Dobrý deň.ma niekto skúsenosť s touto nemocnicou konkrétne oddelenie?
boli sme niekoľko krát s dcérou...
@deti95060810 prosím vás ako to tam je riešené z izbou?budem s malým na izbe?ideme prvý krát tak neviem co ma caka
@2ivana5 dobre napíšem,dakujem
@erikadobiasova áno... boli sme s dcérou na izbe... ja som bola raz a mala som normálnu posteľ ...
a raz bol mm a ten mal posteľ rozklad. - ráno o 7 hod rozkl. posteľ odovzdal a potom večer mu ju zas dali...
@deti95060810 strava pre rodičov je ako riešená?a prosím vás v papieroch mam napísané ze si mam zakúpiť jednorazový operačný odev.budem s malým pri operácii,či načo to je
@erikadobiasova pôjdeš ho doprevádzal pred operačnú sálu a tam s ním budeš dokiaľ ho nevezmú a stravu si môžeš tam objednať alebo si doniesť svoju je tam aj kuchynka pre mamičky a čo vám budú robiť podľa toho závisí čas ktorý tam strávite
@andrejka1974 výber nosnych mandli a krčné mandle zmenšovať.3 dní tam budeme
@erikadobiasova mojej to iste robili ale pár rokov dozadu boli sme tam vtedy štyri dni ale ona to zvládali super nič ju nebolelo a stravu som mala svoju a keď tak som dojedla po dcére keď nechcela vtedy tam bolo veľa oteckov ako doprovod tak deťom urobili parádny program takže deti sa zabavili a nenudili sa vôbec
Bola som tam so synom hospitalizovana 2x. Na izbe si s dietatom cely cas, ak si nepriplatis nadstandard (nie je vzdy k dispozicii), tak dostanes rozkladacie lozko. Vecer po 19.00 si ho pojdes zobrat do takej miestnosti a rano o 7.00 ho tam vratis, pocas dna by nemalo zavadzat na izbe. K dispozicii je stolicka. Stravu ma dieta, ty si mozes tiez objednat, ale presne naproti oddeleniu je v nemocnici bufet, vies sa prestravovat aj tam. Inak deti dostavaju pomerne velke porcie, vacsinu z toho nezjedia, polovica matiek tak funguje na ich strave.
Jednorazovy odev kupis priamo v nemocnici v lekarni. Das si ho na seba, ked pojdes s dietatom na zakrok. Teba pustia pred operacku, tam dostane dieta naladovku, budes cely cas s nim, az kym nepojde priamo na salu. Po zakroku si pojdes so sestrickou po neho na operacku. Cize toto je fajn, bude mat pocit, ze mama bola stale pri nom.
Lekari aj sestry sa k detom spravaju velmi pekne, nemala som zlu skusenost. Co je otras su zachody a sprchy, na to sa priprav a zobrala by som si zabky do sprchy.
@titla ďakujem pekne za informácie.popravde syn ide prvý krát na nejaký zákrok tak už teraz mam s toho stres.najhorsie je ze na ten deň má veľa detí operáciu tak ani neviem kedy mu budú robiť zakrok
@titla a deti tam majú akú postel?lebo teraz ako ma malý problém zo spanim,spáva somnou
@erikadobiasova Na zakrok beru podla veku a zavaznosti operacie. Prve idu babetka a zavazne zakroky. Predsa len tie deti su na lacno a bez vody v den operacie, cim mensie, ty horsie to znasaju.
Co sa tyka postielok, tak do 3 rokov davaju detske postielky s tymi vysokymi bocnicami kovovymi a u vacsich deti klasicke polohovatelne postele. Tam sa zmestite aj dvaja. Sanitarka sice upozorni, ze "postel je pre dieta, nie pre matku" ale popravde nikto neriesil, ked som tam lezala s nim. V noci ma nasla primarka spat pri synovi v posteli a vobec to nekomentovala.
@titla tak syn má 5 rokov,ale má to už tak zle ze sa mi v noci pocikava a pán doktor povedal ze to kvôli tým mandlam. No tak uvidíme kedy ho zoberú,nakoľko syn je veľký papkac😃a neviem si predstaviť ze by napríklad do obeda vôbec nič nejedol a nepil
@erikadobiasova Este sa pripravte na toto: Po prichode do nemocnice sa treba zaregistrovat. Zapisu do systemu dieta aj Vas, ako sprevadzajucu osobu. Musite povedat, ze idete na hospitalizaciu. Potom pojdete na ORL oddelenie, tak najskor dostanete kartu a s tou pockate pred prijimacou ambulanciou na prizemi. Tam spravia vstupne vysetrenie a potom Vas s dokumentaciou poslu do anesteziologickej ambulancie aj s kartou a predoperacnymi vysetreniami (kufre sme si mohli nechat v prijimacej ambulancii). Tu treba pocitat s cakanim, lebo tie anesteziologicke ambulancie su 2 a pre cele NUDCH. Vypisete dotaznik, pokecate s anesteziologom a vratite sa do ORL ambulancie. Az POTOM Vas prijmu na oddelenie. Takze pocitajte s tym, ze na izbu sa mozno dostanete az na obed.
@titla aha tak to som nevedela...ja mam v papieroch iba napísaná že na príjem treba prísť medzi 8:00-10:00
@erikadobiasova No tak, ked ma 5 a su to len "mandle" tak ratajte s tym, ze na rad pride az okolo obeda.
Je tam hernicka pre deti. Do obeda s detmi pracuje ucitelka, ale po obede tam deti aj s rodicmi maju volny vstup. V den zakroku budete pravdepodobne cakat na izbe, ale mozte si tam zobrat hracky a knizky. Ucitelky chodia aj za detmi na izby, s mojim sa zahrala, doniesla mu hry, knizky.
@erikadobiasova Ano, prist do nemocnice. Prijem moze trvat. My to maze za sebou uz niekolkokrat, tak uz viem co cakat.
@titla ďakujem vám veľmi pekne za informacie
Ešte by som mala otázku ohľadom nadštandardnej izby..koľko sa tam platí?
@erikadobiasova To neviem, ani som nezistovala. Co sa tyka bezneho pristelku pri detoch nad 3 roky plati sprievodna osoba 3,5 eur na noc, ak sa spravne pamatam.
Rozmýšľam nad tou nadštandartnou nakoľko malý veľmi veľmi silno chrape,aké bude snami niekto na izbe nemajú šancu sa vyspať.
@erikadobiasova dobrý deň môžem sa spýtať ako ste sa objednali na ORL do Núdch? Lebo ja sa tam snažím už 2 týždne dovolať a nedarí sa. Povedali mi baby,že cez rezervačný systém ale majú tam 2 ambulancie a netuším na ktorú sa objednať 🤔 a vraj tam majú aj chirurgiu ORL ..vy máte vlastného ORL a vás tam poslal s mandľami? Lebo nás odosiela lekárka na fibroskopiu a prípadné vybratie mandlí a neviem sa tam dovolať. Dcérka je pacientka núdch a už 2 x tam mala celkovú narkózu,tak sa bojím ísť niekam inam ako tam 😔
@erikadobiasova zajtra tam ideme tak mi kľudne môžeš napísať 🙂