MUDr. Miklovičová - Rača

viki2001
23. sep 2021

Ahojte. Nemáte prosím skúsenosť s touto detskou lekárkou v Bratislave na Tbiliskej? Robí v ambulancii Dr. Petríkovej a nikde veľmi o nej neviem nájsť recenzie. Ďakujem pekne

raszuz
24. sep 2021

@viki2001 super lekárka, dobrá diagnostička, tak ako doktorka Petríková, trochu pomalšia, ale dôsledná

mirkaaali
24. sep 2021

Tiez chodíme k nej a som veľmi spokojná. Nič nezanedbava ,hneď, keď sa niečo deje, tak nás objedna a malú si dôkladne celú prezrie ,posle na vyšetrenia. Dokonca aj keď sme došli z pôrodnice, robila vytery ,ktoré sa bežne nerobia a vďaka tomu zistila, že ma mala v usku stafylokoka. Odporúčam všetkými desiatimi

princezna_bosorka
25. sep 2023

Ja som si tuto lekarku pre maleho vybrala na zaklade pozitivnych recenzii tu a kedze nemozem povedat, ze by som bola spokojna (a o pani doktorke sa nedaju najst nikde skoro ziadne recenzie - uz sa ma na nu viac mamiciek pytalo), prispejem svojou skusenostou, snad to niekomu pomoze.

Dojcenie / vyziva
Kedze sme k nej prisli s novorodencom mimo jej rajon, bolo podmienkou na vstup k nej do ambulancie absolvovanie pripravy dojcenia s Mamila poradkynou. Kedze to bolo najjednoduchsie, vzala som kurz od jej "spriaznenej" LP (Olga Chovancova, babyhelp). Nebolo to ziadne terno, klasicka mamilacka agitka v style hesla "kto nedojci s nami (a tak ako my), dojci proti nam", lahky zavan kojofasizmu zakryt nevedela, hoci sa snazila (mala som nasledne kurz o dojceni s Janou Krpalovou-Mrackovou a to bol iny level).

Lekarka ma na prvej poradni dost neempaticky zjazdila, ze dieta drzim na rukach nespravne (sal z laveho prsnika a lezal mi na lavom predlakti, hlava pri laktovej jamke, ruka polozena na nohach a druhou rukou som si ho pridrzala). Po spravnosti som ho pri sani z laveho prsnika mala drzat pravou rukou vo vzduchu (hlava v dlani) a lava ruka mala ostat uplne volna. To, ze takto nedokazal udrzat 4 kg dieta ani moj muz, ktory ma v rukach ovela viac sily ako ja, uz nejako neriesila.

Ked maly na jednej poradni nepribral podla tabuliek, hned ma posielala nechat strihnut uzdicku, hoci sama prisla s tym, ze ju vlastne nema (nejakej zubarke, ktora je cirou nahodou tiez Mamila LP - takze asi nejaka kamoska). O tom, ze by bolo treba v prvom rade skontrolovat spravnost pouzivania jazyka, ani chyru a ani slychu (jazyk pouzival spravne, cize by som si podla jej rady akurat tak nechala zbytocne skalicit dieta).

Na margo prikrmov skonstatovala, ze 7 mesacne dieta ma z tuhej stravy poriadne priberat, takze musi naozaj vela jest (po spravnosti ma ochutnavat a do 12 mesiacov priberat hlavne z mlieka) a ze je uplne v poriadku krmit dieta do jedneho roka kasickami (nie je, lebo hryzenim a pohybmi jazyka si posilnuje svaly, co bude neskor potrebovat, ked sa bude ucit rozpravat + dieta potrebuje stravu skumat, na co su vhodnejsie kusky do ruky).

PMV
Na prvy pohlad to vyzera super, ze sa lekarka venuje aj psychomotorickemu vyvoju, no zdanie klame. Fixuje sa na dotazniky, ktore ma rodic vyplnit pred kazdou poradnou (kvalitu a spravnost pohybu neriesi vobec) a na zaklade nich obcas dospeje k dost nestandardnym zaverom. Ako problem videla, ze syn nerobil lietadielko (podla mnohych odbornikov nie je vo vyvoji vobec potrebne) a ze v 11 mesiacoch nechodi ani pri vodeni za ruky (podla fyzio je v norme, ak sa dieta rozchodi do 18 mesiacov a vodenie za ruky neodporucaju vobec). Na margo toho nechodenia v 11 mes mi dost necitlivo oznamila, ze syn ma zaostaly PMV (navrh riesenia ziadny, ani nijaka snaha pomoct a podporit rodica).

Ceresnickou na torte je, ze maly mal po porode diastazu a bol cely nejak divne pokruteny, takze som s nim v 8. tyzdni zivota bola po 1x na fyzio (z vlastnej iniciativy), aby sme to vyriesili co najskor. Lekarka si samozrejme nevsimla, ze by bolo treba nieco riesit...

Rozne
Na prvej poradni nam okrem ineho oznamila, ze monitor dychu je separacna pomocka a ze mame zdrave dieta, ktore ma spat s nami v posteli (ze na vlastnom webe preferuje - v sulade s odporucaniami slov. pediatrickej spolocnosti - pouzivanie monitora a spanie v posielke - to uz neriesila, rovnako ani to, ze pri spolocnom spani treba dodrziavat nejake zasady bezpecneho spanku (kto nevie, toto je tiez agitka z Mamily)).

Celkom evidentne je nerada za nieco zodpovedna - radsej posle pacienta na zbytocne vysetrenie, aj ked je aj laikovi jasne, ze je to zbytocna blbost. Dobojovat sa k potvrdeniu na plavanie bol boj (lebo musela potvrdit, ze dieta nema choroby srdca, obliciek a koze). Ked malemu zistila na srdci selest, zabudla mi to oznamit a zistila som to nahodou na poradni o dva mesiace, ked som si pytala to potvrdenie na plavanie (inak by sme to asi nevedeli do teraz).

Ocenujem, ze iniciativne ponuka dobrovolne ockovania a ze na poradne objednava na presny cas a obvykle sa dlho necaka (vacsinou max. pol hodinu), sestricka je naozaj super.

Ale ak lekarka nieco povie, vacsinou to treba skontrolovat aj podla ineho zdroja, aby sa clovek neobabral... Som zvedava, ci bude co k comu, ked bude maly naozaj chory.