Dobrý deň prosím. Vás chcela sa s niekim popísať ohľadne toho som zúfalá mam progeniu aj skrizeny zhryz dnes som bola u celustneho chirurgia navrhol mi operáciu že inak sa môj prípad riešiť nedá. No problém je v to. Ze najprv mi budem nosiť strojcek ale ja nemám na zvis peniaze som na materskej jediná suma ktorú môžem na niečo dať max 600 mam toho už dosť citim sa takto zle chcela by som vyzerať normálne niekedy mám chuť zo všetkým skončiť Moja rodina ma od toho ohovára vraj že môže ta operacia aj tak skončiť zle a hudem vyzerať ešte horšie. Chcem vedieť vás aj názor a ci by ste sa dali operovať v Ružinove
Fakt to mas az take zle? Ten strojcek nepostaci aby to dal vyrazne dokopy?:(
@liduska87 mne este 10 rokov dozadu tiez hovorili, ze jedine operacia, ale nakoniec som mala Invisalign a za cca 2 roky mi vyrovnal zuby. Kde mi opacny zhryz ostal je iba vpravo dole, ale uplne vzadu na sestke a sedmicke, inak su zuby rovne. Ale rado sa to vie vratit, mam preto aj na noc este strojcek. Invisalign je drahy, ale ja som ho platila na casti a myslim, ze uz je aj nejaka lacnejsia alternativa. Urcite je to menej invazivne ako operacia, do tej by som ja osobne isla asi iba v pripade uz zdravotnych problemov.
@liduska87 Ja ked som bola u cinzera ten hned operacia sanky ako strasidelna alternativa alebo strojcek a bla bla…isla som dr alexandrovej a dostala som strocej…skrizeny zhryz, predne zuby total krive a aj predkus, vsetko viacmenej vyriesila..predlus najmenej odmietla som trhanie zubov ale zuby mam sto a jedno 🙂
@liduska87 a nemôže sa nosiť po operácii nejaký neviditeľný strojček na zuby ???
@lenka188
A môže sa nosiť nejaký neviditeľný transparentny strojček po operácii???
@klaudialetuska netusim, ja som na operacii nebola. Ale z mojho laickeho pohladu nevidim dovod preco by nie.
@liduska87 koľko si čakala na operáciu a koľko ťa to vyšlo ? Ja nemám zdravotnu na Sk ale v Čechách, bude to problém ? Inak prepláca vlastne Slovenska zdravotka takúto operáciu?
@lenka188 prosim ta vies mi poradit. Dcere 9r povedali ze ma progeniu spodnej sanky aj ju ma veru trosku vacsiu vysunutejsiu. Zuby nema krive len nema ten predny skus normalny ale zaroven spodnemu. Myslis ze to sa da zachranit strojcekom este v tomto veku
@liduska87 uz sa vam to podarilo niak vyriesit?
@liduska87 prosim nemohli by ste mi odfotit ako to vyzera ta brada na nete toho moc neni
@kissymissy urcite ano. Ja som ako dieta nosila strojcek, ale iba taky na noc. Rodicia mi to trochu zanedbali a nedbali na to aby som strojcek riadne nosila. V puberte ked mi rastli 7micky a 8micky zuby, tak sa mi to dost poposuvalo. Ale ked ja som si to dokazala opravit v 30 rokoch, tak v 9 ma urcite sancu na to aby to mala v dospelosti dobre. Len netreba odkladat navstevu celustneho ortopeda a treba dosledne dodrziavat liecbu. Ja som teraz v dospelosti zaplakala, kolko ma to stalo penazi a ze som si to nevyriesila uz ako dieta. Drzim palce 😊
@lenka188 super potesila ste ma. A mali ste tak viac vysunutu akoby tu bradu a uz nemate? Lebo tak uplne som tomu nepochopila ze strojcek bude mat asi aby mala lepsie skus a nevybehli tie spodne moc doptedu lebo inak krive zuby nema. Ale ta brada uz teraz je tak vyrazne vpredu.:((
@liduska87 ešte som zabudla napísať ze ešte by so. Si Musela uhradiť aj zuby v zadu vraj ze stačia niake aj nasadzovanie lebo v zadu mi chýba dosť zubov