Nemocnica Bory - recenzie

lucia3030
23. jún 2023

Prajem Vám dobrý deň,
Prosím Vás dostala som email od poisťovne Union že majú zmluvu s nemocnicou Bory atď..
Moja otázka znie či by ste mi mohli napísať Vaše recenzie ako ste s nemocnicou a s lekármi v nemocnici Bory spokojný ? Presnejšie ma zaujíma Neurológia ,a že či tam robia jednodňovú operáciu platničky ? Za Vaše odpovede a recenzie Vám ďakujem .

danica2711
23. jún 2023

neurológia neviem, ale kamarátke tam operovali cystu na vaječníku a bola nadšená. Skvelí lekári, špičkové vybavenie (operovali ju robotom), milé ochotné sestričky, dobrá strava, komfortné izby (bola som ju navštíviť, všetko jednotky izby s kúpeľňou a TV), návštevy kedy chceš... Zatiaľ nemajú plno, takže uvidíme, čo a ako sa zmení, keď bude nemocniva plná. So všetkými otázkami sa obráť na nich, komunikujú veľmi dobre telefonicky aj mailom

23. júl 2023

ahojte, prosim ake mate skusenosti s touto nemocnicou, kto ste tam uz boli? ako to je so zmluvami s poistovnami?
potrebovala by som poriadne vysetrenie, pretoze mavam bolesti a nevedia mi prist na to, co mi to sposobuje a som uz z toho na nervy, tak hladam moznosti, kde by sa mi lekari venovali a mali snahu prist na to, kde je problem :/

24. júl 2023

@kotricka mám skúsenosť s nemocnicou a dobrú. Síce sme išli tam cez pol Slovenska v podstate, ale neľutujem to, lebo ten prístup a celkovo aj priestory, tak veľmi fajn, oveľa lepší pocit som mala už len z nemocnice ako takej pri príchode v porovnaní s inými slovenskými nemocnicami.

24. júl 2023

@kotricka bolesti mavas coho?... aku ambulanciu potrebujes navstivit?... co sa tyka zmluv, tak ja mam Doveru a nemala som problem s nicim... praveze dokonca moja poistovna ma aj viacero benefitov v tejto nemocnici, co som si zistovala... takze zalezi v akej si poistovni...

24. júl 2023

@humajnicek toto si ma potesila velmi, na akej ambulancii si tam bola? necakala si dlho na termin?

24. júl 2023

@valandra26 bolesti chrbtice mavam a nie je to teda nic prijemne, uz mam kadejake vysetrenia za sebou a ono je to, ze raz dobre, raz zle a po pravde som z toho nervozna, ze si neviem pomoct sama nejako, najradsej by som bola keby som nemusela po ziadnych lekaroch chodit. viacej benefitov? akoze akych napriklad?

25. júl 2023

@kotricka na reumatológii, lebo u nás si ma doktori len pohadzovali medzi sebou a kadečo skúšali na mne, čo by mi možno mohlo pomôcť a zmena k lepšiemu žiadna. Zato som išla tam. Nečakala a dobré bolo, že bez problémov mi dali termín tak aby to aj mne vyhovovalo, predsa len musela som aj vyriešiť čo s malým, keďže som to nemala na skok. Ale veľmi super prístup.

25. júl 2023

@kotricka bola si s tým aj na ortopédii aj na neurológii? Lebo to keď je chrbtica, tak to môže mať aj neurologický pôvod, to treba aj MRI alebo CT, aby teda sa videlo, kde môže byť problém.

