Negatívna skúsenosť s MŠ Letná - Riazanská

sellycka13
6. dec 2024

Chcem dať aktuálnu recenziu na MŠ Letná- Riazanská. Nespokojnosť v žiadnom prípade by som si tam dieťa neumiestnila znova. Učiteľky aj ich nadriadené všetko, čo sa stane úraz dieťaťu atď úplne všetko ututlavanie, klamstvá do očí rodičovi. A keď mi moje dieťa oznámilo, že im učiteľky otvárajú okná dokorán, keď spia a že im je tam ako deťom zima pochopila som čo sú to zač a ,,koľko bije" - keď mi dieťa povedalo, že Učiteľky im okná otvorili akurát na druhý deň mi dieťa ochorelo s vysokými horúčkami a nielen moje dieťa- aspoň mali pani učiteľky na pár dní voľno, keďže si to samé aj zariadili. Jediné, čo k tomu dodám oblúkom obchádzať túto škôlku a milým pani učiteľkám želám- karma je zdarma. V tomto prípade budem určite aj ja z časti ich karma......

danyelia
6. dec 2024

Neverím, v triede je cca 20 detí, naraz všetky ochoreli, žiadne neprišlo do škôlky a pani učiteľky zostali doma tiež a tešia sa z voľna? Naschvál otvorili okná, aby im deti ochoreli a oni si mohli vyložiť nohy 🤔? To Ti povedalo Tvoje malé dieťa? A aký úraz ututlávali? Čo sa stalo? Nepoznám tu škôlku, no to sú len také ohováračky do vetra...

deti95060810
6. dec 2024

s tými oknami to funguje... nie asi všade, ale tak aj uč. sú len ľudia...
ja takúto skúsenosť nemám, ale počula som ....

sellycka13
autor
6. dec 2024

@danyelia mám dôkazy v telefóne o tom, že minimálne 1 trieda nebola otvorená 3 dni nonstop. A pani zlatá čo pozitívne by som ja mala z ohováračiek do vetra??? Poznáte tie učiteľky a mali ste tam umiestnené dieťa, že si dovolíte tvrdiť, že sú to ohováračky do vetra? Moje dieťa nikdy nebýva choré a akurát deň po tom,čo mi dieťa oznámilo, že im otvorili okná dokorán keď spali veľmi zaujímavé, že na druhý deň akurát teplota vyše 39. Asi budete jedna z tých, čo tvrdí, že všetky deti si všetko vymýšľajú a nič čo vravia deti nie je pravda. Ja mám na všetko dôkazy!!!!!!!!! A nedovolím si klamať!!!!! Ja to sem pisem v záujme detí ako VAROVANIE pre rodičov ,ktorí si tam chcú umiestniť deti !!!!!!!!!! Píšem to sem s ČISTÝM ÚMYSLOM, aby som čo najviac DETÍ vyvarovala toho, čo sa deje v tej škôlke!!!!!!!!!!

sellycka13
autor
6. dec 2024

@deti95060810 áno mne potvrdilo viacero ľudí aj úradníkov po Bratislave, že na viacerých štátnych škôlkach funguje otváranie okien a že sa to aj vie a nerieši sa to....a potvrdilo mi viacero pedagógov, že na MŠ všeobecne teda štátnych MŠ učia nepedagogickí pracovníci a tak to tu potom aj vyzerá celá tá situácia......mali by to politici začať už konečne riešiť......

danyelia
6. dec 2024

@sellycka13 Ale to, že dieťa ochorelo z otvoreného okna sa dokázať predsa nedá. Čo ak na ňu kýchla chorá suseda vo výťahu a nakazila ju? Tie okná boli otvorené počas celého spánku detí? Celú hodinu, dve? Vieš to aj dokázať? Či len na chvíľu vyvetrali? Nenapísala si, aký úraz ututlávali? A že varovanie pre rodičov 🙄 Keby sa tam nevetralo vôbec, bolo by zase zle...

zuzanockamt
6. dec 2024

@sellycka13 Nikdy som sa nestretla s tým, aby v štátnej MŠ učil nepedagogický zamestnanec - to je upratovačka, kuchárka, vedúca ŠJ, účtovníčka, tajomníčka, ... A ani s otváraním okien. Ale chvalabohu nežijem v BA.
Ako to plánuješ riešiť? Výmena MŠ? Riešenie s kompetentnými? Ci len vreskot na internete?

kris_tin257
6. dec 2024

@zuzanockamt v BA je to normal že učí nepedagogický zamestnanec, v našej škôlke jedna trieda mala dve učiteľky - dôchodkyňu ktorá nemala pedagogicke zameranie len si chcela privyrobiť popri dôchodku + upratovačka v škôlke nastúpila ako učiteľka... V BA je nedostatok učiteľov tak sa to skladá naozaj kreatívne

zuzanockamt
6. dec 2024

@kris_tin257 Ako píšem, chvalabohu v BA nežijem.

sellycka13
autor
6. dec 2024

@zuzanockamt určite nie len vreskot na internete, iste pochopíte jedno príslovie, že môj nepriateľ nemôže vedieť o mojom ďalšom kroku takže sa tu nebudem k tomu vyjadrovať kde a ako to chcem riešiť ani nebudem odpovedať na iné konkrétne otázky.....ú mňa študovaný pedagóg je ten s VŠ a ten ,čo berie povolanie ako poslanie.......nie ten s pedagogickým minimom.

