3. feb 2023

@xxx_111 tak čo sa týka nášho kolektívu v triede... Kolektív sme neboli, úprimne povedané 😊 a čo sa týkalo učiteľov, v čase, keď som navštevovala polygrafickú ja (2012-2016) tak učiteľov sme mali aj tých priateľskejších a aj tých prísnejších.. No s každým sa dalo vyjsť 😊

xxx_111
autor
3. feb 2023

@veronika966 ďakujem moc pomohlo <333

pamag1805
21. feb 2024

@veronika966 ahpj..mozem sa spytat,za.prax si mala aj.nejake financie?

veronika966
21. feb 2024

@pamag1805 nie, za prax sme nemali žiadne peniaze 🙂 ale tuším, že na tej škole bývala aj prax v lete v kniharni, kde boli nejaké peniaze ale to bolo naozaj že len za drobné 🙂

tortelinka
7. nov 2024

@veronika966 dobrý deň, mám pár otázok

veronika966
7. nov 2024

@tortelinka pýtajte sa 🙂