Pediater v Bratislave

qivanqa
17. sep 2024

Ahojte mamičky, hľadám pediatra pre svoje dieťatko, ktoré sa má čoskoro narodiť ale mám s tým problém.
Nasťahovali sme sa do Miloslavova ale nesúhlasím, aby novorodencovi napchali hneď 3 vakcíny niekoľkozložkové, preto pediatra v Miloslavove určite nechcem. Prečo sa chcem vyhnúť týmto vakcínam, to nemusíme riešiť, mám na to svoje opodstatnené dôvody.
Poznáte prosím niekto pediatra u ktorého sa dá tomuto vyhnúť? Kde sa nachádza a berie nových pacientov?
Vopred ďakujem za odporúčania.

ninazemna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klip0
17. sep 2024

Novorodencovi ale nepichaju nič. Až v troch mesiacoch

kp7333
17. sep 2024

hmmm, vakciny sa bojis a cierneho kasla, ktory u nas zuri sa nebojis? pre babatka moze byt smrtelny.

fido69
17. sep 2024

@qivanqa Jasné. Predsa nebudeš očkovať proti čiernemu kašľu, detskej obrne a tuberkulóze. To sa predsa v Miloslavove nevyskytuje... to je úplne zbytočné... 🤦‍♂️

sisa_s
17. sep 2024

@fido69 hexavakcina nema nic s tuberkulozou

klip0
17. sep 2024

@fido69 tuberkulóza už nieje v povinnom ockovacom kalendári

fido69
17. sep 2024

@sisa_s @klip0
Áno, viem, že TBC nie je v hexavakcine. Ale s prekvapením som teraz zistil, že ockovanie proti tuberkolóze sa už 12 rokov nerobí. Asi nikto neratal s imigračnou vlnou z prednej Ázie Afriky a Ukrajiny. Tie choroby nie sú zďaleja porazené.

nyphadora
17. sep 2024

@qivanqa normalne rozmyslam ake 3 vakciny sa davaju, novorodenec zvycajne dostane vit. K, potom od 8t sa moze ockovať rotavirus - prehlta sa a nieje povinny. Po troch mesiacoch sa ockuje hexavakcina a pneumokok - Vaxneuvance - to su povinne, deti ich dobre znašaju preto sa davaju naraz. Po ockovani dieta vzdy potrebuje min. 24 hod.kludovy rezim.

nyphadora
17. sep 2024

Tuberkuloza sa naposledy ockovala na SK tusim 2011, uz sa neockuje, ale robia dotaznik po porode.

lienka.7
17. sep 2024

@qivanqa len potom si kompletnú liečbu svojho decka nezabudni zaplatiť komplet sama, keď si teraz mudra. Mimochodom, nastudovala, co môžu spôsobiť také osypky, ktoré sem dotiahli Ukrajinci???? Asi nie, ze???

klara351
17. sep 2024

Kasli na pediatra, ved ked dietatu nieco bude, najdes si o tom na nete. A ak si precitas toho viac, urcite budes vediet viac ako nejaki lekari, co studovali vysoke skoly.

stanzi
17. sep 2024

Asi nechapem, ktore 3 vakciny sa “pchaju” novorodencovi? Ako pisali baby vyssie, prva povinna vakcina je v troch mesiacoch

qivanqa
autor
17. sep 2024

Chapem Vase rozpolozenie ale zamysleli ste sa nad tym, naco tu pisete nevyziadane rady? Mate nejake komplexy, ktore si potrebujete vyriesit? Pytam sa na pediatria, nie na Vase nazory s ockovanim, respektujem, ze Vy si ockujete hoci co, ale preco tlacite svoje nazory druhym? Respektuj a budes respektovany. Drzte sa temy a tou je odporucenie na pediatra, nie Vase sukromne nazory. Dakujem.

qivanqa
autor
17. sep 2024

@stanzi konkretne toto mi odpisala lekarka:
• Hexavalentná (šesťzložková) vakcína, ktorá chráni deti pred 6 ochoreniami: diftéria (záškrt), tetanus, pertussis (čierny kašeľ), ďalej proti invazívnym hemofilovým infekciám, poliomyelitíde (detskej obrne) a hepatitíde (žltačke) typu B. Ochrana pred prvými troma chorobami (diftéria, tetanus, pertussis) bola po desaťročia zabezpečovaná jednou spoločnou vakcínou DTP. Očkovania voči invazívnym hemofilovým infekciám, poliomyelitíde a hepatitíde B boli do očkovacieho kalendára pridávané postupne v priebehu rokov. Proti niektorým z týchto ochorení je možné očkovať aj izolovane, teda s použitím samostatnej vakcíny pre každé ochorenie.

• Pneumokoková konjugovaná vakcína chráni pred najzávažnejšími ochoreniami spôsobenými pneumokokmi. Do očkovacieho kalendára bola vakcína pridaná v roku 2009.