28. júl 2023

@humajnicek aha, ze si sa nemusela ty nejako prisposobovat, to je dobre, no lebo mne sa tiez neda v praci len tak kedykolvek si zmyslim, tiez si to budem musiet naplanovat, no ved uvidim, hadam tam mi aj urobia magneticku alebo cosi, ze si to nebudem musiet mimo niekde robit.

hladamematku
28. júl 2023

Neuro oblast je v Borach na vysokej urovni

28. júl 2023

@dagmara17 hej bola, ale to bolo take ze aj na tej neurologii to vysetrenie take nijake, ziadny nejaky zaujem a z toho som bola taka na nervy, ked som odchadzala, ze proste to kde sme ked lekar ani nema snahu ti pomoct :(

28. júl 2023

@hladamematku to fakt?? to si ma teraz velmi potesila. nevies mi prosim ta povedat ako je to tam s terminmi? ci to je na dlhsie?

hladamematku
28. júl 2023

@kotricka neviem, mas telefon???

28. júl 2023

@hladamematku preco si neprijemna? opytala som sa, lebo som myslela, ze mas cerstvu skusenost, nic viac 🙂

29. júl 2023

@kotricka nie, nebudeš musieť, pretože oni tam majú všetko. Takže nebudeš musieť behať hore dolu niekam ako to býva, všetko vybavíš na jednom mieste. Len potrebuješ od tvojho odborného doktora výmenný lístok, ale myslím, že to nebude problém aby ti dal, keď oni ti už nevedia nejako pomôcť. Mne tam pomohli a veľmi, síce ešte dodatočne mi museli robiť nejaké vyšetrenia, ale vidieť že majú snahu pomáhať.

29. júl 2023

@dagmara17 toto presne aj kamarát riešil pred nejakým časom, bol po operácii kolena a neustále mal bolesti, doktor mu tvrdil, že tam nemá čo byť, že ho nepošle ani na MR ani na CT ani nikam, že je to úplne zbytočné. Napokon si to dal urobiť niekde ako samoplatca a podľa MR prišli na to, že tam má nejaký úlomok. Len to bol u nejakého lekára, čo rieši pacientov ako na bežiacom páse, len aby vybavil čo najviac. Ešteže v Bory to chodí úplne inak.

29. júl 2023

@kotricka myslim, ze to by sme vsetky boli rady keby sme nemuseli nikam chodit... keby sme boli zdrave... len to aj ten zivotny styl... sedava praca, pripadne dlho clovek ked stoji a nekompenzuje si to proste nejakym inym pohybom alebo niecim, tak to prinasa problemy... viem o tom proste svoje... no tak ked si poistena v Dovere, tak nemas problem tam s nicim... napriklad aj ked by si isla na hospitalizaciu, tak mas z poistovne hradene, ze mas sama izbu aj s kupelnou...

erikavesela
29. júl 2023

Ano, bola som minuly tyzden...potrebujes vymenny listok od odborneho, nie vseobecneho, lekara...sestra bola mila, lekarka bola tiez v pohode, sice trosku oduta, ale to moze byt jej povaha, vsetko mi vysvetlila, ukazala....

29. júl 2023

@erikavesela na akej ambulancii si tam bola?... 🙂

erikavesela
29. júl 2023

@humajnicek tak dalsie vysetrenia by mi nevadili, to by som praveze bola rada, konecne nejaka vidina, ze sa nieco deje, ze je nejaka ta snaha prist na to, ze co mi je, co mi to sposobuje, takze to by som podstupila bez problemov 🙂

29. júl 2023

@valandra26 nehovorim, toto moze byt, ze aj na mne sa podpisalo to ako fungujem, mozno aj to, ze kopu rokov sedim zhrbena a vsetko, ale keby som vedela ako to riesit, ako si pomoct, ze co je vlastne ten problem, nech viem, co s tym, hned by sa mi lepsie dychalo. len mam taku obavu aby mi neprisli na nieco, co by bolo treba operovat, lebo to mam taky respekt pred tym zeby som mala v nemocnici zostat.

31. júl 2023

@kotricka toto ti verím, je to nepríjemné, ja tiež som si v istom období povedala, že kým mi ozaj nebude nejako zle, tak nebudem chodiť po lekároch, ale ma to dobehlo. Ešteže dnes už máš možnosť si vybrať kam pôjdeš. To je podstatné.

