Ahojte, chodi sem niektore dietatko, ktore poznate? Ako ste spokojne? Nie je to uz too much pre take male dietatko? Existuje aj ina skolka (volnejsia) s anglickym jazykom?
Nam vyhovuje vo vsetkom. Ale hlavne deti su tam stastne.
Nemám s nimi skúsenosti, ale chcela by som navštíviť tie ich hodiny :D Nevravím, že to musí byť zlá škôlka, ale bola by som dosť podozrievavá. To je program pre 1,5 ročné deti? Také deti majú problém obsedieť 10-15 min. v kuse. Už nehovoriac o predmetoch štýlu zemepis, spoločenské vedy a robotika. A to vravím ako matka, čo veľmi dbá na vzdelanie svojich detí. Tie predmety sa môžu učiť tak deti od 4-5 rokov.
Čo ich chcú učiť na zemepise? Je nemožné, aby sa tak veľké deti naučili hoc len úplný základ ako sú svetové strany. Jednoduché programovanie zvládnu deti tak od 4. rokov. Ono to bude podľa mňa tak, že na zemepise sa budú snažiť ich naučiť naspamäť vlajky štátov a na matematike odrecitovať číslovky do 100. Všetko zbytočné memorovanie znalostí v období, keď si dieťa má budovať úplne iné zručnosti.
@cee_68 Ako vravím, veľmi by ma zaujímali tie osnovy. Ako sa teda učia, čo je Zem? Neviem si predstaviť definíciu, ktorú dokáže uchopiť 1,5 ročné dieťa. Čo sa učia na robotike? Také dieťa dokáže splniť max. úlohu pozostávajúcu z 2-3 jednoduchých inštrukcií. Najzákladnejšie roboty, kde deti začínajú s programovaním pracujú s pojmamy vpred, vzad, vpravo a vľavo- nemožné aby to zvladlo tak malé dieťa. Je super, keď sa deti učia, čo je Zem a ako vytvoriť jednoduchý program. Ale aby to naozaj zvládli pochopiť, nie zapamätať si nejakú poučku, potrebujú základy. V oboch týchto prípadoch potrebujú napr. priestorovú predstavivosť a tá sa trénuje úplne inak - pohybom v priestore, kockami, legom, bezpočtom logických hier.
Možnosti sú len dve - škôlka má normálne aktivity ako každá druhá lepšia škôlka, len tomu dali vzletný názov. Alebo naozaj učia jasličkárov zbytočnosti ako "čo je to Zem". Ocení to rodič, ktorý má potrebu chváliť sa, že jeho 3 ročné dieťa dokáže odrecitovať hlavné mesto každého štátu sveta. Nevadí, že nevie čo je to štát a aké funkcie spĺňa hlavné mesto. Ale dieťa týmto učením zbytočne stráca čas, ktorý mohlo venovať svojmu skutočnému rozvoju.
@cee_68 Nemýlim sa, že pre deti do 3 rokov neexistuje žiadny štátom spracovaný a vyžadovaný vzdelávací program? Možno som sa nepozrela dobre, ale na ich stránke nevidím žiadne osnovy ani nič konkrétnejšie, čo sa deti na tých predmetoch učia (len marketingové kecy o akademickom náskoku..), takže naďalej si nedokážem predstaviť, čo prospešné naučia jasličkárov na lekciách nazývaných "robotika" alebo "zemepis". Ale úprimne by ma to zaujímalo.
Rozvrh