Ahojte, absolvovali ste niektorá otáčanie bábätka v brušku dole hlavou v pôrodnici v Ružinove? Viete mi napísať aké to bolo? Do ktorého týždňa sa to robí, kolko to trvá, či dávajú niečo od bolesti a podobne? Uvažujem nad tým a neviem sa rozhodnúť, mám strach. Poprípade koľko ste čakali na registráciu? Ďakujem
@sirka9 ďakujem pekne za skusenost. Mňa vystrašil dosť tento článok, že to môže vyvolať predčasný pôrod, krvácanie, trva 15 minút a podobne. https://najmama.aktuality.sk/clanok/242157/vide...
A ešte teda v akom časovom predstihu sa treba na to registrovať?
Mne to robili u kocha. Robili to dvaja naraz, trvalo to par minut, kratko. Hned na to vyvolali porod, lebo som bola v 41tt. Lieky ti iste ziadne nedaju. Musia silno tlacit, aby babo otocili ale normalne to vydrzis. Hej príjemné to nie je ale zase nejdu ta amputocat za ziva :D
Rizika doktori dobre poznaju a su na ne pripraveni. Okolo stalo dalsich x doktorov a sestier, stale to kontrolovali cez sono atd.
Mne robil obrat Dr. Zahumensky v 38 týždni. Lieky som nemala žiadne, nebolelo ma to. Bolo to trochu nepríjemné, ale do 2 minút bolo po všetkom. Podstatné je sa nebáť, lebo potom sa človek zbytočne stresuje a o to to môže byť horšie. Veľa báb písalo, že bolelo, veľa písalo, že nebolelo. Oni to nikdy nerobia nasilu, celý čas je babatko monitorovane a ste aj nejaky cas potom ostavas na pasoch. keď ma co i len najmenšie podozrenie, že to nepôjde tak to proste ukončí. Jeden den som nastupila rano, poobede spravili a domov som isla az na druhy den. Držím palce. Ja som išla, lebo som nechcela cisarak ani za svet. Porodila som v deň keď mi koncil 41 týždeň a aj to na vyvolavacku.