Ahojte, absolvovala ste niektora odber pupočníkovej krvi v Ružinovskej nemocnici?Ak áno ako to prebieha,treba pred pôrodom niekam zájsť, nahlásiť to🤷 ďakujem za radu 🙏
@lucia0211 isla som písať presnw to co vyššie, ze radšej nechať dotepat pupocnik... ma to veľké benefity prw dieťa. Ten odber a uskladnenie je iba biznis a dost to lezie do peňazí
@zapalkazapalkova 🤦🤦na toto som sa nepýtala..a keďže budem mať cisársky v celkovej anestézii tak mi bude prt plátne či bude dotepenie nejakého pupočníka keď si raz môžem odberom pupočníkovej krvi zachrániť dieťa a čo sa týka peňazí,kto na to nemá,nech si to nedáva..ja nebudem šetriť na niečom čo raz mi môže dieťa zachrániť
@lucia0211 ta pupocnikova krv bude tvojmu dieťaťu na 2 veci....
@lucia0211 zachrániť súrodenca dietata... precitaj si viac o tom, v akých prípadoch je krv použiteľná. Vo väčšine prípadov plati, ze ak sa u dietata niečo vyskytne, tak jeho vlastná uskladnena pupocnikova krv je nepouzitelba, lebo obsahuje predispoziciu choroby, vhodnejšia je krv súrodenca ak je kompatibilná.
Osobni zkusenost nemam, ale tady na strankach https://www.cordbloodcenter.sk/ je telefonni cislo a tam ti vsechno reknou. Kdyz jsem to zjistovala ja, tak mi rekli, ze odbery delaji ve vsech BA porodnicich, takze to urcite pujde 🙂
@lucia0211 bohuzial malokedy sa to dá... Pokial ma starsieho surodenca, ktory potrebuje tak ano.. Ale pokial bude toto dieťatko chore, tak ju nebudu moct použiť-lebo uz v pupocnikovej krvi bude "chyba" .... Je velmi mizive percento kedy sa da opäť pouzit pre to jedno dieta pupocnikova krv...
Nechces radsej nechať dotepať pupocnik? Urobíš lepšie.