Očkovanie pod dohľadom - nemocnica Kramáre

iritka
12. júl 2022

Boli ste niektorá v poslednej dobe na očkovanie s rizikovým dieťaťom na Kramároch? Ako to prebieha, koľko trvá hospitalizácia ak nie sú komplikácie? Lekárka nás tam práve ide objednať, tak ešte nemám žiadne info, nikdy sme tam neboli. Ďakujem.

anjelicek26
12. júl 2022

Neviem ako na Kramaroch, ale syna tiez ockuju pod dohladom a mono vakcinami... 48h je vtedy v nemocnici od ockovania... monituruju vitalne funkcie, teplotu, miesto vpichu, chodia sa pytat, ako sa citi...ale zatial dobre... on ma autoimunny geneticky defekt a nepredvidatelne reakcie na taketo veci, jedna vakcina ho kedysi zlozila na tri roky totalne, tak su opatrnny....

iritka
autor
12. júl 2022

@anjelicek26 moja ešte žiadne očkovanie nemá, lekárka sa ju bojí očkovať kvôli tomu, že každý večer má od narodenia zvýšenú teplotu nad 37. Tak som zvedavá, či jej dajú rovno do oboch nožičiek očkovanie, alebo to rozdelia.... Naša lekárka vravela, že sa chodí len asi na jednu noc, tak neviem, tiež sa mi to zdá krátka doba na odsledovanie reakcie...

anjelicek26
12. júl 2022

@iritka tak teplota do 37,5 je u malych deti do dvoch rokov absolutne bezna telesna teplota... ci mava viac? Syn mi po ockovani 10 mesacny skolaboval, brala nas sanitka, dva dni mal 40ky, do styroch rokov mi prakticky 17-20h denne prespal... lebo nevladal...tazke obdobie to bolo, velmi tazke...hlavne nikto nevedel, co sa deje, nakoniec zriedkavy defekt... dnes je to zdravy chalan opticky, kym mu nevezmes krv 🙄 Kvoli covidu ho nechcela ucitelka ani do skoly pustit cele mesiace, nakoniec ho mal uz 2x a nastastie celkom dobre, len uzliny spuchnute v celom tele este dva mesiace na to...

horalka1986
12. júl 2022

@iritka ahoj, mozem sa spytat? Co to je za ockovanie? Ide o to, ze moja nema este MMR ockovanie. Ma o 2 mesiace 4 roky a boja sa ju zaockovat.

mirage
12. júl 2022

@anjelicek26 boze. Ja ta tu registrujem roky, o tomto si nepisala. Si silna, synovi vsetko dobre.

sara07
12. júl 2022

@iritka pred hospitalizáciou trvaj na vyšetrení,pokecu v tej ambulancii, nech ti rovno urobia očkovací kalendár, stane sa že daju iné poradie alebo niečo vynechajú
a radšej nech to rozdelia, spýtaj sa aké lieky mu budú prípadne na podporu dávat aby to zvladol

sara07
12. júl 2022

@horalka1986 trec krec test si nedávala robit ?

iritka
autor
12. júl 2022

@anjelicek26 vacsinou len do 37,5, ale nasej dr sa to nepozdava hoci krvne testy vsetky ma v poriadku. Ja si tiez myslim ze to je jej normalna teplota. No dufam ze to ockovanie bude bez komplikacii, muselo to byt hrozne s tak malym dietatom nevediet co mu je.

iritka
autor
12. júl 2022

@horalka1986 my zaciname len prvym ockovanim co sa bezne dava v 3 mesiacoch do noziciek.

iritka
autor
12. júl 2022

@sara07 dakujem budem.

anjelicek26
12. júl 2022

@mirage tak jemu je uz roky dobre, chory nebyva, len ho sleduje prednosta detskej kliniky raz rocne kontrola... ten defekt je zriedkavy, perspektivne nikto netusi, nemusi byt nic, ale mozu sa mu spravit cysty v plucach, zvysene riziko leukemie (ma velmi velky pocet cervenych krviniek, len su vzhladom na diagnozu male, musia poriadne "makat" aby zasobovali telo kyslikom...ale vravim on sa ma teraz uz uplne fajn, sportuje, clovek by aj zabudol, ze nieco nie je ok, lebo ho to teraz neobmedzuje.
@iritka tak toto som este nepocula, ze by nejaka lekarka mala na to taky nazor...ta teplota je uplne normalna u malych deti... neni "zvysena"... je normalna... a vsetky testy ma dobre...

iritka
autor
12. júl 2022

@anjelicek26 ja sa tiez cudujem ze take dieta este za jej posobenia nevidela, ved jej taha uz hadam na 80tku😄 citala som aj tu na konovi o takych pripadoch.

iritka
autor
12. júl 2022

@sara07 a nevies ci ockuju v den hospitalizacie alebo robia najskor aj odber krvi?

sara07
12. júl 2022

@iritka neviem, vôbec, niekedy vyšetrenia urobí rovno pediater a oni vychadzaju z toho

horalka1986
12. júl 2022

@sara07 boze, to ani neviem co je. Ja som to moc neriesila, ale bude mat 4 a to MMRko chcem aby mala ale vsetci davaju ruky prec.

horalka1986
12. júl 2022

@iritka tieto prve sme mi kvoli jej stavu mali rozdelene kazde na 2x a zvladla to, ale MMR este nema.

iritka
autor
12. júl 2022

@horalka1986 skus aspon ten trec krec test, my sme to davali, doplacali sme tusim 40 eur. Otlaca sa krv na papierik ako v porodnici. Mozno potom sa doktori nebudu bat zaockovat. Spytaj sa na to pediatra.

iritka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzike123
13. júl 2022

Pred 3-4r som bola na Kramaroch na rozhovore s pani dr, ktora to ma na starosti a teda bola som sklamana. Z jej (imunologickeho) hladiska to vyzeralo akoby sli ockovat zdrave dieta, hoci dcera mala v tom case nedoriesenu epi. Hospitalizacia mala byt kratka, tusim 1 den, aj to vravela, ze hlavne kvoli teplote. Mne to prislo velmi cudne nakolko viem, ze pri detoch s roznymi dg sa mozu vedlajsie uvinky prejavit aj po tyzdni ci mesiacoch. Nakoniec som sa rozhodla neockovat. Ked sme pol rokana to znenili neurologicku, ockovanie nam zakazala. Bola som rada, ze som pocuvla instinkt.
Inak, dcera mavala tiez vyssiu teplotu, neriesila som to. A co sa tyka Kramarov, objednaj sa najprv na konzultaciu a sama sa potom rozhodnes.

sara07
13. júl 2022

@horalka1986 to máš špecialny test z kvapky krvi či ano alebo nie očkovat mmr
toto si mrkni
https://www.akimed.cz/

erik757hd
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
erik757hd
Autor odpoveď zmazal
Zobraz