Nemecké gymnáziá v Bratislave

jojolala
22. feb 2024

Dobrý deň chcela by som sa opytat či niekto nepoznáte nejaké nemecké gymnázia v Bratislave/pezinku pripadne v modre…

kacena4
22. feb 2024

nemecke nie, ale v raci je cirkevne a maju medzistatnu spolupracu a pred par rokmi sa dalo ist studovat do rakuska 1 rocnik

olimuc
23. feb 2024

Bilikova je bilingvalne a mas Deutsche Schule na Palisadach … len skolne je palka. Kedysi sa normalne chodilo do Kittsee a okolitych dedin do skoly … ale vtedy to bola oblast kde sa muchy Otacali a brali kazdeho aj na ZS .. normalne chodil zberny autobus z Petrzalky(ani dialnica, ani nakupne centrum ani byvajuci Slovaci … sem tam zvysky plota)

bmolko
23. feb 2024

https://gymbilba.edupage.org/ Bilíkova v Dúbravke

felycity
23. feb 2024

Ako vyssie Bilikova, Deutsche Schuleb- sukromna , ciastocne tusim 3 predmety su v nj je aj na sv rodine - gercenova. V ramci gymnazii je potom mozny studijny pobyt v zahranici. Ak by ste nali dist dobre taklady nemciny tak da sa chodit na gymnazium aj do blizkeho okolia za hranicami + vieden / bezplatne ( moja dcera tak bola)

guudy
23. feb 2024

Deutsche Schule sa prestahovala na Kramare

jojolala
autor
27. feb 2024

@felycity ďakujem všetkým… a vedeli by ste mi prosím povedať viac o tej škole sv rodiny?

felycity
27. feb 2024

@jojolala zial neviem o nej nic podrobne, moja chodi na bilikovu, ale ked som si pozerala maju par predmetov v nemcine, mozno skus skupinu petrzalka a niekto sa najde

annelie
3. máj 2024

@felycity môžem sa spýtať či sa dcéra vrátila z rakúskeho gymnázia na Bilíkovu ? Neboli ste spokojní?
Ja práve zvažujem pre syna či ostať na dobrom bratislavskom gymnáziu alebo kvôli nemčine dať na rakúsky gympel v pohraničí..

kivivi
3. máj 2024

@jojolala gercenova ma nemecke bilingvalne este len 2. rok. Treba ist pozriet urcite na den otvorenych dveri, vtedy byvaju otvorene hodiny a aj sa da porozpravat s ucitelmi. Ale DOD byvaju este predtym, ako sa podavaju prihlasky. Teraz uz ficia prijimacky.
Okrem spominanych nemeckych gymnazii je v petrzalke nemecke bilingvalne studium aj na obchodnej akademii hrobakova. Kedysi ucili rakuski ucitelia, teraz uz neviem, ci tam vobec nejaky rakusan je a aka je kvalita.
V Raci je normalne cirkevne gymnazium a v ramci spoluprace sa da ist studovat ku skolskym bratom do viedne. Momentalne ale mesiac takehoto studia stoji 1000€, vraj je to jedna z najdrahsich skol vo viedni a nase deti tam platia vsetko ako rakusania. Takze uz sa z financnych dovodov nechodi na rok, ale na par mesiacov, kto si kolko moze dovolit.

felycity
4. máj 2024

@annelie ona sa nechcela vratit, ale musela. Tym ze nechodila s nimi od zaciatku, tak mala len 2 cudzie jazyky ( nem a anj), ale nem je ich materinsky jazyk takze by musela mat + este jeden a to by nedobehla a tym ani nesplnala podmienku k maturite.

annelie
4. máj 2024

@felycity a bola tu v Brucku alebo v Neusiedl? Ak áno,nebola by ste ochotná pár minút aj telefonicky sa podeliť... porovnať s Bilíkovu😉

felycity
4. máj 2024

@annelie chodila do viedne