sellycka13
autor
6. dec 2024

@danyelia myslím, že ste prebrali zaujatú rolu obhajcu tej škôlky a zároveň detektíva a z určitých dôvodov vôbec nemienim odpovedať ! Mne išlo o recenziu nech sa rodičia zariadia, sú tu aj staršie recenzie na túto škôlku a tiež nie sú pozitívne

danyelia
6. dec 2024

@sellycka13 Nie som obhajkyňa škôlky, vôbec ju nepoznám, nie som ani z BA, len sa mi nezdá fér kydať na nejakú škôlku kvôli ,,otvorenému oknu,,. Píšeš o ututlávaní niečoho o čom nakoniec ani nechceš písať, takže vôbec nerozumiem tejto negatívnej recenzii 🤷🏼‍♀️

sellycka13
autor
7. dec 2024

@danyelia ak by tu učiteľky atď ktokoľvek zo škôlky náhodou našiel túto recenziu preto nechcem písať nič konkrétne, aby sa nevedeli podrobnosti čo idem robiť a aké mám dôkazy.

jarmilaj
8. dec 2024

Mňa ako zdravotníka teší, že v chrípkovej sezóne funguje otváranie okien. A neverím, že okno bolo otvorené tak dlho, že dieťa prakticky ihneď dostalo teplotu. Skôr už malo v sebe vírus. Výmena vydýchaného vzduchu za čerstvý toto nespôsobuje, dokonca sa odporúča. To čo za zvery by museli byť tie učiteľky? Neverím.

jarmilaj
8. dec 2024

A zima pod perinkou bolo tvojmu dieťaťu preto, lebo jeho telo už bojovalo s vírusom

mariazatkova
8. dec 2024

@sellycka13 Pokiaľ viem priestory sa majú vetrať predtým ako deti idú spať . Nie keď sú v miestnosti. Mne osobne by to tiež dosť vadilo spať pri otvorenom okne v zime. A celý čas co spia? Ci len chvíľu?

sellycka13
autor
8. dec 2024

@jarmilaj tie okná boli otvorené dokorán, nie len na vetračku a v deň, kedy fúkal veľmi studený vietor a minimálne 10 minút tie okná dokorán otvorené boli. Poznáte pani učiteľky osobne, keď ich tak obhajujete ako zdravotník?

ava11
9. dec 2024

@sellycka13 a ja by som si teda prosila ten dokaz, ze bola nejaka trieda tri dni zatvorena kvoli vysokej chorobnosti 🙂 Ze sa vam to chce klamat po internete. Je mi jasne, kto toto pise, lebo mame len jedno dieta, ktoreho mamicka velmi nespokojna brala dieta z nasej skolky. A poviem k tomu len tolko, ze by ste mali radsej napisat, kolka skolka v poradi to uz pre vase dieta je a kde vsade ste uz boli nespokojna. S pozdravom p.uč. z Letnej

cafelatte
9. dec 2024

Otváranie okien je bežné vetranie, ktoré musia vykonávať denne podľa prevádzkového poriadku..tak laicky si myslím, že keby vetrali aby schválne prechladili miestnosť a sposobili deťom teplotný sok, ochoreli by predsa aj ucitelky. Otvorené okná nie sú dôkaz, že sa deje niečo nekalé, v škôlke sa vetra nárazovo s oknami dokorán, nie na vetracku.
Aký úraz sa stal, nevidím dôvod informovať rodičov iba vylucne tých, ktorych dieťaťa sa to týkalo.
A čo sa týka zamestnancov v škôlke môže pracovať aj nepedagogicky s podmienkou, že si aktuálne doraba vzdelanie, stačí pomaturitné 2 ročne štúdium.
Doporučujem ti prečítať si ich PP.

sellycka13
autor
3. jan 2025

@ava11 aj Vám sa mne chcelo klamať do očí dráha pani učiteľka o tom, že Vy ste nevideli a nepočuli o úraze môjho dieťaťa, nie nevideli ste úraz, nepočuli ste o úraze pretože ste nechceli vidieť!!!!!!!!!!!! A ako všetko potrebujete ututlat a zamiest pod koberec!!!!!!!!!!!! To už tu ľuďom nenapisete pravdu, že sa mi dieťa poranilo z viny nezodpovednosti riaditeľky školy, ktorá má na škole zo svojej viny poškodené stoličky v jedálni!!!!!!!!!! A akú vinu má na tom moje dieťa, že sa tam poranilo????!!!!!!!!!! Vaša vina je, že ste ma neinformovali pretože ste nechceli a o úraze ste vedeli!!!!!!!!!! Vy ste sa iba tvárili, že ste o úraze nevedeli!!!!!! To čo Vy na štátnej škôlke MŠ Letná predvádzate je ťažký amaterizmus, čo s pedagógmi nemá nič spoločné- dieťa mi chodilo zo škôlky psychicky podráždené a vynervovane z neustálejbuzeracie za poriadok- viem to porovnať pretože zo súkromnej škôlky, kde je moje dieťa aktuálne chodí mi dieťa zo škôlky kľudné, šťastné a v psychickej pohode v celkovom zdraví!!!!!!!! A predstavte si decká sa tam netlčú ako na MŠ Letná, predstavte si ide to aj bitiek a dieťa sa mi absolútne nesťažuje, že by na súkromnej škôlke boli bitky spolužiakov!!!!!!!!!! A áno celkovo mi je zo štátnych škôlok zle ako to funguje a čo??? Dieťa mám na 2 v poradí súkromnej škôlke, kde sme spokojní, v štátnej škôlke sme nikdy spokojní so starostlivosťou a prístupom nikdy neboli !!!!!!!!!!!!!!!

sellycka13
autor
3. jan 2025

@cafelatte mňa o úraze dieťaťa učiteľky vôbec neinformovali pretože to celé schválne ututlali a zatajili

nominativ
3. jan 2025

No, ďakujem za mojich rodičov v MŠ, niekedy zabúdam, aká vďačná mám byť. 😄❤️