Najlepšia lokalita na bývanie v Bratislave

lenkamatkova
25. jún 2022

Chcem sa opýtať ľudí žijúcich v hlavom meste aká je najlepšie lokalita na bývanie. Len váš názor a vaše dôvody. Viem, že každému vyhovuje niečo iné ale ja Bratislavu vôbec nepoznám a chcem počuť od domácich kde sa dobre býva, ktoré sídlisko a tak 🙂 Ďakujem

denden77
25. jún 2022

@lenkamatkova ja zijem v Petrzalke a som spokojna 😊

bamboa
25. jún 2022

@lenkamatkova 26 rokov som bývala v Petržalke, teraz už 10 rokov v Ružinove - už by som inam nešla 🙂

zuzanka.zuzu
25. jún 2022

najlepsie sa byva vo vlastnom a kedze rozdiel medzi cenou bytu vo vrakuni a pod borikom je brutalny, je tato info uplne zbytocna podla mna 😀

dadis
25. jún 2022

okrem Vrakune a Dlhych Dielov ma asi kazda cast svoje caro a fanusikov za mna su top mestske casti susediace s Karpatami: Raca, Krasnany, Kramare, Lamac, Zahorska Bystrica, potom Horsky park, Borik, Dubravka, Karlova Ves, Devin, Petrzalka a Ruzinov, Trnavka su pre mna osobne nezaujimave rovinatym terenom, ale su oblubene kvoli dobrej dostupnosti do centra a obcianskou vybavenostou. Dobre je, ak nie si odtialto, si mesto poobzerat, vyskusat najprv najom a az potom sa usadit. Kazdemu vyhovuje nieco ine, vacsinou su vsade podobne ludia spokojni.

missdiva
25. jún 2022

@lenkamatkova za mna ruzinov, nove mesto, stare mesto... asi aj racu si viem predstavit.
Ale zalezi od toho kde pracujes a kde si mozes byt dovolit.

janai1
25. jún 2022

Za mňa Dúbravka, Karlova Ves, Dlhé diely super... Predtým som žila v Dubravke tam bolo super aj parkovanie rovno pod bytom, dostatok miest. Teraz žijem na Dlhých dieloch a okrem parkovania sa nemám na čo sťažovať

angelinja
25. jún 2022

moj nazor je ze netreba pozerat nato kde pracuje clovek co tam budes cely zivot?lokalita podla financi-ak vam je jedno aka cena tak ja by osm isla ak by to mal byt byt tak dubravka ale to preto ze mam rada kopce :D..skor devinska a toto mi je blizsie inak sme 10 rokov zili v petrzalke musim povedat ze pre deti je tam kopu ihrisk je tam zelen ale teda iba ta cast kde je drazdiak podla mna cast ta kde je gercenova a toto to nie---ruzinov ja osobne nechapem preco ..ved co cesta to hlavny tah..otras...lamac by som tiez brala, dvinsku a aj devin keby tam nie su zaplavy ale ked budes byvat an kopci tak ti to vadit nebude..co by som nesla urcite nie vrakuna ani podunajske...inak vsetko ostatne v BA je cekom ok podla toho co preferujes..niekto ma rad elektricku pod nosom ...a nevadi mu ze otvori okno a pod nim je hlavna stanica..ja osm neni ten typ cize aj preto sme po 10 okoch odisli z ba do Nitry do domu a neobla osm stastnejsia.

sasa1310
25. jún 2022

v Bratislave kdekoľvek je dobre

sissy27
25. jún 2022

@lenkamatkova mne sa najviac páči Dúbravka, Petržalka ako kde, a absolútne sa mi nepáči Ružinov, Nové mesto, Trnávka a DNV.

lenkamatkova
autor
25. jún 2022

Ďakujem 🙂 mám o čom premýšľať

jazula
25. jún 2022

Bývala som na konci Vrakune 12 rokov a ma začiatku to bolo úplne super, ku koncu už horšie (hlavne špina a čudné typy ľudí na zastávkach), napriek tomu, že starosta sa fakt snaží to tam vylepšovať. Posledné 2 roky som na začiatku Petržalky a aj ďalší byt budem hľadať tu v okolí.

