MHD v Bratislave

12. sep 2023

Ahojte poradíte pls ohľadom MHD v Bratislave? Potrebujem ísť na Ružinovskú z hlavnej stanice. Našla som že bus 61 napr na Trnavské mýto a tam na električku 9. Po každé si musím kúpiť lístok? Či stačí kúpiť jeden neviem hodinový a cvaknem to 2 x že v buse aj električke? Vždy som zatiaľ išla busom bez prestupov tak neviem ako fungujú aj električky či majú iné lístky.. pôjdem večer domov zas na vlak tak neviem či sú nejaké 24 h lístky či sa to viac oplatí či nie....poraďte pls 👃

zmrzlinka2021
12. sep 2023

Pošli prázdnu sms na 1100 a máš pokoj

autor
12. sep 2023

@zmrzlinka2021 to je ten na 70 min a môžem prestúpiť v rámci toho času áno? Aj na elektricku z busu? Platí to od času zakúpenia sms tak? Dik

gab
12. sep 2023

Platnosť cestovných lístkov na jednu cestu je ohraničená časom a počtom precestovaných zón IDS BK. Cestujúci môže po dobu platnosti neobmedzene prestupovať a kombinovať dopravné prostriedky všetkých dopravcov v integrovanej doprave - nesmie však prekročiť počet zón, pre ktoré lístok platí.
Zóna 100 sa počíta ako dve zóny. Výnimkou sú cesty v rámci mesta Bratislava (t.j. bez použitia regionálnych zón), keďže lístok na 2 zóny možno použiť aj pre cestu zo zóny 100 do zóny 101 alebo opačne. V zásade teda platí, že pri použití cestovného lístka na jednu cestu v rámci Bratislavy sa zónová platnosť nezohladňuje. Dôležitá je len pre cestujúcich, ktorí cestujú za hranice mesta (zóny vyššie ako 200).

cize ak si kupis listok, oznacis v autobuse, môzes s nim cestovat az na Ruzinovsku, prestupit tolkox, kolko potrebujes a uz nemusis nikde znova listok oznacovat. Je treba vsak zmestit sa do casu, ktory plati na listku, cize do 30 minut, ak mas kupeny zakladny listok. Ale do Ruzinova to stihas.

zmrzlinka2021
12. sep 2023

Ano

mikadooo
12. sep 2023

Ahoj - v skratke - áno, stačí ti jeden lístok. Môžeš s ním prestúpiť v rámci mhd koľkokrát chceš, ak to stihneš v tomto čase. Hl.st - Ružinovská trvá cesta podľa poriadku ca. 15-20 minút. Takže ti postačí 30 min. lístok. Pozri aj imhd.sk, tam si vieš zadať odkiaľ kam chceš ísť a vyhodí ti to presne kde máš prestúpiť atď.

autor
12. sep 2023

@gab
@zmrzlinka2021 super ďakujem vám 👍

reenie
12. sep 2023

Hodinový lístok si zvakneš iba raz v prvom autobuse a potom s ním môžeš hodinu cestovať a prestupovať, ale už inde pri prestupe necvakneš, ten hodinový by ti mal stačiť zo stanice do Ružinova, ak nie, ak ti vyprší tá hodina, musíš označiť ďaľší lístok, a to isté späť. Ak ideš iba tam a späť, inde cestovať nebudeš, tak sa ti celodenný neoplatí. Nájdi si cenník lístkov, tam sú aj čísla na sms, to je trochu lacnejšie...

lubinkag.
12. sep 2023

Prosim vas, viete, ci sa da prazdna SMS poslat aj zo zahranicneho cisla?

muchotrafka298
12. sep 2023

@lubinkag. SMS mozes poslat iba od slovenskeho operatora.

ivka225
12. sep 2023

Ak mas ucet v CSOB, tak si listok mozes kupit aj priamo v ich mobilnej aplikacii.

muchotrafka298
12. sep 2023

Mozes ist aj trolejbusom c. 71 z Hlavnej stanice, vystupit na zastavke "Saleziani" a prejst cez prechod a nastupit na elektricku c.9. Tam nemusis ist komplikovane do podchodu ako na Trnavskom myte /tam mozes prestupit tiez/. Po Trnavske myto ma c. 61 a c.71 rovnaku trasu.

