Naozaj sa gymnázium na Bilíkovej zhoršilo?

Rozmýšľam o gymnáziu, kam by som išla a Bilíkova mi asi zatiaľ najviac vyhovuje, keďže je ku mne najbližšie. Rozmýšľala som o chodení do ang bilingválnej triedy, a keby ma neprijali stále by som mohla vyskúšať podať prihlášku na 4-ročné štúdium. Mojou hlavnou prioritou nie je ísť na anglické bilingválne gymnázium, stačilo by mi aj normálne. Avšak jazyky, hlavne angličtina, ma celkom bavia a tak by som sa celkom zaujímala aj o štúdium 5-ročné. Ale počula som od kamarátky, že sa Bilíkova zhoršila. Je to pravda? V čom presne sa zhoršila? Poprípade ak je tu niekto kto školu navštevuje, vyhovuje vám?
Je pravda že na príjmačky chodí niekoľko stoviek ľudí a musíte byť o dosť lepší ako len jednotkár aby ste sa tam dostali? Pomohlo by doučovanie? Aké iné dobré gymnázia sú v okolí kde sa da ľahšie dostať? (5-ročné aj 4-ročné)
Na Bilíkovu by som chcela raz chodiť, ale veľmi sa bojím že moje vedomosti/level angličtiny nebude dostačujúci.

darkswan
5. dec 2022

@abrakadabrabubu123 nuz ani najlepsi sa neobidu bez douciek a pripravy, konkurencia celkove v ba je obrovska

felycity
6. dec 2022

Dcera tam chodi, ale nemecke a maju teda dost toho.

ddaassuullaa
6. dec 2022

Ucelom prveho rocnika na bilingvalnom gymnaziu je naucit sa jazyk, ktory bude nosny dalsie roky. Anglictina sa uci vlastne celu ZS, ale napr francuzstina, spanielcina nie su bezne. Dceru anglictina strasne bavila, este na ZS si zacala citat lahsie anglicke knihy, pozerat filmy, teraz na bilingvalnom.to ma asi jednoduchsie ako ostatni, ale stale ma co robit - drvia gramatiku a slovnu zasobu, cca 3 hodiny angliny denne, mozno to ma.oproti spoluziakom lahsie vdaka tomu, ze fakt uz mala precitane knihy a napozerane filmy, no stale sa ma co ucit, aby mohla povedat, ze je bilingvalna. Tazko hodnotit uroven skoly ziakmi, ktori si na vlastnej kozi odskusaju bezne 1 skolu😁 toto by som brala od ucitelov alebo rodicov, ktorym do tej skoly chodili aspon 2 deti. Inak "v com sa Bilikova akoze zhorsila"? Ved ked to tvrdi, musi vediet v com, nie? Ak sa zmenil riaditel, je to dost mozne, ze sa to prejavi na zmenach v ucitelskom.zbore, na pristupe k aktivitam skoly, narocnosti vyuky a pod....ale.objektivny ten nazor asi bude tazko

zoeeoz
6. dec 2022

"Pocula som" 🙂 nj, jedna babka povedala...nech kamoska specifikuje

abrakadabrabubu123
autor
6. dec 2022

@ddaassuullaa Veď to. Pýtala som sa jej že odkiaľ to má a v čom sa zhoršila, ale povedala mi len že to tak viacerí ľudia hovorili. V čom sa zhoršila, to som od nej nedostala tak sa pýtam tu či je to vôbec pravda..
@zoeeoz

ddaassuullaa
6. dec 2022

@abrakadabrabubu123 cize ona len verklikuje, co pocula. Ale v reale to nema ako zhodnotit🤷‍♀️ ja som detom vzdy vravela, ze tvrdit nieco taketo bez podlozenia je bohapusta klebeta. Nech si na vlastnej kozi sami zhodnotia, ci budu doverovat neoverenym info par zlomyselnych ludi alebo si nazor spravia sami. Skoly si decka vybrali same. Rozpravali sa s kamosmi, ktori tam uz chodia, pripadne ich zaujimali vysledky skoly v testovaniach a uspesnosti absolventov napriklad, plus ci danu skolu uznavaju v zahranici. Den otvorenych dveri ani nechceli navstivit, to je akcia pre "oko". Nedozvies sa nic. Na kazdej skole ale najdes aj nejaky slabsi clanok/horsi element, a moze ta skola byt sebelepsia. Naozaj na kazdej jednej skole. A s kazdou prekazkou sa musis popasovat. Vsade. Cize spln si sen a ak tam chces ist kvoli jazyku, tak chod. Hlavne aby tam boli ucitelia, ktori naucit vedia. Doucovanie....k tomu sa vyjadrit neviem. Nase decka na to nemali nikdy cas. Dvojfazovo trenuju od prveho rocnika ZS. Cize gro zvladnutia uciva bolo na nich samych a ked je najhorsie, maju nas a pomozeme.

