Ahojte, na ultrazvuku mi zistili podozrenie na Pes equinovarus na ľavej strane. Pripravujem sa teda radšej vopred na všetko. Žiaľ, nemáme financie na drahé liečenia v zahraničí , dokonca ani vodičšký preukaz na cestovanie (vlakom s novorodencom to bude asi náročné). Chcem sa preto spýtať na reálne skúsenosti z BA Kramárov, kde budem aj rodiť, prípadne, ako ste tieto veci riešili finančne tie, ktoré ste zvolili Viedeň? Prosím o akúkoľvek radu...
@martinmmartin áno, avšak všade čítam , že všetci riešia iba Viedeň za 10-20 000, pretože v BA nie sú kvalifikovaní lekári na riešenie tohto problému, skôr vraj problém ešte znásobia. Avšak viem, že veľa organizácii sa práve snaží zarobiť a poslať tých ľudí do Viedne, takže preto sa pýtam na nestranné názory a reálne skúsenosti aj z našich nemocníc.
no nebudem sa hadat- a doktor nic nepovedal? Nemyslis ze keby to bol az taky vazny problem ze tu mame konskych noh ako za cisara pana?
Tak ja nesuhlasim s tym co pise martn,zalezi na stupni lebo je ine ak nema skratene slachy a je ine ak mu proste nenarastu atd.
Tato deformita nieje % tak rozsirena ako ine takzr sa neda povedat,ze by nam tu behalo 100000 ludi s takiu nohou.
Pridaj sa na b je skupina a tusim aj tu bola ked som to riesila…
Syn nemal konkretne pes equin,ale po narodeni mal polohovu deformitu z bruska-na jednej nohe vyzeralo to ako pes eq. Chodili sme na fyzio plavat cvicili 4x dnne vojtovku doma atd… a minimalne raz za tyzden stretneme jedneho cloveka(dospeleho),ktory ma podobnu dg ako mal syn ale (asi) neliecenu lebo tu nohu davaju rovnako a fyziologicky ju maju zakrivenu.
@martinmmartin no až také jednoduché to nie je...
@lorrainet nás liečili v BA na Kramároch, teraz bude mať dcérka 18 a už nás vyradili z kontrol... Dcérku mi aj operovali na Kramároch. Odvtedy to už bolo ok. Ja som ani netušila, že bude mať takú diagnózu. Bolo to "prekvapenie", keď sa mi môj pokladik narodil. Dostala ako tyzdnoá sadru na nozicke. Tým ju dali do správnej polohy. Potom nosila asi rok a pol ortezu. Potom jej operovali achilovku. A našťastie všetko dopadlo ok...
@elenajezova tak aj pracujem v porodnici kde sa rodi 1000 deti rocne a za 4 roky som zazila “konske nohy” presne 2. Jedna mamicka vedela dopredu a mala vybavenu Vieden, druha nevedela, takze tiesila az po porode. Tie polohove deformity su castejsie, lenze to su naozaj banality oproti “pravej” konskej nohe. To vsak zisti az ortoped po narodeni, ci staci liecit cvicenim, sadrou, operaciou… urcite to ale nie je nic nad cim staci mavnut rukou, ved to sa raz dva vyriesi po narodeni.
@lorrainet konska noha- bezna vec ktoru dnes uz nikdy neuvidis lebo vsetky pripady (jeich furt tolko ako kedysi) bez problemov hned po narodeni vyriesia bez akejkolvek stopy do buducnosti. Dokonca aj par profesionalnych sportivcov ju malo a nic sa nedeje. Dostane babo vec na nohu na chvilu a vybavene.