Návštevnícka parkovacia karta Bratislava

simona283
28. feb 2024

Dobry vecer. Chcela by som sa spytat, ako je to s parkovanim s navstevnickou parkovacou kartou v Bratislave. Chystam sa navstivit moju mamu na ca. 4 dni a bude to takto prvy krat. Ak som to pochopila spravne, da sa miesto v parkovacej zone zarezervovat max. na 1 den a potom zasa na 1 den a.t.d. Ako je to ale, ak zo zony odidem a vratim sa opät napr. o hodinu. Je miesto nadalej rezervovane a prazde? Co ak na nom stoji niekto iny. Dakujem

sissy27
28. feb 2024

@simona283 asi by bolo dobre napisat, ktora lokalita v BA. Nie vsetky maju spoplatene parkovanie a tie co maju, tak tiez rozne. Ale neviem o tom, ze by sa dalo miesto rezervovat a nikto sa ti tam nepostavi, len proste uhradis sumu za cas, ktory na danom mieste parkujes (napr 1hod, 6 hodin atd). V Petrzalke na Dvoroch je cast dna zdarma, zvysok platene.

simona283
autor
28. feb 2024

@sissy27 dakujem. Je to Bratislava-Stare Mesto

sissy27
28. feb 2024

@simona283 no, to je tiez rozne podla ulic, ale naozaj neviem o moznosti rezervovat si parkovanie na 4 dni. Ako by ostatni mali vediet, ze zrovna toto miesto si niekto rezervoval? Zaparkujes a bud ti da mama zo svojich hodin pre navstevy ak ma tuto moznost, alebo si to zaplatis. Ceny su 1-3€ / hod.

simona283
autor
28. feb 2024

@sissy27 presnejsie Beskydska ulica. Zrejme som to zle napisala. Myslela som, ze sa da zaplatit najviac na 1 den a potom na druhy zasa. Najviac mi ide o to, ako som uz pisala, ze ak sa z miesta pohnem a mam zaplateny cely den, ci sa mi tam niekto nepostavi. Je tam vobec dostatok miest pre navstevnikov? Chytam doslova paniku len pri pomysleni na parkovanie v BA😄.

janai1
28. feb 2024

@simona283 neplatíš na konkrétne miesto ale na zónu. A keď odtiaľ odídeš a vrátiš sa a v tej zóne nebude voľné, tak máš smolu a musíš zaplatiť znovu.
Pod beskydsku patria tieto ulice ešte

sissy27
28. feb 2024

@simona283 nie, nevies si zaplatit jedno konkretne miesto na cely den a ked odides, tak sa ti tam nikto nepostavi. Ved ako by niekto vedel, ze toto miesto je obsadene?? Ci je tam dostatok miest pre navstevnikov netusim, auta sa pohybuju, jeden den moze byt plno, iny prazdno… ale teda nerob z toho strasiaka, parkovat bud vies alebo nevies, je jedno v akom si meste a na akej ulici. Prides, zaparkujes, zaplatis parkovne - ak vies, ze sa chystas o cca dve hodiny niekam inam, tak zaplatis na dve hodiny, v pripade potreby predlzis. Ak vies, ze uz do rana nikam nepojdes, tak si zaplatis na 12hod napriklad.

h2
28. feb 2024

@simona283 Ak tam tvoja mama býva a sama nemá auto, má nárok na 200 hodín parkovania zadarmo ročne na svoje meno pre návštevy, ktoré k nej prídu. Ak má auto, na ktoré má vybavenú rezidentskú kartu, tak je to 100 hodín pre návštevy. Toto sa dá vybaviť aj online a budeš to mať hneď. Potom si treba stiahnuť niektorú z aplikácií na parkovanie (na stránke s informáciami o tých kartách je zoznam, tuším sú to 3, alebo 4 aplikácie). Potom už postupuješ podľa toho, ako ťa appka navedie.
Ako návštevník by si mala parkovať na návštevníckych miestach, ale s tým už nemám skúsenosť, že kde sú a ako sú označené.

simona283
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona283
autor
29. feb 2024

Dakujem Vam za rady

moninah
29. feb 2024

@simona283 ked nie je miesto preskrtnute, mozes tam zaparkovat. Zaplatis na tolko, kolko potrebujes, pripadne potom predlzis. Nemas miesto rezervovane. Ked nezaparkujes na svojej ulici, nevadi, dalej urcite miesto najdes. Nestresuj zbytocne vopred.