Ahojte.
Rozmýšľam, že sa presťahujem do BA. Nebaví ma toto mesto. Ale už tu mám nehnuteľnosť, ktorej sa nechcem vzdať, ani ju nemôzem dať do prenájmu. Mesačné výdavky na nehnuteľnosť sú cca 450€ ak by som chytila dobrý job tak by som to hádam aj s nájmom atď. pokryla. Lenže samozrejme nemám ružové okuliare a najprv by som asi potrebovala niečo lacnejšie než prenájom. Možno nejakú izbu. Išli by ste do niečoho takého? Resp. máte osobnú skúsenosť že ste sa zbalili a vypadli z miesta kde vám nebolo dobre? Tipy, triky, nápady?
Ďakujem
Jasné že treba.
V UK som žila hore dole, raz som sa nasťahovala do domu s 5timu mužmi. Úplne v pohode to bolo. Treba ísť, zažiť, vyskúšať a učiť sa životu 🙌✨
@zmrzlinka2021 no, len či zisk z predaja bytu niekde v zapadákove bude stačiť na dvojizbový bytík v BA
Prečo nemôžeš dať svoju nehnuteľnosť do prenájmu?
Pozri, ak ta to láka, vyskúšaj to! Vrátiť sa mozes vždy, ale keď to nevyskúšaš, bude ti to vrtat hlavou aj cely život. Svoju nehnuteľnosť prenajmi, aspoň si pokryjes náklady na ňu a budes na “nule”. Nájdi si pre začiatok izbu niekde na byte, prácu a skus 🙂 veľa šťastia a dúfam že ti to vyjde!!
@belllinka urcite nestaci. Preto to nema vyznam predat. A potrebujem nieco kde by som sa vedela vracat.
@h2 Ako pisem. Potrebujem tu mat nieco kde viem prist. A je to dom. V takom malom meste o domy nie je zaujem na prenajom. Plus je tu vsetko dobre zariadene. Neviem si predstavit ako by to tu vyzeralo po podnajomnikoch. S manzelom sme prenajimali byt. Mam s tym skusenosti. Minimalne na zaciatok by som neprenajala. Mozno po case
@kristinka92 Dakujem. Preto sa vypytujem na nazory aby som si vedela vytvorit nejaky iny pohlad nez svoj.
Lenze to finacne bude relativne narocne 450 naklady na dom + sharovana izba cca 250, to je 700 EUR mesacne...
@belllinka Tak nepisala konkretne mesto, pise o meste nie dedine, a napr. tie ceny su pomaly aj v tom zapadove extremne vysoke
Čiže si žila s manželom a teraz s ním nie si a chceš zmenu? No tak skús tú Bratislavu a keď sa ti tu zapáči a nájdeš tu uplatnenie, tak by som sa na tvojom mieste vykašľala na celý zariadený dom. Predala by som ho a kúpila niečo v BA.
Tak ked nebude dom uz tak casto obyvany, nebudu take naklady ,ci ? Ked mas taku chut odist, odid, vyskusaj, uvidis, ved sa budes mat kde vratit, ani nevahaj, zijeme len raz 😊
Vyskusaj si najst najprv prácu a podľa platu sa odrazis
Určite zo zaciatku dom nepredávaj a vyskúšajte ten podnájom, zase netreba mať od Ba prehnané očakávania 🙃
Ano,mam osobnu skusenost,ze sme sa po vyse 20 tich rokoch zbalili a vypadli z Bratislavy🙂a co konkretne cakas od BA?co ti vadi v mieste kde si?
Tu je nás už veľa, ostan doma prosím, nie sú parkovacie miesta, práca, všetko drahé, preplnené MHD a hlavne veľa ľudí na kope a všade!!! Už sa nezmestis... Keby si videla cez Vianoce, ostalo nás tu pár ľudí, hotovy raj na zemi a kľud... Všetci utekali domov.
Myslim ze chces mat vela muziky za malo penazi. Aj si nechat dom aj byvat v Ba. Ale jedno naväzuje na druhe a preto musis zvoliť cestu kompromisu. Dom by som predala - neupinala by som sa na majetok, ale na zivot ktory ma baví a ne na zivot, ktory ma evidentne nebavi, lebo dom. Dom sa ti predá, mozno nie hned, ale treba byt trpezlivý. A je to aj otazka ceny - ak ho predáš za skromnu cenu a nebudes pýtať majland, tak sa predá. V tom vidim ten kompromis. V ba su drahe nájmy, a este drahsie na kúpu byty apod. Budes sa musiet obracať, aby si uplatila izbu v zdieľanom byte za 300 eur plus strava a cestovné do prace pod, tu je vsetko drahe, Len Kadernícka na dlhé vlasy tu stojí 100 eur, dobry šikovný zubar jedna plomba cca 150. Podla mna sa to oplatí, ked ma clovek tak 20-30 rokov, ze tu pride a na začiatku zamaká, mukluje aj v 2-3 robotach, byva v jednej izbe a potom sa osamostatní. A to moze trvať aj 2-3 roky, lebo nevydržis dva roky chatrne jest, biedne sa obliekať a neísť ani do kina ci na kavu…Ale ja by som sla ak som mladá a vládzem muklovat a nedopriať si. Ale v mojom veku uz by som nesla nikam, uz chcem mat svoje pohodlicko tam kde som.