• MMR vakcína je trojzložková vakcína proti vírusovým ochoreniam osýpok, mumpsu a rubeoly.

Zaroven ale AKO to suvisi s prispevkom? Zaujima ma pediater, nie Vas nazor na ockovanie 🙂

kp7333
17. sep 2024

@qivanqa vdaka antivaxerom ako ty tu mame naspat choroby, o ktorych sme roky nechyrovali - napr. osypky, cierny kasel. tak necakaj, ze ti budeme gratulovat k rozhodnutiu a radit pediatra, ktory ta nenahlasi.

stanzi
17. sep 2024

@qivanqa Ja tu moj nazor na ockovanie nikde neprezentujem, takze ani nemusis pisat, ze ta nezaujima 🙂 Zaujimalo ma iba, ake vakciny sa davaju novorodencovi, na co si vlastne ani neodpovedala, pretoze ziadna z tych vakcin, co si rozpisala, sa nedava novorodencovi (trojmesacne dieta nie je novorodenec) 🤷‍♀️

bororka
17. sep 2024

@qivanqa nájsť pediatra, ktorý súhlasí s tvojím názorom na očkovanie a berie nových pacientov v BA, je nemožné. A určite ti ho verejne nik neprezradí. Skoro všade sa budeš dohadovať a čeliť proti názoru, to je žiaľ, realita. Možno by som skúsila súkromného, kde za tých 300€ ročne, si len povie svoj názor (čo je vítané) ale nebude ťa terorizovať.
Ale skôr by som sa obrnila na tvojom mieste. A kľudne choď ku spádovemu, povedz, že 1.rok nebudeš očkovať a po roku môžete túto tému otvoriť.
Týmto postojom nezavrieš dvere a on ti dá pokoj.

qivanqa
autor
17. sep 2024

@bororka ďakujem, konečne adekvátna odpoveď k téme 🙂 odporúčaš nejakého konkrétneho súkromného prípadne nejakú konkrétnu kliniku?

qivanqa
autor
17. sep 2024

@stanzi napisala som, co napisala lekarka 🙂 Takze som odpovedala.

qivanqa
autor
17. sep 2024

@kp7333 neviem, ty mas nejake psychicke problemy alebo nejake fantasmagorie, ktore si potrebujes riesit? Ja sa pytam na odporucenie pediatra. Ak ziadneho nepoznas, tak nekomentuj 🙂 nerozumiem tymto potrebam komentovat nieco o com nic neviem.

klip0
17. sep 2024

@qivanqa ale lekárka ti napísala vsetky vakcíny ktoré sa dávajú všeobecne povinne za život dieťaťu. Novorodencovi nejde nič z toho

patta89
17. sep 2024

Tieto vakciny sa davaju v 3, 5, 11m dietata...MMR v 15m dietata, ziadne sa nedavaju novorodencovi...a v BA asi tazko takeho najdes, ja ked som hladala, tak hned mi Dr. povedala, ze dieta musi byt ockovane...ja by som sa praveze bala dieta nezaockovat, aby mi nahodou nedostalo tie hnusne "plagy" ktore sa tu rozmnozili...a vobec, nechapem matky, ktore takto riskuju zdravie babatka, len aby neboli ockovane...

lienka.7
17. sep 2024

@qivanqa tu máš očkovací kalendár

lienka.7
17. sep 2024

@qivanqa aj vieš, čo sa aspon kedy ockuje, alebo ti len nejaké antivaxerky na piesku natlačili do hlavy, ako je ockovanie smrrrt??? Tak ako mojej sesternici a keď jej mala dostala rotavirus, tak skoro umrela??? 2 mesiace boli v nemocnici. Hlavne, že si potom už spala popol na hlavu, ze? 👌👌👌 ale keď som jej vravela, keď už nič iné nechceš, aspoň toto daj, tak neeeeeeee. Lebo iné povedali. Vieš, ono iné ti povedia čokoľvek, lebo oni majú tvoje decko u prdele.
Byt chlapom, ta dorazím za toto 👎👎👎

kp7333
17. sep 2024

@qivanqa psychicke problemy mas jedine ty. vsetky antivaxerky su ako cez kopirak - ockovanie nieee, ale z kolektivnej imunity profitovat. ked zuril covid, mnohe z nich utekali dat deti zaockovat v prvych sikoch. vtedy uz im zrazu vakciny nevadili.

zuzanka.zuzu
17. sep 2024

@ninazemna zmaž to prosím, aby nemal problémy

lenkakoc444
17. sep 2024

@qivanqa u kazdeho pediatra mozes odmietnut ockovanie. Ci sa mylim? Pytam sa zo zvedavosti lebo viem ,ze par kamosiek nedalo a proste ockovane deti nie su. Neviem ci sa to niekde nahlasuje, alebo co potom ten lekar urobi. Ci ty hladas takeho, ktory Ti pitvrdi, ze dieta je ockovanebez ockovania?

eestimlha
17. sep 2024

napisala som sukromnu spravu