Ahojte Bratislavčania, z nedele na pondelok musím ísť pracovne do Bratislavy. Ubytovanie mám rezervované kúsok od prezidentského palácu. Keďže ale niesom až tak skúsená šoférka a viem že tam je problém s parkovaním- viete mi prosím poradiť kde tam niekde s istotou nájdem parkovanie, ktoré nestojí veľa (alebo nič😀)? aby som sa navigovala rovno tam, lebo som z toho v strese😀 ďakujem
luxus parkovania v meste si treba zaplatit…
to hotel nema svoje parkovisko? ci to len my sme take fajnovky, ze si vyberame vzdy hotel tak, aby mal aj vlastny parking?
Skus sa spýtať tam kde si ubytovana, možno majú vlastné miesta...alebo auto necháš na záchytnom a do centra pôjdeš električkou.
Jedine ze v Petrzalke, na druhej strane Dunaja, Klokocova je velka plocha na parkovanie. po Starom moste su to 2,5 km k prezidentskemu palacu, 30min prechadzka. Inak platit. V nakupnych centrach iba prve 3 hod.zdarma.
Neviem, ci existuje (hlavne) mesto v Europe, ktore ma zdarma parking v centre. V centre BA je potrebne za parkovanie platit. V okoli prezidenstkeho palaca zaparkujes na tychto uliciach https://paas.sk/mapa-zon/
Alebo potom na zachytnom a odital MHD https://paas.sk/zachytne-parkoviska/
@sissy27 ok, hotel / penzion. Jedno zo zakladnych kriterii, ktore jednu ci druhe pri vybere okrem ineho musia mat je vlastne parkovisko. To uz byva zahrnute v cene izby, takze sa da povedat, ze parking je free.
Skoda, ze ju to netrklo skor, a nedala si to ako podmienku uz pri vybere.
@elanor airbnb si zabudla a parkovanie v centre je malokedy v cene, nie kazdy ho potrebuje a od tych, ktori ho potrebuju, je to skvely dovod vyzmykat nieco navyse. Ine to je niekde mimo centra, kde je toho priestoru viac. Okrem toho ak cestuje sluzobne a ubytovanie hradi firma, tak jej mohli dat obmedzeny rozpocet alebo rovno zarezervovali ubytovanie bez moznosti vyberu.
Autorka, ten Pass systém má nejakú apku, stiahni si ju aby si vedela zaplatiť 1-2 hodiny kým sa ubytujes. Potom auto odvez na záchytné parkovisko a naspäť mhd ako radia tu. Pozor na Petržalku, nedávno sme parkovali pri tpd a na aute sme našli nálepku, vraj budeme platiť pokutu - v akej výške sme sa nikde nedozvedeli. Celý slávny parkovací systém je len ďalší spôsob ako z ľudí robiť dojnu kravu.
Ďakujem všetkým, mám z toho riadny stres lebo som tam sama ešte nešoférovala😭ale chcem sa hecnúť😀 Výber ubytka nebol na mne, ale na firme inak by som to samozrejme riešila priamo tam..
v Starom meste na Mudronova a Stara vinarska da sa nechat auto, ale je tam potom riadny kusok pesi
Autorka, neboj sa, su tu všade semafory, je tu vacsia tolerancia medzi vodičmi ako v nejakej Trnave, kde keď na oranžovej nevystrelis z križovatky, tak už desiati na teba trúbia.
Bohuzial, v Ba Vallo zaviedol vypalne v mnohých castiach, pozri si mapu, kde je parkovacia politika, alebo zaparkuj v Raci na Komisarkach, sadni na elektricku a sup ho do mesta.
@tramtada31 keď pôjde z Malaciek alebo Komárna, Rača jej bude vieš na čo 😁🤣. Zablúdiť...
To len tak na odľahčenie.
Ináč, keď ideš pracovne tak by ti parkovanie alebo ine naklady mala firma preplatiť. Aspoň v normálnych firmách to tak býva....
Zadarmo v centre BA zabudni. Da sa parkovat na uliciach (Banskobystricka, Spojna, Leskova) ale zadarmo to nie je - minimum je myslim 1,50€ / hod, celodenny listok neviem ci ma zlavu. Da sa parkovat aj v garazi hotela Loft, v Tatracentre, aj na Banskobystrickej je garaz, ale tiez platene.
Ak chces v BA parkovat zadarmo, tak vyuzi P+R, napriklad pri auparku a zvezies sa do mesta jednu zastavku busom alebo sa prejdes nejakych 20min peso cez most.