Obchodná akadémia Imricha Karvaša a Dudova verzus Gymnázium Ladislava Novomeského a Jána Papánka

tami67
4. máj 2023

Dobrý deň. Máte skúsenosti z jednou z týchto škôl keď tak viete porovnať? Obchodná akadémia Imricha Karvaša, Obchodná akadémia Dudova, Gymnázium Ladislava Novomeského, Gymnázium Jána Papánka. Keď tak viete odporučiť nejakú inú soš s rovnakým zameraním alebo gymnázium? Už som s prestupom bola prijatá na OA Imricha Karvaša a viem o tom, že to je dobrá škola no deti ktoré tam chodia sú strašne pozadu, nakoľko sa tam nerobia skúšky z matematiky ani slovenčiny tak tam zrejme preto išli. Vopred ďakujem

diamondsspaces
4. máj 2023

Po gymply nemáš výučny list len maturitu bez akejkoľvek praxe. Nevieme čo by si chcela po škole robiť . Na Obchodnej budeš mať ekonomiku, ekonómiu , účtovníctvo atď plus prax. Na gymply neviem ako to je s tými predmetmi odbornými ale máš tam predmety dejepis, fyzika,.... Nevieme či chceš ísť na výšku. Ak mas vzťah k učeniu vezmi tu školu kde realne aj učiteľ učí nie len sa nervuje. Ja som sa tiež v škole nudila, zo 45 min bola učiteĺka na hodine 40min , z toho si 10 min niečo zapisovala , 15 minút nám vysvetľovala a zvyšok okrikovala debilních spolužiakov lebo nevedeli vydržať 20min v tichu a sustredení . Chodila som tam 5 rokov a keby sú deti normálne nie ako zvery, nemusela som tam byť 5 rokov ale 3 . A všetko by sa stihlo . 🙂 A áno aj mňa zarazilo keď som bola s 3-kami druhá pred čiarov na strednej , a debilní spolužiaci , čo sa nevedeli ani podpísať boli 10. , Potom som zistila, že na základnej im dávali jednotky aj za zošit . Ale realne vedeli hovno . 🙂

lulamx
4. máj 2023

@tami67 podla mna na oa i. karvasa je rozdiel, ci ides na stvorrocne alebo patrocne nemecke. 5 rocny program ma dobru povest, len zvykli brat dost deti a nebyval o nemcinu az taky zaujem. takze robievali aj druhe kolo. na nemecky program sa robili testy len zo vseobecnych studijnych predpokladov a stacilo mat dobre tusim 16/30 otazok + body za prospech.
pozeram na stranke skoly, na 4 rocne studium sa robia prijimacky zo sjl aj matiky. beru sa do uvahy aj body za prospech a za uspesnost v t9 (ti co mali na 80 % zo sj aj mat idu bez prijimaciek).
o dudovej nemam info, okrem toho, ze bilingvalny patrocny program je anglicky, tiez predpokladam, ze prijimacky su v inom rezime nez na stvorrocne studium.
vazovova mala vzdy dobru povest, ale konkretnosti neviem. tiez otvaraju 4 rocne studium a 5 rocne bilingvalne s roznymi prijimacimi konaniami.
tomasikova, tiez dobra klasika, pokial viem nemaju bilingval, len 4 rocne a tento rok tusim beru len 1 triedu.

tami67
autor
5. máj 2023

@diamondsspaces áno chápem ja len ze ci nemá niekto skúsenosti z danými školami. Ďakujem

patricia_b
7. máj 2023

@tami67 ja som praxovala na novomeského, síce len informatiku, ale úroveň taká priemerná, že deti ju zvládnu na rozdiel od bajkalskej či jura hroncu, kde bol level už úplne inde

anonymoususer
21. aug 2023

@tami67 Cauko, som ziak na Ladislava Novomeskeho. Skola je min. pre mna super. Samozrejme ako na kazdej inej skole su tu niektori ucitelia zli a niektori dobri. Chcela by si vediet nejake konkretne veci? Ja sam za seba odporucam. Je tu super kolektiv ludi a naucis sa tu.