Ahojte,
prosím, tie ktoré máte skúsenosť s gynekológom-pôrodníkom Mudr Matúšom Chudom z Bratislavy (nemocnica Ružinov), napísali by ste mi, prosím, či prebiehal pôrod a predpôrodné poradne (od 35 tt) pod jeho vedením dobre? Zaujímalo by ma zvlášť aj šitie, keďže sestra a aj iné ženy, ktoré poznám, mali veľké problémy po zlom popôrodnom zašití.
Mám na neho dobré referencie ako na gynekológa, ale zaujímalo by ma, aký je pôrodník, či je dobrý nápad si ho prípadne zazmluvňovať.
Ďakujem veľmi pekne za postrehy 🙂
Mňa zašívala MUDr. Pšenková. Perfektne zvnútra aj zvonka. Pol roka tomu je. MUDr. Chuda bol na poradniach. Ja som nemala problémy, tak neviem ako reaguje na kritický stav 😁
@lyci ahoj, mrzi ma Tvoja skusenost, no prave preto uvazujem nad zazmluvnenim, pretoze vtedy si doktor podla mna vacsinou viac na tu svoju pacientku dohliadne...
@bikarbona dakujem, no presne to som mala na mysli - ze ci ho niekto mal aj pri problemovom tehotenstve a ze ako reaguje v stresovych situaciach
Neskutočný človek a profesionál 👍 po pôrode som prešla k Dr. Chudovi, ktorý má sprevádzal celým tehotenstvom až k pôrodu, ktorý bol presne ako som si vysnivala, dokonca ale oveľa kratší, bez epiduralu, bez nastrihu, zo sitim iba kvôli tomu že trochu povolilo nešťastne šitie po prvom pôrode... Šitie ani necítim po druhom pôrode. Pôrod bol úplne kľudný, viedol ho úplne neskutočne. Vždy povedal ako dýchať, kedy tlačiť, nechal ma predychat a znovu tlačiť... Úplne prirodzené ľahko, nebola som tak vyčerpaná ako prvý krát keď vraveli stále iba tlačiť tlačiť a ja už som nevládala vôbec nič... príchod nášho Riška bol krásny, pokojný, a taky je teraz aj on.. A pán doktor? Ráno pred službou ma prišiel pozrieť hore na izbu a spýtať sa ako sa mam. Ako sa ma Riško? Bohu vďaka za tak úžasného lekára, muža a otca. Lekára som mala zazmluvneneho, aby som nečakala na náhodu, ci tu bude.. Ale keby je, tak on je taky, to nie je o peniazoch ale o ňom.. Ale teda ja som ho chcela mať istého ak to bude v jeho silách stihnúť to... Lebo teraz už viem naozaj porovnať ze niet nad pokojný a krásny príchod na svet 🙂 odporúčam, po druhý krát je to pre mňa celkom iný zážitok ❤️
Mne p. doktor odrodil všetky 3 deti. Každý jeden pôrod bol pre mňa jeden krásny zážitok. Pri poslednom prišlo ku komplikáciám, no pán doktor zachoval chladnú hlavu a veľmi promotne konal, zachránil nás od akútnej sekcie.
Odporúčam všetkými desiatimi. Vďaka nemu som sa nikdy pôrodu nebála, lebo som vedela, že sme s bábatkom v dobrých rukách. ☺️
@lutinka povoli mamicke rodicke aj polohu na kolenach napr.?
@janka922 a dufam, ze nepretrhava plodovy vak
nemala som ho zazmluvneneho. na poradniach bol fajn, ale zbytocne ma posielal na nastup do nemocnice par dni pred terminom. ukecala som ho na nastup o 2 dni neskor, co bol moj TP. v nemocnici ma este len zbadali a uz chceli vyvolavat, aj ked mi na poradni povedal, ze nastupim len na pozorovanie kvoli zvysenemu tlaku. 2 dni vyvolavali hore na gynekologii, tlak mi z toho stupal, ale neotvarala som sa. druhy den poobede ma uz aj prestali kontrolovat, ani tlak nemerali. vecer mi z vyvolavania uz brutalne stupol tlak, zrovna mal sluzbu Chuda, tak som donutila sestricky ho zobudit. ked ma zbadal, tak bol prekvapeny, co tam este robim, ze si myslel, ze uz mam odrodene. kukol ma a poslal o poschodie nizsie na porodnicu. tam som si este pospala do rana, lebo stale kontrakcie slabe a ani som sa moc neotvarala