Dobrý deň,vedeli by ste mi prosím poradiť dobrého odborníka na takéto vyšetrenie?
Mám pozitívny screening podozrenie na DS (1:30)
Počula som veľmi dobre recenzie na Dr.Grochal v Martine len je to dosť ďaleko a hlavne nechcem dlho čakať na termín,vedeli by ste mi poradiť?
Ďakujem veľmi pekne.
@ingrida1127
Ja som bola u MUDr. Holáňa a MUDr. Čunderlíka. Obaja sú v uzv špičky v odbore, obaja sú v BA.
@ingrida1127 ja idem v piatok do gynsana, tak pak vam mozem dat recenzie. Na Mudr. Holan som počula všetko dobre, ale aktualne ma terminy az na november.
@ingrida1127 DS 1:30 z tripple testu nebo trisomy?
@bluemoon24 nemám ešte v rukách papiere toto som sa dozvedela vcera po telefóne v pondelok si pre ne idem a myslím ze to sú tripple
@yoxinka
@martinapodhorcova
@bluemoon24
Ďakujem potrebovala by som to čo najskôr lebo sa zbláznim z toho.
@ingrida1127 no tripple testy maju dost casto falosnu pozitivitu. Ja by som si trisomy spravila. Vysledok budete mat do 5 dni, je to iba z krvi a mnohem presnejsie voci tripple a bezpecne voci amniocenteze, zial stoji to 300-530€ cca.
@ingrida1127 mne poslali z procare seznam ludi, ktori to robia v BA a bol tam aj doktor Čunderlík, no volala som tam 4x a nikdo nedvihol, pak doktor Ferianec z Gynsana (tam idem) a pak este pani doktorka zo Senca, tak veru neviem, ci to robia aj niekde inde.
@bluemoon24 áno počula som o tom že bývajú dost casto falošné hlavne ak ma žena trocha vyšší vek ja mám 33.
Zatial je to moja nádej áno zvažujem aj tie testy este som sa s tymto nestretla tak neviem čo ako kde ale ďakujem veľmi pekne za rady.
@ingrida1127 urcite si zaplat Trisomy, na utz k Holanovi sa caka mesiace
@ingrida1127 urcite trisomy by byla moja prvá volba, ja som teda mala trisomy este pred tripple, obaja sme s priatelom nechceli cakat na vysledky tripple. Trisomy mi vysli negativne a v tripple teste, co som dostala zpravu stoji “vyssia pravdepodobnost DS kvoli veku matky” no dobre som sa nasmiala, mam iba 24 rokov 😅 v pondelok zavolajte do ordinacie gynekologa, ci mozte ist ku nim na testy, vyberte si balicek trisomy a zaplatte, ja som obednavala tu trisomytest.sk a mozno este v piatok budete mat vysledky, maximalne dalsi pondelok. Velmi pochybujem ze do tyzdna dostanete termin na ultrazvuk v Bratislave.
@ingrida1127 este vam doporucim, aby ste si dobre precitala, z coho sa vychazi na tripple teste. Je to dost nepresny test, tyto hodnoty muzou byt zpusobene tim, ze placenta je mensia, dieta je vacsie oproti UTZ, atd., dale vek matky, apod. Podla mna su tieto tripple testy dobre iba na strasenie mamicek 🙈. Ak mate peniaze, nevahajte a chodte na trisomy.
@bluemoon24 😪 toto som si ani vo sne nepredstavovala,voľakedy taketo niečo nebolo tieto ich testy ja pochádzam z mnoho početnej rodiny mama mala 10 deti a všetci sme zdravý.
@ingrida1127 ahoj ja som uzv absolvovala u Kocha u Dr. Ditte. Citala som aj tu na MK same dobre recenzie nanho. Aj som bola spokojna s vysetrenim
@ewelinka21 ďakujem,ako dlho si čakala na termín?
@ingrida1127
Áno, to by mal byť on. On má vlastnú súkromnú ambulanciu a pracuje aj na Kramároch.
@ingrida1127 urcite spravit trisomy. A nasledne aj morfologicky USG. Drzim paste nech je vsetko v poriadku a narodi sa Vam zdrave babatko!!😇
@miskamicha ďakujem,určite pôjdem v pondelok to budem riešiť,verím tomu a cítim že je moje bábätko zdravé ❤.
@bluemoon24 môžem sa spýtať kde si bola na tých testoch ?
@ingrida1127 mne ich robil moj gynekolog
@ingrida1127 aj mne ich urobili u gynekologa, treba sa spytat tvojho. Funguje to tak, ze ti odoberu krv a poslu do medirexu (alebo s kym maju zmluvu). Ja som sa na tie testy pytala a on mi dal taku brozuru, kde byl hlavne odkaz na stranky trisomytest.sk, tam si vyberes balicok, ktory chces, zaplatis a pak pojdes na odbery. Vysledky poslu tvojmu gynekologovi a on ti ich pak zatelefonuje, teda takto to funguje u mojho gynekologa.
Najlepsie bude, ak v pondelok zavolas do ordinacie a spytas sa ich, ze by si chcela tie testy a ako mas postupovat 😊.
Ja verim, ze tie tripple byly sok, ale treba mysliet pozitivne, naozaj nie su presne.
@bluemoon24 v pondelok mám prísť pre tievysledky a že mi povedia kam ísť na aké vyšetrenia a ultrazvuk.
Ďakujem verím že to bude v poriadku aj ked sa bojím ako každá ktorá si týmto prešla.
@ingrida1127 ja bych tam zavolala a opytala sa ich, nez tam pojdes. Ak ti povedia, ze ti trisomy urobia, isla by som si pro vysledky a hned si nechala odobrat krv, je naozaj mozne, ze do piatku ty vysledky mas.
Podla mna ti ihned navrhnu amniocentezu, coz je zbytocne, ked si mozes ako prvé urobit trisomy, ktore su bez rizika. Ak si zaplatis ty najdrahsie trisomy, tak v cene je i nejake speci doplnkove vysetrenie, ktore ti urobia navysse, ak by amniocenteza bola naozaj nevyhnutna 😊
Ja naozaj chapem, ze si nestastna a vystrasena, ja by som bola taka istá 🙂
@ingrida1127 Ja som bola u Ferianeca, lebo vsade sa velmi dlho cakalo. Plati sa sice 85€ ale nelutujem, perfektne vsetko vysvetluje a je to fakt odbornik.
@bluemoon24 už je víkend tak kam mám volať?
@ingrida1127 ja viem, myslela som, ze bych tam zavolala v pondelok rano, nez pojdes pro vysledky 🙂
@evinamalina39 to je v Bratislave? Ake vyšetrenie prestne? Ďakujem
Trisomy alebo Nifty, no neviem ktorý test je aktuálne presnejší a vyšetruje toho viac (treba zistiť) a ultrazvuk u dr. Holáňa, je odborník. Držím palce 🍀
@bluemoon24 opýtam sa na to všetko svojho lekára .
@ingrida1127 MUDr. Holan - za mna super skusenost 👌