Náhradná babka v Petržalke

meriene
20. nov 2022

AHOJTE
Dlho som premyslala nad tymto prispevkom ci to uverejnit no nakolko zijem s malym sama resp mam ho v striedavej starostlivosti a poslednu dobu to sama nedavam, skusim to tu .. Nemam tu v BA nikoho kto by mi obcas vypomohol s malym.
Preto mi napadla tato forma ,,vypomoci,, mozno pre obe strany 🙂
Bola by som velmi rada , keby ste mi mozno dali odporucenie na milu , čipernu pani dochodkynu , velkym PLUSOM by bol u nas aj maly psik , ktoreho by sme velmi akceptovali so syncekom .. Islo by o to , zeby nam niekedy vypomohla a isla pre syna do druziny , vzala ho k nam domov , postrazila by mi ho kym pridem domov a na oplatku by som jej rada vypomohla aj ja s cim by potrebovala 🙂 Po financnej stranke neviem zaistit zial nejaku velku vypomoc , ale po tej citovej, fyzickej rada pomozem kde sa bude dat.
Moji rodicia ziju 300km od nas a nemozu mi zial vypomahat. Preto ma napadla tato forma hladania si malej vypomoci k synovi .

Ak by ste o niekom vedeli, ze pani je čiperna, zodpovedna , ma rada deti a zvieratka velmi by nam to pomohlo .
dakujem za precitanie a kludne mi mozte pisat spravu keby ste o niekom vhodnom vedeli

pekny vecer

doriiis
20. nov 2022

No nič proti starším dámam,ale ja by som na tvojom mieste hľadala mladú babu,čo si chce privyrobiť strazenim

henta
20. nov 2022

@doriiis keby autorka na to ma určite to tak rieši. Píše,že finančne nevie vďaku zaistiť.

doriiis
20. nov 2022

@henta ...pochopila som to tak,že nie veľa peňazí by na to vedela vyclenit

henta
20. nov 2022

@doriiis zasa možno natrafi na príjemnú babku, ale byt autorkou tak najskôr by som sa len s nejakou zoznámila, dala pár x stretko, nie hneď hrrrr do toho, lebo potom je naozaj tazke sa zbaviť par ludi

gabika0825
21. nov 2022

@meriene Ja by som tiež radšej volila mladšiu babu, ktorá má energie trosku viac a bude si chcieť privyrobiť. Predsalen je iné keď sa aj s tým malým zahrá, aj vybehnú so psikom, atd.. pochybujem ze staršia pani sa bude vonku naháňať s dietatom.

gabika0825
21. nov 2022

A hlavne, ak už potrebuješ takto pomôcť tak nikto to nebude robiť zadarmo, je to smutne ale je to tak, myslím si že aj staršia pani by trvala na nejakej adekvátnej finančnej čiastke, keďže nie je to niekedy sranda s malým dieťaťom. Teraz som si aj vsimla že ho máš v striedavej, tak ak nestihas niečo alebo si potrebuješ porobiť nejaké veci, popripade oddýchnuť tak sa nevieš dohodnut s otcom? Že by si zobral malého vtedy on? Podľa mna je to najrozumnejšie

viera
21. nov 2022

Good luck! Ja by som tuto strategiu vobec nevolila...Jednak vela starsich ludi ma uz "svoje"zdravotne problemy...Nie su taki aktivni...A dieta je zodpovednost...Nieco sa stane pocas cesty smerom k tebe alebo doma...A ona len tak nezistne chcela pomoct....Radsej by som otca poobtazovala, nech nejak on pomoze alebo nech prispeje...Ale chapem ta, ze mu chces asi nahradit starkych...Mozno by som asi hladala este co su kluby dochodcov....Alebo po ceste napr.na ihrisko ked sa nejaka prihovori...Nam sa to dost casto stava...A bude vyzerat ok jej navrhnut ale podla mna je to riziko...

majkabambulik
22. nov 2022

Ak mas platit cudzim neznamym ludom , tak zaplat niekomu z rodiny ubytovanie blizko vas. Budes vediet komu dieta zverujes a aj z ich strany to bude o vacsej zodpovednosti.

meriene
autor
22. nov 2022

dakujem za nazory

zooeynka
22. nov 2022

Nevzdavaj to, mozno najdes. Ja by som to nevidela tak tragicky, mala som 62 rocnu kolegynu ktora odchadzala do dochodku a bola to normalna ciperna osoba, bola smutna ze od svojej dcery vnukov nemala a ponukala sa mi ze mi rada pride postrazit, kocikovat atd. Bolo to od nej mile ale teda nikdy som to nevyuzila, nastastie som to nepotrebovala....dokonca aj v petrzalke byvala, len teda uz zomrela...cize ak to nevzdas podla mna najdes

kayyaa
22. nov 2022

@meriene podla mna je to krasne😊 je vela starsich, osamelych ludi, ktorym deti ziju daleko, vnucata nevidia ako je rok dlhy...a toto by mohlo byt pre takeho seniora ako balzam na opustenu dusu❤️ drzim palce, aby si niekoho nasla a aby ste si navzajom pomohli❤️

elizita
22. nov 2022

@meriene no to musis ozaj velkou nahodou natrafit.. moja svokra takto pre 25rokmi natrafila na pani, ktora sa jej starala o najmladsieho syna, ktory nemohol chodit do skolky.. bol to parik, ktory nemohol mat deti, na dochodku, na rodinnom dome a nechceli od nej vziat ani korunu.. dokonca mu aj zabezpecovali stravu.. ale teda ona ho nosila tam.. zostali v priatelskom vztahu az do dospelosti, svagor jej chodi na okruhliny a raz zacas ju aj pride este pozriet..

elizita
22. nov 2022

@majkabambulik to by bola asi trochen pridraha vypomoc 🙊

orangiiina
22. nov 2022

Tiež to nevidím tak tragicky. Keďže som na materskej, najmä doobeda vidím same babky a dedov s vnukmi. Dokonca jedna na dôchodku vypomáha dcére jej dobrej známej a každý deň chodí s dievcatkom na ihrisko. Nie všetky sú na tom tak zdravotne zle, žeby nedokázali dieťa prizriet. Určite existuje nejaká dôchodkyňa, ktorá je osamotená a ma otvorenú myseľ a srdce. My Slováci sme známi negativitou, takze ma komentáre neprekvapili 😀 v takej amerike, UK, Kanade by si taku osobu našla ľahko 🙂 Veľa stastia 🙏

zooeynka
22. nov 2022

@majkabambulik asi nevies kolko stoji prenajat byt v petrzalke :D

alice8mi
22. nov 2022

ahoj. ja mam tetu, ktora byva v Petrzalke. je uz na dochodku, slobodna a bezdetna, a veru, castokrat povie ako jej je samej smutno a nema napln... ale s cipernostou to uz je biednejsie,ma uz nejake zdravotne problemy. mozem jej o tvojom prispevku povedat, aj ked skrz zdr.problemy tomu nedavam velku sancu...
co som ale chcela povedat, tak sa nevzdavaj a hladaj. verim ze je vela starsich osamotenych dam,ktore by sa potesili, ak by mali zase nejaku pravidelnu cinnost a moznost byt uzitocne 🙂. tak hladaj a verim ze najdes 🙂

zoeeoz
23. nov 2022

Krasne, babku v petrzalke nepoznam ale krasny prispevok, bodaj by to vyslo 🙂