Dobrý deň. Máte skúsenosti z jednou z týchto škôl keď tak viete porovnať? Obchodná akadémia Imricha Karvaša, Obchodná akadémia Dudova, Gymnázium Ladislava Novomeského, Gymnázium Jána Papánka. Keď tak viete odporučiť nejakú inú soš s rovnakým zameraním alebo gymnázium? Už som s prestupom bola prijatá na OA Imricha Karvaša a viem o tom, že to je dobrá škola no deti ktoré tam chodia sú strašne pozadu, nakoľko sa tam nerobia skúšky z matematiky ani slovenčiny tak tam zrejme preto išli. Vopred ďakujem
@tami67 podla mna na oa i. karvasa je rozdiel, ci ides na stvorrocne alebo patrocne nemecke. 5 rocny program ma dobru povest, len zvykli brat dost deti a nebyval o nemcinu az taky zaujem. takze robievali aj druhe kolo. na nemecky program sa robili testy len zo vseobecnych studijnych predpokladov a stacilo mat dobre tusim 16/30 otazok + body za prospech.
pozeram na stranke skoly, na 4 rocne studium sa robia prijimacky zo sjl aj matiky. beru sa do uvahy aj body za prospech a za uspesnost v t9 (ti co mali na 80 % zo sj aj mat idu bez prijimaciek).
o dudovej nemam info, okrem toho, ze bilingvalny patrocny program je anglicky, tiez predpokladam, ze prijimacky su v inom rezime nez na stvorrocne studium.
vazovova mala vzdy dobru povest, ale konkretnosti neviem. tiez otvaraju 4 rocne studium a 5 rocne bilingvalne s roznymi prijimacimi konaniami.
tomasikova, tiez dobra klasika, pokial viem nemaju bilingval, len 4 rocne a tento rok tusim beru len 1 triedu.
@diamondsspaces áno chápem ja len ze ci nemá niekto skúsenosti z danými školami. Ďakujem
@tami67 ja som praxovala na novomeského, síce len informatiku, ale úroveň taká priemerná, že deti ju zvládnu na rozdiel od bajkalskej či jura hroncu, kde bol level už úplne inde
@tami67 Cauko, som ziak na Ladislava Novomeskeho. Skola je min. pre mna super. Samozrejme ako na kazdej inej skole su tu niektori ucitelia zli a niektori dobri. Chcela by si vediet nejake konkretne veci? Ja sam za seba odporucam. Je tu super kolektiv ludi a naucis sa tu.
Po gymply nemáš výučny list len maturitu bez akejkoľvek praxe. Nevieme čo by si chcela po škole robiť . Na Obchodnej budeš mať ekonomiku, ekonómiu , účtovníctvo atď plus prax. Na gymply neviem ako to je s tými predmetmi odbornými ale máš tam predmety dejepis, fyzika,.... Nevieme či chceš ísť na výšku. Ak mas vzťah k učeniu vezmi tu školu kde realne aj učiteľ učí nie len sa nervuje. Ja som sa tiež v škole nudila, zo 45 min bola učiteĺka na hodine 40min , z toho si 10 min niečo zapisovala , 15 minút nám vysvetľovala a zvyšok okrikovala debilních spolužiakov lebo nevedeli vydržať 20min v tichu a sustredení . Chodila som tam 5 rokov a keby sú deti normálne nie ako zvery, nemusela som tam byť 5 rokov ale 3 . A všetko by sa stihlo . 🙂 A áno aj mňa zarazilo keď som bola s 3-kami druhá pred čiarov na strednej , a debilní spolužiaci , čo sa nevedeli ani podpísať boli 10. , Potom som zistila, že na základnej im dávali jednotky aj za zošit . Ale realne vedeli hovno . 🙂