31. júl 2023

@humajnicek ach toto je fest zlé. Najmä keď cítil, že to nie je OK. Ja neviem veď radšej keby poslal ho aby vedel, kde je problém a mohlo byť vybavené, nie zbytočne takto pacientovi komplikuje život častokrát len kvôli ješitnosti.

31. júl 2023

@kotricka to sa neboj... v takejto nemocnici myslim, ze by si vydrzala, ze by ti to nevadilo, predsa len su to nove priestory a nemas tam spolocne sprchy, nemas tam izby, kde by bolo vela pacientov, takze vobec sa nemusis niecoho takehoto bat... zvladla by si to... 🙂

sandey
6. aug 2023

A ma niekto prosim skusenost s kolonoskopiou na Boroch?

1nana1
16. nov 2023

@lucia3030 Dobrý deň prajem. Neviem, či Vám s mojou odpoveďou pomôžem, keďže ste sa dotazovala na názor na neurológiu Bory ešte v júni a ja mám skúsenosť skôr s ambulanciou neurochirurgie, ale ak už nie Vám, tak snáď tým pomôžem aspoň niekomu inému. Z osobnej skúsenosti môžem pochváliť a veľmi pekne sa poďakovať lekárovi z neurochirurgickej ambulancie (MUDr. Martin Hanko, PhD.), jeho prístup ku mne bol úžasný. Lekár si preštudoval lekárske správy, vyšetril ma, zaujímal sa o moje pocity, ako sa môj problém či bolesť prejavuje, pri akom úkone vznikla bolesť, ako dlho trvá a podobne, tiež mi ukázal model chrbtice a presne vysvetlil alternatívu liečby. Aby si bol istý, tak mi ešte v ten deň vybavil MR vyšetrenie, následne si ma opäť zavolal do ambulancie, povedal, že jediná možnosť je operácia (s čím som kvôli viac ako ročnej bolesti počítala), navrhol mi, že sa mi do cca mesiaca ozve a povie mi dátum operácie. Tiež sa ma opýtal, či s touto možnosťou súhlasím. Prístup bol naozaj geniálny a takýchto lekárov by mohlo byť viac. Aby ste mali približnú predstavu o aký problém sa v mojom prípade jedná, ja mám vysunutú platničku medzi L5 a S1. Na začiatku sa bolesti dali zvládať, prípadne som si dala lieky od bolesti a danú oblasť som mala "len" opuchnutú. Po čase však bolesť bola dosť nepríjemná a Vianoce som strávila státím pri štedrovečernom stole. Začiatkom ďalšieho roka som absolvovala ozón, ktorý mi nepomohol. Po čase bola bolesť silnejšia. Nedokázala som sedieť, prešla som len kúsok a aj to som krívala, spávala som len na pravom alebo ľavom boku, mala som problém so státím, bolesť mi razila do ľavej nohy až do palcov, nezaberali mi neskôr už žiadne lieky. Hoci som stále pravidelne cvičila, nijako mi to nepomohlo. Po neutíchajúcich bolestiach som sa na internete dopátrala ku pánovi doktorovi MUDr. Ahmadzada Azim (Dolný Kubín), ktorého som za toto obdobie pár krát navštívila. Ten okrem ozónu dáva aj kolagén a plazmu. Bolesť ustúpila a bol to úžasný pocit, keď sa dokážete postaviť z postele bez pomoci, a lieky od bolesti užívate len zriedka. Opäť to však pomohlo len na dva-tri mesiace, potom sa bolesť postupne opäť vracala (aby ste sa nebáli, boli tam aj pacienti, ktorým to pomohlo na 2 a viac rokov). Preto som už volila možnosť konzultácie na neurochirurgii a som veľmi rada, že som sa stretla s milým prístupom v nemocnici Bory.

aweramina
31. jan 2024

@1nana1 dobry den mate uz po operacii?

1nana1
21. feb 2024

@aweramina dobrý večer, prepáčte za oneskorenú reakciu..ešte nemám po operácii, no už mám termín, takže ma čakajú teraz predoperačné vyšetrenia a následne daný zákrok

spirit1
22. feb 2024