ahojte,
Zachvilu sa davaju prihlasky do skolok. Naozaj je take tazke sa v BA dostat? Ake su vase rady, tipy, ako pomoct tomu aby nas prijali? TP mame v BA.
@lenickalienicka zalezi od mestkej casti. Odkial si?
My sme nemali vobec problem a co viem ani v inych castiach Ba.
Mladsie ako 3 roky ti do statnej nezoberu samozrejme.
@lenickalienicka minuly rok Bratislava Nove mesto - prihlasky podane do 6 skolok, vratane spadovej a nevzali ho nikam. V case nastupu by mal 3 roky a skoro 9 mesiacov.
@minesasubu kolko e bolo to podplacanie prosim? Tiez som pocula, ze bez toho to nepojde 🙏 😅
@minesasubu povinne sa prijímajú deti do predskolskej triedy.
Toto zalezi od mestskej casti. Niekde nie je problem a niekde je.
@brezza ja som natom podobne. A tento rok to nebude lepšie, keďže škôlka Sunavcova sa ide prerábať a jej deti budú rozdelené do škôlok Legerského a Pionierska, takže vlastne 3 škôlky neprijímajú nové deti. A môjho som chcela dať na Legerského, chodil tam aj starší, boli sme tam spokojny. Rozmýšľam či vôbec dávať inam prihlášky keďže ak by ho náhodou do nejakej vzali treba potom zas riešiť dochádzanie...
@miskamuska no pekne. Ja to zase budem riesit o rok s mladsim
Tak my sme dávali žiadosti v Petržalke syn mal 2 roky a nebol žiaden problém, závisí od mestskej časti inak to funguje v starom/novom meste inak v Petržalke 😊
@cyberk 😂 ja presne nvm nemam to este poriadne zmapované nakolko to budeme riesit neskor ale tusim vraveli kamosky ze od 3000-5000 zalezi od skolky 😎
@minesasubu :D dakujem fuuuhaa to aby som zacala setrit 😅😅
@minesasubu to uz mozu ist deti do sukromnej skolky.
Ja uplatky nedavam nikdy. Je mi to proti srsti. Keby to tak robil kazdy, tak by sa to nedialo.
@brezza ved prave ze si treba spocitat ci sa neoplati radsej sukromná , ja nepisem ze sa to robi vsade iba ze som o tom pocula preto som napisala ze ostatne mamicky bude vediet lepsie hlavne tie ktore maju deti v skolke v Ba
@cyberk tak ja už setrim 😅 aspon bude nieco nasetrene keby to nebola az taka suma velka ale tam kam chcem dieta dat sa plati skolne cize aj tak vydavky budu mozno nie az take ale budú
@minesasubu ved za to ma zaplateny rok v sukromej 🤣🤣🤣
@saxana000 Áno rok v súkromnej ale 3 roky v štátnej 😃
A ruzinov nahodou neviete? 🙂
@minesasubu to asi nebude tolko, ved za tu sumu uz si clovek zaplati sukromnu skolku na cely rok. Co ja viem tak okolo 500e
V statnej skolke sa tiez plati nejake to "skolne" cca 40e mesacne, plus strava, plus ZRŠ cca 150e rocne, cize spolu cca 100e mesacne ak to preratam, cize 1000e rocne.
Takze ten co zaplati 3000 az 5000 uplatok, to ma este plus dalsie 3000e za reziu.
V Petrzalke momentalne nie je problem, dostat dieta do skolky. My, ked sme davali prihlasky, v jednej skolke si riaditelka vypytala pc aj s tlaciarnou. Nasich zobrali v druhej skolke aj bez uplatku (dvojicky, nastup v septembri, 3 roky mali az v oktobri).
@joannita podla mojich informácii sa to takto pohybuje , ano zaplatis sukromnu skolku na rok ale štatnu na 3 roky a samozrejme su dalsie vydavky ale s tym sa pocita
nepisem ze je to bezna prax ale v niektorych skolkach to tak funguje a je na každom aby si vypočítal čo sa mu viac oplatí nakoľko možnosti pre všetkých su rovnaké
tento rok viem ze bol problem s miestami a nakoniec sa dostali skoro všetky deti čiže zaleží aj od obdobia a kapacít v školkách
@minesasubu jake mam 3 roky? Sak od urciteho veku mi uz dieta bud musia zobrat alebo uprednostnit..tych 3-5k si z teba pekne vystrelili :D
@bubinko1506 a to vam nadrzovku povedala? Ci ako? :D
@zoeeoz ano, ze v rozhodovani by jej pomohol pocitac a tlaciaren🤣. Pre mna teda neakceptovatelne...
@bubinko1506 ja umrem :D ja by som jej povedala nech mi to zopakuje na diktafon :D resp mobil :D
@kittykat22 akoze ukludni sa , ja napisem ze sa to ma autorka robit ale co pomohlo kamoskam aby dostali dieta do skolky ked malo 2,5 roka , nepisala som o uplatku ale o finačnom prispevku si nieco nastuduj o prave ked uz tu tahas trestne pravo a vyprosujem si od teba aby si mi pisala ci som v poriadku podla tvojho komentu si to ty kto nie je celkom ok na zaklade velkeho poctu ,,?,, daj si pohar vody na upokojenie 🙂
@minesasubu strasne sa smejem, to je asi ako ked: ja som to neukradla, ja som to premiestnila :D ale sak slovickarenie aj v prave vyhrava
@lenickalienicka Ružinov je ok, moje deti s vždy dostali aj do dvoch naraz. K septembru 3r. 1 mes.
ahoj tak mi bude skolku riesit cca o 2 roky ale uz som sa pytala mam 1-2 vytipované ale pytala som sa kamošiek a taky finančný ,,prispevok,, im značne pomohol aby im zobrali deti uz od 2,5 roka ked mali
ale zda sa mi ze sa situacia zlepsila aspon muzovi vraveli v praci ze vsetky deti zobrali co si podali prihlasku
myslim ze od 4 rokov su povinny zobrat dieta so skolky podla bydliska ale nie som si istá mozno ine mamičky budj vedieť lepšie