Ahojte, prosím Vás ako ste boli spokojné na Kramároch v BA keď ste dávali deťom vybrať mandle? A ako dlho ste tam boli? Dcéra má 2,5 roka ďakujem
@saska4192 Ja som bola s dcérou na Kramároch v nemocnici na odstránenie nosnej mandle. Boli sme tam 1 deň a všetko bolo úplne v poriadku.
@saska4192
Ja som bola s dcérou tesne pred koronou, mala vtedy 5r., vyberanie nosných a zmenšovanie krčných… Sestričky aj lekári super! Stav oddelenia, soc.zariadenia a strava, samozrejme, žalostne…
Ale je tam mala miestnosť s chladničkou a mikrovlnkou, takze vieš mat nejaké vlastne veci (cez cestu blízučko nemocnice je malé Tesco Expres na nakup) 😉
Držte sa!
@ketrint ahojky. Chcela by som sa spytat ako sre zvladali bolest po tej krcnej...aj nam brali nosnu a cast krcnych naraz vcera a maly ma bolesti velke ...zaspi vecer a chyti ho kasel tak az place co ho to tak boli...co vam pomahalo a kolko ta bolest cca trva prosim
@martinkamm ahoj, to ma veľmi mrzí, že má takéto problémy ☹️☹️
Ja si to už vobec nepamätám, koľko to trvalo 🙈 viem, že sa priebežne sťažovala, ale nič takéto vážnejšie. Tiež sme dostali tip na zmrzku, vraj to nejako nepomáha (v minulosti sa to vyslovene odporúčali), ale že môže to pomôcť na bolesť trochu… nemáme skusenost, bola zima, stačili jogurty z chladničky. Zrejme ten kašeľ to cele takto zhoršuje, skúste to odstrániť. ✊✊
@ketrint prosim ta a kedy ho mozem osprchovat myslim hlavu umyt telo samozrejme umyvame len umyt vlasy sme sa este neodvazili..
@martinkamm na takéto obmedzenie si vôbec nespomínam, žeby nám to niekto vravel… myslím, že sme fungovali ako bežne…
@ketrint dakujem...nam zakazali prve 3dni teplou vodou sprchovat ze nech kvoli krvacaniu pockame ake uz sa normal sprchuje ale potrebujem mu uz vlasky umyt tak dnes umyjeme...zacina aj normal papat dnes si roztek s pastekou vypytal a spapal tak snad bude uz len lepsie.aj rozpravat zacina viac
@martinkamm držte sa 💕✊✊
@ketrint dakujeme velmi pekne🥰
Maminy, prosím v nemocnici na ORL, ako dlho ste čakali na termín operácie? Ďakujem 🙏
@nika441 to by aj mňa zaujímalo,objednali ste sa do nudch?alebo súkromnej?ak nudch tak ako ste sa dokázala objednať?ja som pred týždňom vyplnila rezerváciu a neprišlo mi nič na mail,žiadne potvrdenie o rezervácii,skúsim tam dnes zavolať, ďakujem
@alzbetkacicka my chodíme na Kramáre na imunoalergologiu...teraz naposledy nám tam MUDr hneď napísala výmenný lístok na ORL že treba posúdiť tie mandle či majú ísť von ( nosné aj krčné) 🥹 ...išla som teda hneď dole na ORL nás objednať a začiatkom decembra sme dostali termín tak uvidíme čo bude ďalej...či to synovi budú chcieť vybrať, a ak áno ako dlho budeme čakať na termín operácie 🤷🏻♀️
@nika441 ako ste nakoniec dopadli?my sme boli na vyšetrení na centrum kramare a dostal hned aj termin a operaciu nosnych mandli a zrezanie krcnych ,problém je ze som ho objednavala v novembri keď bol na tom syn zle,teraz už je lepšie na tom, zabrali mu lieky,už ma len občasné chrapanie a občasné apnoe a kvôli tomu nám odporučili operáciu,nosne ma stupeň 2 a krčné 2-3 ,bežné sa to neoperuje ale asi kvôli tomu apnoe chcú. Tak ešte stále zvažujem ci ísť alebo neísť na operáciu.
@alzbetkacicka dobrý deň, riešime podobný problém môžem vám napísať súkromnu
@bababibi kľudne napíšte.