dusankomoj
6. dec 2022

@abrakadabrabubu123 skús sa mrknúť aj na Vazovovu,chodila mi tam dcéra a bola veľmi spokojná (už má aj štátnice z Aj) ale skončila cca 6r dozadu,takže taká staršia info. A prijali ju vtedy aj na Bilikovú a neľutovala,čo si vybrala.

ddaassuullaa
6. dec 2022

@dusankomoj moja teraz zacala na Vazke😁 porovnat nie je s cim, cize ako som pisala vyssie, spoliehat sa na svoj usudok, neverit klebetam. Ona sa pytala znamych co tam chodili, bola to druha volba po GJH, na Vazku bilingval sa dostala na prvu supu bez dlhej pripravy na prijimacky. Jasne, ze vsetko jej nesedi, ale uz vie, ze tak to proste v zivote je - nieco ti vyhovuje, nieco nie a je na nej, ako sa s tym vysporiada. Cim skor spracuje nejake namietky a vyrovna sa s nimi, tym.lahsiu cestu ma pred sebou. Ale zahul je to riadny, vidim na nej...no nefrfle. Vybrala si sama😁

h2
6. dec 2022

Tak Bilíkova nikdy nebola top gympel, ešte čo si z pradávnych čias mojej mladosti spomínam. A určite by som nevyberala školu podľa toho, ktorá je najbližšie. Aspoň teda v BA, kde je fakt na výber.

basska_b
6. dec 2022

Ja som chodila na Bilikovu pocas rokov 2002-2010. Moj brat potom este chodil do roku 2015. Tiez ma zaujima, ci sa tam nieco zhorsilo, ja rada spominam na skolu a vyuku sme mali dost na urovni. Dala by som tam aj svoje deti... Dost to zaviselo od konkretnych ucitelov, ako vsade. Uz pocas mojho studia sa zmenil riaditel a zial dostal rakovinu okolo toho roku 2015, tak teraz je tam dalsi riaditel.
Otazka je aj, co povazujes za dobru skolu:
Vysoke percento pokracovania na VŠ
Dobra priprava aj na tazsie VŠ (matfyz, medicina, technika, zahranicie...)
Cudzie jazyky
Vylety, sutaze, olympiady

dusankomoj
6. dec 2022

@ddaassuullaa ja som tiež mojej do toho nekecala. Výber som považovala za prvý krok k samostatnosti a ako som písala,bola spokojná.

lypka
7. feb 2023

Zdravím, prosím Vás neviete, či sa dajú niekde pozrieť testy prijímačok z minulých rokov?

abrakadabrabubu123
autor
8. feb 2023

@lypka Dajú sa pozrieť na ich stránke https://gymbilba.edupage.org/ , kliknite na tri čiarky, potom na možnosť 'pre uchádzačov', potom prijímacie skúšky a nakonci sú testy, neviem ale z akého roka. Dúfam že Vám toto pomohlo 🙂

lypka
9. feb 2023

@abrakadabrabubu123 ďakujem krásne

katesynka
19. máj 2024

@ddaassuullaa môže sa prosím spýtať ako dte na Vazke spokojní? Ďakujem krásne za odpoveď🙂

ddaassuullaa
20. máj 2024

@katesynka dcera je spokojna. Nie je vsetko ruzove, ale to nebolo ani na Kosickej. Osobne - niektori vyucujuci su slabsi vo vysvetlovani a zjavne skola nema nahrady, lebo o tom vedia, pripustaju to, len sa to nemeni. Otravne je cely sa den presuvat z triedy do triedy, dcera ma stastie na triednu, sucasne uci AJ a dejepis. Prvykrat ked nefrfle, ze dejepis je zbytocny. A AJ ovlada asi lepsie ako SJ. Paradoxne ma radsej tych prisnych vyucujucich, lebo ti aj naucia, frfle na tych, co im davaju akoze volnost a potom sa musi ucit sama. Ale ako pisem, syn chodil na GJH a tiez to nebolo 100% uzasne. Narocnost tam bola hlavne v matematike, fyzike a informatike ovela vyssia. Avsak on sa v tom nasiel a vdaka drilu na gympli mal potom pocas studia na univerzite v podstate veget. Dcera asi nepojde technickym smerom, cize matika a fyzika na Vazke jej aj az tak neprekazaju a co nepochopi, vysvetlujeme doma a ona potom spoluziakom