Teda nechceš predať ani prenajímať svoju nehnuteľnosť - teda chceš len tak do vzduchu vyhadzovať 450€ a chceš žiť v Bratislave. A tvrdíš, že by si to možno zvládla KEBY si chytila dobrý job. Aha 🙂 No však otvor profesiu a začni posielať životopisy do tých vhodných firiem. Ani tu v Bratislave nepadajú skvelé práce zo stromu. A určite nie také - že prídem a ihneď z fleku si nájdem prácu, ktorá ma uživí, budem mať na cestovanie, budem mať na zábavu, na nájom a ešte k tomu na vyhadzovaie 450€ len tak. Tak otvor profesiu a kukni teda čo z toho by si mohla robiť a aké platy ponúkajú. Potom otvor stránku realitky a hľadaj podnájmy. A odporúčam ti hľadať podnájmy v blízkosti práce, lebo keď budeš musieť cestovať, tak alebo sa nedoplatíš za benzín alebo budeš cestovať aj 40 minút MHD 2x za deň. A zo zaujímavosti - akú prácu si predstavuješ? Vieš jazyk?
Ja som odišla takto prakticky zo dňa na deň. Prácu som si našla hneď (učiteľov je málo) k bývaniu sa dostala doslova ako slepé kura k zrnu. Získala som totálne iný pohľad na svet, nové priateľstvá, viac odvahy, manžela rodeneho bratislavčana a dve deti 🙂 choď do toho
Ja neviem co vsetci na tej BA vidia. Ja hned ako sa bude dat,odtialto vypadnem. Platy tu mame ako na vychode a ceny ako vo Viedni. Totalne prehustene bytovkami,obchodnymi centrami. Fakt neviem,co je tu take wau. A nie,nezaraba sa tu 2000-3000e priemerne,ako si mysli moja svokra a vacsina Slovenska.
Tak ja tipujem, že tých 450 je hypo, aj teda...
@iwesska a preco sa nedá hneď vypadnúť? Keď máš všetko platy ako na východe a ceny ako vo Viedni. Nerozumiem, čo ťa v BA drží.
@gertrudaosem a to vsetko kvoli pristahovalcom 🤣🤦🏻♀️ ach zena. ale to, ze stvrtina z Ba dochadza za pracou do AT je ok?
@strapec
@zuzinabila mne nevadi ani tak miesto. Ale mentalita. Je to tu priserne. Totalne zaostale nazory. Pridem si tu ako v pekle. Nemam sa s kym ani pozhovarat. Vsetci “normalny” su prec. A tym ze nezijem uplne zivot podla predstav okolia, tak som riesena a sudena a posudzovana. A pritom nerobim nic zle. Len ide o to ze si radsej uzivam zivot namiesto umyvania okien kazdy mesiac. To by bolo na dlho ak by som chcela vypichnut vsetko co mi vadi. Niektore veci vam prisaham ze by ste mi ani neverili, ake som si vypocula. Ze ak maju manzelia rozne vierovyznanie ze ziju v smrtelnom hriechu a tak. Proste masaker.
Nemam ocakavania ze dojdem do raja. Len tuto to nejako nedavam uz.
@ysseba o pracu sa nebojim. To je asi jedine co ma netrapi. Tu by som mala aj keby som sa rozhodla ist hned zajtra. Aj sucasny zamestnavatel by ma vedel prehodit na inu pracovnu poziciu. Jazyk viem.
@natyzara tak ti rakusania na nás pozerajú ako Bratislavčania na východniarov, ale teda neviem prečo sa ľudia trepu z východu do ba, keď sú platy rovnaké, lebo do at chápem, platy a sociálne výhody sú zaručené vyššie. Ale keď ma východ všetko, čo ba, naopak ma nižšie ceny, tak nerozumiem. Jedine, že ten východ v ba pracuje teda v at🤣🤣🤣
a tak pokial mas viziu, kde byvat a hlavne teda pracu, tak by som sla. len treba mat nieco iste aspon na zaciatok. poznam mnoho ludi, ktori takto odisli a zije sa im lepsie v novom meste
@maciatkolulu Zavazky zeby?🤔
@gertrudaosem dobry komentar 🤣🤣
@gertrudaosem este si zabudla preplnene cakarne u lekarov pripadne ziadni lekari pre novych obyvatelov🙂
@belllinka isto nie…
Isto zváž aj Rakúsko, mentalita v Ba je tiež kuriózna, čakaj veľa nepríjemných ľudí, co sa všade trepú, skáču do cesty, lebo elektricky chodia len každé 3 minúty, v obchode agresívni dôchodcovia a podobne, tiež to ma svoje špecifiká, takže je dobre mať tu svoju bublinu s podobnými hodnotami 🙂
Autorka, chapem ta. Ja som chcela vypadnut z BA do krasneho malomestecka. Vyskusali sme az do fazy, ked som chcela zmasakrovat vsetkych zadubenych miestnych 🤣. Nie ze by sa starali do zivota, ale proste vsade (urady, lekari, sluzby) clovek narazal na zabetonovane a hlavne bezzmyselne nazory. A tak sme sa vratili do nasej drahej smradlavej, skaredej, prepchatej Blavy plnej CP-ckarov, ale bola to velka ulava a pohoda. Podla mna ti bude fajn v BA, akurat si to financne dobre prerataj a prichystaj.
Treba ist. Ja som odisla a nelutujem, najlepsie rozhodnutie.
Odporucam sharovany byt, idealne s podobne zmyslajucimi ludmi. Alebo by som rovno predala tu nehnutelnost co mam v tom meste, kde nechcem byt a v BA kupila 2 izbovy bytik. STale mozes 1 izbu dat do prenajmu 😉