tahomi
25. jún 2022

Za mna nove mesto, krasnany, tie casti pod karpatmi/vinohradmi

horalka1986
25. jún 2022

Cely zivot som byvala v Starom meste kusok od horskeho parku a tazko sa mi odtial stahovalo. Za mna top lokalita.

stannkal
25. jún 2022

@lenkamatkova pre mňa dubravka kvôli prírode a dobrej vybavenosti

marianarem
25. jún 2022

@lenkamatkova Raca urcite. Sme v BA, ale akoby na dedine, v dome, hned za nasim dvorom uz vinohrady. Dobra dostupnost MHDckou, aj vlak tu stoji, po ruke obchody so vsetkym moznym, hadam okrem knihkupectva, restauracie, kaviarne, zmrzlina, kupalisko. Nevyhoda - napraskane skolky, aj sukromne.

maranta_leuconeura
25. jún 2022

Zalezi aj kde budes mat pracu/skolu, vyberala by som podla toho. Niektore casti maju zlu dostupnost MHD, to si vies vopred overit, co tam chodi a v akych intervaloch, kolko to bude trvat do prace alebo aj vecer mimo spicky. Idealne sa drzat pobliz elektrickovych trati ;)
Ak si zas odkazana na auto, treba mysliet aj na parkovanie, ktore je v centre a sirsom centre problematicke a uz bude regulovane len pre domacich.
Za mna su vsetky casti ok, co sa mi zda menej prakticke z pohladu dostupnosti su Dlhe Diely, Vajnory, Rendez, Zahorska, Devin, Podunajske, Vrakuna, Koliba, okolie Slavina (:D).

slecnabe
25. jún 2022

Pre mna je alfa omega elektricka, blizkost centra (max 20 minut MHD). Takze zaciatok Petrzalky, Ruzinov, spodna cast Karlovky (nie Dlhe diely) a byvame cely zivot v Novom meste. Viem si este ked tak predstavit Krasnany, pri nejakej mega dobrej ponuke byvania aj Racu

stanzi
25. jún 2022

Stare mesto 😊

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pauli_s
25. jún 2022

Staré mesto, Nové mesto, Ružinov

h2
25. jún 2022

34 rokov som prežila v Ružinove, teraz už dlho v BA nebývam a už by som sa tam ani nevrátila. Ale keby som si mala vybrať a mala by som neobmedzený rozpočet, tak by som brala dom na Kolibe, alebo na Ahoji. Ako mladá som snívala o strešnom byte s veľkou terasou niekde na pešej zóne Starého mesta, ale to ma už prešlo.

basska_b
25. jún 2022

Ja som v Devinskej od narodenia a som spokojna. Akoze ano, je to paža sveta, ale je tam priroda, vlak, klud... kto chce byt viac v centre, tak urcite Ruzinov. Nespecifikovala si, co je pre teba dolezite. Dobre si to rozmysli-ako aj v inych europskych hlavnych mestach dost zalezi na tom, kde clovek bude byvat. Takisto sa tam chod popozerat, aby si nasala atmosferu. Ja napr. nemam rada Dlhe Diely, Petrzalku, vlastne moc ani tu susednu Dubravku. Natlacene panelaky jedno na druhom, chaoticke.

lucijalucy
25. jún 2022

Ružinov. Kvôli vybavenosti ale hlavne kvôli množstvu zelene, parkom, miestam na oddych. Celkovo to prostredie. A konkrétne Ostredky, Trávniky, Štrkovec, Trnávka

kikushaa
25. jún 2022

Ja som 27rokov byvala v ruzinove a teraz 10 v petrzalke, super su obe stvrte, dokonca by som povedala ze v tej petrzalke sa mi byva ocosi lepsie (mam deti) za slobodna som byvala v tom ruzinove.

w123
25. jún 2022

Petrzalka je podla mna top

tanisha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majkabambulik
28. jún 2022

