Ahojte,
Už som zúfalá z tej parkovacej politiky v Ružinove. Trvalý pobyt mám v Petržalke, bývam ale v Ružinove.
Nemôžem tu teda nikde parkovať zadarmo. Riešite niekto niečo podobné? Ako to doriešite?
Daj si trvaly pobyt tam, kde sa zdrziavas, postupne sa bude ta park.politika rozsirovat
Riesim rovnaky pripad. Zmenit trvaly pobyt nie je riesenie, ak by ale bolo, tak to davno urobim a nenapisem sem o radu. Jednoducho TP nemozem zmenit. Trvaly pobyt nie je len evidencna banalita,ktoru clovek vytvori a zrusi, je s nou spojenych mnozstvo povinnosti, od zmeny obcianskeho preukazu, cez oznamenie a vykomunikovanie zmeny voci banke-hypoteka, poistenia byt auto, sluzby elektrina, tel, internet, lekar a mohla by som pokracovat. Naposledy som to robila pred rokom a vyslo mi cca 10+ institucii kam vsade treba zmenu ohlasit, a nie vzdy to islo len cez rychly telefonat, je to aj administr.narocne. Ake moznosti teraz clovek vobec ma, okrem TP? Zalozit si zivnost-evidencne (ta je asi jednoduchsia na zalozenie/zrusenie, bez dodatoc.povinnosti). Len ak je clovek z ineho okresu, tak auto by muselo byt prepisane na okres BA. Aby to preslo. Nenapada ma ziadne ine riesenie. 😑
Ak si nechcete meniť trvalý pobyt tak si kúpte alebo prenajmite garáž 🤷
@janai1 prenajom v okoli som uz dlhe roky nezaregistrovala. Garaze ani v okoli nie su. A hladat garaz nad 1km uz straca logisticky zmysel.
Tiez platit rocne 9000 eur za paas je sakra dost na to, ze napr.na byt, ktory mame vo vlastnictve, tam nikto z nas neparkuje lebo byvame vsetci inde. Byva tam len sesternica a teraz nema kde zaparkovat. Toto mi hlava neberie ako dokazu obmedzit prava vlastnikov bytov, ze sami memozu rozhodnut o tom, aka spz auta bude za 1 byt parkovat na 1 mieste pri panelaku. Toto je uz podla mna aj zasah do prav. Nepoviem kazde dalsie auto obmedzit. Ale na 1 byt by mal mat kazdy pravo minimalne o 1 aute rozhodnut, ake tam bude parkovat. Ako vlastnici platime dane nielen z nehnutelnosti, ale aj dane z prijmu idu mestu a nemat ani tu moznost o 1 aute rozhodnut, ake chcem pri svojej nehnutelnosti parkovat je podla mna extremne nekorektne. Mam sto chuti zrusit tam trvaly pobyt a dat si ho k rodicom mimo BA. Nech nemaju moje dane, ktore si z prijmu platim. Sesternicu tym nezachranim z tejto patovej situacie a mne to moze byt jedno kedze tam neparkujem/nezijem.
Včera sme akurát boli v Ružinove, využívame návštevnícke hodiny, konečne sme nemali problém normálne zaparkovať, ako nám vyhovuje parkovacia politika úplne, bývame v Petržalke takže my to tu už nejaký ten mesiac máme. V zahraničí je to bežný jav, ale na Slovensku sme zvyknutí že na všetko nové sa musí večne nadávať 🤷
@kris_tin257 sesternica co v tej lokalite byva vravela ze nikdy nemala problem s parkovanim aj priamo pred panelakom. Bolo vzdy dostatok miest na parkovanie - je tam 3roky uz, aj susedia nenadavali na parkovanie. Chcem tym povedat ze u nas s parkovanim prblem nikdy nebol.
Ja zas nenadavam na park.system, ako taky, ten je OK, ja len nadavam na sposob akym to urobili ze na jeden byt nemoze parkovat jedine auto inej spz ako spz majitela. To kebyze byvam niekde, kde mam TP ja nemam auto ale mam priatela co ma svoje auto, musim mu dat trvaly pobyt na moj byt aby tam mohol parkovat, ked auto vyuzivame obaja spolocne?
Alebo - existuje biznis, ze trvaly pobyt za poplatok. Tieto spolocnosti ked prihlasia 500 ludi na strkovec-a tito budu parkovat tam, toto riesi parkovaciu politiku? Toto nema nic spolocne s parkovacou regulaciou. Je to sikana ludi len za ucelom sypania dani z prijmu do mestskych casti, nie parkovacia regulacia. A toho nazoru ma nik nezbavi.
Aby si clovek vlastnik nehnutelnosti nemohol urcit jedine auto, ktore moze parkovat pri danej nehnutelnosti (samozrejme ak je miesto volne), napriek tomu ze ako majitel plati dan z nehnutelnosti aj dan z prijmu, tym, ze tam ma TP a nemoze vyuzivat verejny priestor pre jedine auto mi fakt nikdy hlava nevezme.
@letter daj si trvalý pobyt v Ružinove