@alzbetkacicka 1.2 ideme na operáciu do Centra…odstránenie nosnej mandle (2.-3. stupeň), krcne zatiaľ nechávame nedotknuté, napriek 3. stupňu, ale v tele majú svoju funkciu a lekár povedal, že im ešte dáme šancu….syn užíva lieky už takmer dva roky (xyzal, spiromon a aj kortikoidny sprej do nosa na odpuchnutie), je pravda, že lieky nám pomáhajú skrátiť čas a intenzitu ochorení, avšak čo nedokážu, je to, že syn je aj tak stále chorý, takže pevne verím že odstránenie mandle nám pomôže…aj v okoli detičky čo mali podobne problémy, vidím že odstránenie mandle veľmi pomohlo čo sa chorobnosti týka…a naozaj chcem aby malý z ten škôlky niečo mal, keďže tam chodí rad a chcem aby mohol robiť všetko to, čo jeho zdravý rovesníci…dúfam že všetko dobre dopadne a bude sa mať lepšie 🙏🏻
@nika441 nebojte zvládne to on a zvládnete to aj vy držím palce,my sme zatiaľ operáciu odložili,malý nebýva chorý, nechrape,dýcha iba nosom,spankove apnoe som naposledy zaznamenala pred par dnami ,tazko povedat ci ho ešte ma keď spime,keby inac nespal s nami tak by sme o žiadnom apnoe ani nevedeli, väčšina detí spi vo svojej izbe v jeho veku,koľko asi detičiek ma spankove apnoe a rodicia to ani len netusia lebo spia v spálni a dieťa v detskej.tak zatiaľ nejdeme na operáciu,ja by som aj šla ak by bola nevyhnutná, ale už aj pediatrická naša povedala ze nieje nutná zatiaľ,uvidime casom,ja dávam malému kozie kolostrum od októbra nonstop,iba preto nieje chorý,plus dostal od pediatricky broncho vaxom to je tiež na imunitu,prvý rok je v škôlke,uvidime dalsi rok,že vraj sa to potom trosku lepší ta chorobnosť.Dajte potom vedieť ako ste dopadli,ako to malý zvládol a tak,držte sa
@nika441 dobrý deň,ako sa máte,už máte po operácii vyše mesiaca,ako ste to zvládli?akou technikou ho operovali?
My sme sa už rozhodli dať nosnú prec a krčné ponechať,mame už názor od 4 orl lekárov.
Dúfam ze neochorie ,do škôlky nebude chodiť 3 týždne pred operáciou a 2 po tak snáď to pomôže,žiadne obchody,kútiky a podobne.
Ideme do centrum kramare ,pravdepodobne tou koblaciou aj keď sú to vraj vyhodené peniaze(podľa iných orl),ktorý odporúčajú shaverom.
Ale keď ja sa tam bojím.
Snáď sa máte dobre a všetko prebehlo hladko.
My mame termín až v apríli.
🙂
@alzbetkacicka zdravím vás, máme po, dopadlo to všetko v poriadku…pred operáciou bol mesiac doma, nechodili sme do kolektívov atd (nechcela som riskovať odklad operácie)…horšia správa je, že chorý je aj tak stále, navyše včera sa celý obsypal kiahňami takže stále niečo 😅 po operácii keď nastúpil do škôlky (cca 10 dni po) doniesol hneď brušnú virózu do toho prišiel sopel a kašeľ, ktorý vlastne pretrváva doteraz…chrápe v noci menej ale všetok hlien ma teraz v prieduskach takže suchý kašeľ sa mu teraz zmenil na vlhký a stále je zahlieneny…ideme do Centra ešte na jednu kontrolu lebo na pooperačnej kontrole sa im nezdalo ľavé uško, tvorí sa mu za bubienkom tekutina 🤷🏼♀️ operácia a prístup v centre bol však na jednotku, keď ho anestéziológ bral na operacku, dvihol si ho na ruky, spolu si niečo spievali a syn vlastne ani nevedel že sa ide na “to” lebo si myslel že ide “fúkať do zeleného balóna” 😁 proste srandy kopec…smiech ma trošku prešiel po zákroku lebo sme mali náročnejšie preberanie z narkózy (mierne delirium) ale keď sa syn upokojil a znova zaspal, po prebudení ani nevedel že ho operovali bol len unavený a trošku ho bolelo hrdielko, chcel sa ísť hneď hrať domov…delirium si vôbec nepamätal 🙏🏻 keď sa trošku napil, toleroval tekutiny bez zvracania, dala som piskotu namočené v čaji (bol hrozne hladný), neskôr ovocnú kapsicku…odporúčam niečo na zahryznutie aj pre vás, keď opadne stres budete hladná po celom dni 😅 my sme boli operovani hneď ráno ako prvý (syn bol v ten deň najmladší), napriek tomu sme odchádzali až okolo 14:30…ak máte ešte nejaké otázky, rada zodpoviem…aha a syn išiel shaverom, tiež mi viac lekárov povedalo že ak mu neoperuju aj krčné mandle tak koblacia na nosnú mandľu sú vyhodené prachy 🤷🏼♀️ nekrvacalo mu to po operácii skoro vôbec…
@nika441 ďakujem vám veľmi pekne za spravu,takže malý to zvládol tak super,snáď aj môj to dá,koľko má prosím vás vás malý?môj ma už 4 ,snáď nebude najstarší a nebude chudáčik o hlade čakať až do 11 až 12.Lebo to bude potom veľmi náročné, smädný a hladný čakať. Ďakujem ešte raz a drzkajte sa.
@saska4192 ale kde? Tam je štátna nemocnica a aj jednodňová chirurgia