Ak hladas lokality, ktorym sa urcite mas vyhnut, tak si pozri zopar stranok, ktore sa tomu venuju. Urcite sa docitas o Pentagone, Slovnaftskej ulici ci neslavne znamej lokalite v Petrzalke. Taktiez sa pozeraj, ci tam ziju stabilni majitelia bytov, alebo je to vyslovene bytovy dom, kde sa byty iba prenajimaju a je velka fluktuacia, anonymita, pretoze tam mozes cakat aj kriminalitu, schovavajucich sa imigrantov, drogovych dilerov aj ked to bude novostavba! Ak si nieco prides pozriet, tak sa hlavne pytaj, hoci aj ludi vo vytahu, ci pred bytovkou. Pytaj sa iba na negativne veci, ktore ich tam trapia, urcite budu trapit aj teba! Neuspokoj sa s jednym pozitivnym nazorom, pytaj sa viacerych co ich v tej bytovke, ulici ci lokalite trapi. Poviem ti priklad, ja som bola presviedcana o super lokalite v Podunajskych Biskupiciach, kde ti takmer nikto nepovie, ze je tam stiplavy smrad zo Slovnaftu, lebo su uz ludia na to zvyknuty-no ked som tam prisla tak som to citila okamzite, ci lokalita, kde nalietavaju lietadla na letiskove drahy. Taktiez novostavba ak ma recepciu tak sa opytaj otvorene, ci uz mali policiu v objekte, ktora riesila nieco a pripadne co. Recepcne su dobre informovane o problemovych najomcoch v bytoch. Tam kde nemas recepciu, tuto funkciu maju nasi postarsi majitelia bytov. Podnajomnikom je to jedno a nestaraju sa.

vroni
28. jún 2022

Za mňa Petržalka, mam byt pri Draždiaku a keby som sa mala vrátiť, tak len tam (alebo do starého mesta, ale na ceny tam môj budget nestačí). Paci sa mi aj Devinska, je síce ďaleko, ale je tam kľud, potom Dúbravka. Rača, Krasňany sú ok ale tiež ďaleko, Vajnory úplne. Do Ružinova by som nesla ani keby mi za to zaplatili. Hnusna prepchata betónovo plechová džungľa, kde nie je v medzere napchata betónová novostavba, tam stojí milión áut nárazník na nárazníku. Kramáre sú zaujímavé kopcom, ale ceny riadne a dostupnosť nič moc, Dlhé Diely detto. Vrakuňu, Dolné Hony ci Biskupice tak dôkladne nepoznám, ale nejako ma nikdy nelakali.

dominika19p
28. jún 2022

@lenkamatkova bývali sme najprv na začiatku Petržalky pri zel. stanici a neboli sme spokojní zgrupovali sa tam kadejake individua a nasli sme si pri aute aj striekačky, ale priateľ pracoval vo Viedni a ja som to mala 15 min pešo do prace co bolo mega, presťahovali sme sa do Karlovej Vsi a mame krásny výhľad na kamzik bývame na kopci co môže byt aj nevýhoda teraz s kocikom je to sranda no😃 parkovanie v pohode aj večer, elektrickou za 10 minút v starom meste a peso sme tiež chodievali pekná 40 minútová prechádzka, mame blizko do lesa aj parku takže za nas je Karlovka super a rovnako sme skoro bývali v Záhorskej a ta nam tiež kvôli prírode vyhovovala bolo to tam také viac dedinské ale potrebovali sme väčší byt, takze sme nakoniec nas predali a ani sa nenastahovali a čoskoro sa sťahujeme do Rovinky ale za Karlovkou nam bude aj smutno nuz financie nepustili 🙂

misinka20
28. jún 2022

@dadis Akože fakt nechápem čo všetci majú proti Vrakuni... ja tu žijem a neviem si vynachváliť... do 5 minút lesopark, do 2 minút pešia zóna s obchodmi, kaviarňami, lekárnou, pizzeriou... nové detské ihriská ... a odkedy je otvorená R7 je aj doprava super... žila som skoro vo všetkých častiach BA a tu som najviac spokojná...