Ahojte , viete kde je očná pohotovosť? Potrebovala by som na dnes . Dosť má zapálené oko.. dospelý
Niekedy sa necudujem aku maju ludia mienku o zdravotnikoch... Aaaach
@janinah dovolim si oponovat, ano mala by, ale ak sa nieco riesi po telefóne, to je take objektívne zhodnotenie....
Ja som takto riesila stav po telefóne... Syn bol aj osobne 3x v ambulancii, ale kedze bol covid pozit, tak ho odpinkali, ze po karanténe!!! Podotykam bol to akutny stav na operacne riesenie, ale bolo zatazko ho zobrat na ambulanciu, aby sa mu dostala adekvatna zdr. Starostlivost mimo covid ambulancie, lebo by sa museli prezliekat.
@pribinak vyskusaj si 1 taku 24h sluzbu 🙂 mam rada pacientov, nikdy na nich nie som neprijemna, ale ked ti fakt dojdu o 3 rano s miernym zapalom, ktory maju uz tyzden, tak sa ti rozum zastavuje...a este ti povie, ze cez tyzden nesiel k ocnemu, lebo musi chodit do prace a nechce si brat volno.. takze to nie je o tom, ze si chceme oddychnut v sluzbe, ale 90% pripadov nie je naozaj tak akutnych... pride ti uraz-šitie na hodinu a v cakarni tieto tyzdnove zapaly frflu najviac...je to o systeme, ludoch...
@pribinak nemienim meniť tému ani sa k tebe viac vyjadrovať....ale niečo predsa...som platená aj ja a to priam kráľovský,ak idem na zavolanie vlastným autom v noci ci cez víkend z domu či od vnučka niekomu na sálu zachraňovať zrak....a mohla by som kvôli veku s tým už prestať,ale to by mohli aj moje tri kolegyne a ostala by jedna,a mladých akosi niet,nie na sk....co s tym? Takže myslím,že môžeš byť rada ze ja a mne podobní tam stále sme aj keď ako predavačka v lidl8 by som zarobila viac a zodpovednosť nulová...ale raz tam ozaj nebude koho postaviť....a ľudia stále nechápu,že kolaps zdrav.je reálne tu
@reenie choď na pohotovosť, prvoradé je zdravie
@sisa_s moja sestra pracuje v zdravotníctve, myslím že je v tej istej nemocnici ako janinah
A vieš čo často povie? Že sa hanbi sa svoje kolegyne a kolegov
Dupu po ľuďoch a potom sa sťažujú že nemaju úctu a rešpekt
A že keď bude chorá a ležať na posteli a prestaví si niektorých doktorov tak radšej ani nepokračuje ďalej
Ty si myslíš že iné povolania to majú jednoduché: ucitelia, policajti, predavačky, šoféri v mhd, ľudia v službách alebo v banke? Že tam s nimi každý jedna tutu-mutu a ruky bozkávať? Tak to si na omyle
U nás by chceli zdravotníci neviem aké platy, ale nech sa pozru aj do svojich radov
Prečo napr tehotné idu radšej do Čiech či do rakúska? Asi kvôli prístupu, nie kvôli ružovým stenám a prešívaným perinkam
To čo si trúfne zdravotník tu, tak v Rakúsku by leteli aj s dverami (často pod vplyvom alkoholu, meškania na službu, krik po pacientoch, vulgarizmy, zosmiešňovanie, poúčanie, …)
My tu mame zdravotníkov za bohov, hoci sú to ľudia ako aj my
Ja si vážim skvelých lekárov a obdivujem akí su to odborníci, ALE NIE VŠETCI
@janinah a k tebe, nikto tá nenúti. Nie si spokojná ocenenie dostatočne vazena zaplatená …… tak si nájdi inú prácu
@trgypadl súhlasím....oko treba vysetrit,ale tu sa bavime o inom...o zneuzivani pohotovosti...ak nas dr.btw sje onkopacient ide po sluzbe operovat lebo ich je malo a pytam sa ako v sluzbe...on zahresi a povie,ze 8 z 10 nemali na pohotovosťco robit....tak ja len pisem pohlad z druhej strany.... nie raz sme operovali v skafandroch,takže aj takí pacienti boli a sú rieseni
Autorka...kľudne na pohotovosť chod,budeš osetrena ako mnohí pred tebou aj po tebe...ale možno ti pohľad z druhej strany pomôže a aspoň sa tam na nich usmeješ....
@reenie chod na pohotovost tiez sa nam to stalo ale s orl muz bolest ucha vaeobecna dala len listok ona nevie dat lieky na to obehli sme tri orl termin najskor o tyzden za 20 eur
bolest sa stupnovala tak pohotovost za poplatok a vyriesili a ocne je tuu este vacsi des
@janinah pri vsetkej ucte ak je onkopacient, tak by v prvom rade mal myslieť na svoje zdravie, a to zw po sluzbe operuje je jeho slobodna volba.... 8 z 10 podla jeho subjektívneho pocitu, lebo musel byt pocas sluzby zavolany??mozno druhy lekar by zhodnotil 5 z 10...
Mozno mu krividim..... Ale služba nie je len o tom, ze si lahnem a ockavam, ze do rana bude klud... Preto sa tomu hovorí nepretržita prevadzka.... Zial uz sme totalne vyhoreni,ked pride clovek na pohotovost, tak naozaj tam ide s tym, ze potrebuje pomôcť, nie zneužiť pohotovost... Ano najdu sa aj take prípady.... Lenze posledne vidim, len stazovanie, ze pacient zneužíva pohotovost...
@reenie pokiaľ nejde o úraz oka, tak zápal oka naozaj nie je stav na pohotovosť....v každej lekárni kúpiš Opthalmoseptonex a zajtra očná ktorá dá ATB kvapky....