autor
12. sep 2023

@muchotrafka298 diky za tip

muchotrafka298
12. sep 2023

Na hlavnej stanici ma DPB aj kamennu predajnu, kde si mozes ist hned kupit 2 x hodinovy listok a nemusis posielat sms alebo ist do automatu. Listok celodenny sa Ti neoplati podla mna, ked mas iba kvazi 1 trasu rano a 1 trasu vecer.

mimka1402
12. sep 2023

Za mňa určite si stiahni aplikáciu ids bk, najlacnejšie lístky oproti sms a papierovym a hlavne ti ukazuje aj presne minúty ako dlho ti platí. 🙂 a revizorovi ukážeš kód ktorý je v tej aplikácii.

rosavia
12. sep 2023

Baby, mozem sa aj ja spytat ohladom MHD v BA? Boli sme tam minule na den a kupili celodenne listen v aplikacii IDS BK. Nikdy predtym som o nej nepocula. Listok bol aktivovany po kupe, takze v tom pripade nie je potrebne uz aktivovat ho v autobuse?
A funguje to tak aj na jednosmernych listkoch?

muchotrafka298
12. sep 2023

@rosavia ked si kupis listok cez appku iDS BK listok Ti plati okamzite od kupy a nemusis ho uz nikde aktivovat (je jedno, aku ma platnost). V primestskych niekedy treba ukazat vodicovi, v beznej MHD iba ked dojde revizor.

rosavia
12. sep 2023

@muchotrafka298 Super, dakujem. Viem, ze je to tak logicke, ale nie vzdy je vsetko logicke 😁

muchotrafka298
12. sep 2023

@rosavia vies kolko veci je logickych a predsa sa tak nerobia? Takze radsej sa kludne pytaj, co ta napadne 🙂

rosavia
12. sep 2023

@muchotrafka298
Dakujem 🙂
Tak sa este spytam na jednu vec.
Ked cez tu app kupim jednosmerny listok a tiez bude automaticky aktivovovany, je OK ho kupit az v autobuse (lebo ak ho kupim predtym a bus nepride, tak ma to fakticky okrada o ten cas, na ktory ho kupujem)?
Alebo sa da aktivovat v buse?
Bude mi stacit pol hodinovy z letiska na Nivy?

muchotrafka298
12. sep 2023

@rosavia do autobusu musis mat uz kupeny listok, lebo sa ti moze stat, ze tam bude revizor a mas problem. Hypoteticky by Ti mal na Nivy stacit hodinovy listok z letiska. Prakticky zalezi od toho, ake su zapchy v danej casti dna. Lebo ty musis prestupovat. Nastupis na autobus cislo 61 a nasledne na zastavke Bajkalska prestupis na trolejbus cislo 60, ktory stoji pri OC Nivy (je tam stanica v podzemi).

rosavia
12. sep 2023

@muchotrafka298
Dakujem 🙂
Aj ja myslim, ze ten by mal stacit, lebo mame prilet vecer, tak uz by nemala byt taka premavka.

muchotrafka298
12. sep 2023

@rosavia ked budes vidiet ze sa pohyna autobus, tak si v appke naklikni ten listok. Je mozne, ze uz vecer chodia redsie spoje, takze budes mozno dlhsie cakat na nadvazny spoj. Z letiska uz nechodi od septembra ziadny iny autobus a 61tka ide 4 x za hodinu. Ten trolejbus z Bajkalskej ide tiez 4 x za hodinu. Pozri si na nete pripadne, ked pridete na cestovnych poriadkoch https://imhd.sk/ba/mhd

rosavia
13. sep 2023

@muchotrafka298
Dakujem za pomoc

autor
18. sep 2023

Kocky ja len že ďakujem cestu MHD som dala na 1☺️

autor
18. sep 2023

@muchotrafka298 tvoj tip na 71 cez Saleziáni na 9 bol super 👍👍dik 😘

muchotrafka298
18. sep 2023

Som rada, ze ti to krasne klaplo to docestovanie.