Mám si prenajať 1-izbový byt?

3. jún 2024

dobry den prajem. byvam v Bratislave s dalsimi dvoma spolubyvajucimi a pracujem. zarabam 980€ mesacne a chcem sa spytat ci je dobry napad si prenajat jednoizbak za 550€ vratane energii a internetu? teraz za izbu platim 270€, plus telefon 16€, som sama, auto nemam, raz za rok si kupujem elekricenku (na rok). do restauracii velmi nechodim, jedlo si objednavam len niekedy. nasetrenych mam cca 12 tisic eur.

lenqua_12325
3. jún 2024

Načo ? Izba stačí.
Peniaze si radšej odlož a potom si byt kúpiš.

zuzanka.zuzu
3. jún 2024

koľko máš rokov? ak si mladá, tak ešte s nimi vydrž a popri tom našetri 20% na svoj byt, situácia s hypo nebude navždy takáto zlá a aj plat ti časom môže ísť hore 😉 tých 300e si dávaj úplne bokom

syslik81
3. jún 2024

ak si v izbe ok a aj spolubyvajuci su fajn,nemas rodinu priatelov tak ti je jednoizbak na dve veci... rozdiel v cene si odkladaj -raz sa ti peniaze zidu .. mozes ist niekam na dovolenku alebo nasetrit na zalohu za byt a kupit si vlastny... nikdy nevies co sa moze stat a mat bokom penize je super ...

autor
3. jún 2024

@zuzanka.zuzu mam 26. ide o to ze je tu velka moznost, ze pojdem o rok alebo dva do zahranicia, a neviem ci sa vratim. preto si nemyslim ze je hypo dobry napad.

dorottka
3. jún 2024

A ako to suvisi s tym, ze chces ist do jednoizbaku? Nemozes dostat odpoved na otazku, ktoru si ani nepolozila. Vobec si nedala kontext. Oplati sa ti ist do zvlast bytu financne? No ocividne nie. Z dovodu sukromia? To ano. Kvoli vyhladu? Co ja viem?

janai1
3. jún 2024

My ti máme vravieť či je to dobrý nápad? Tak snáď ty sama vieš či dokážeš zo svojho platu platiť za nájom raz toľko

madeincssr
3. jún 2024

Problem je, ze spolubyvajuci nie su bohvieco? Alebo nedostatok sukromia? Este by tu bola moznost ist do toho jednoizbaku len s jednou velmi dobrou (silno kompatibilnou, slusnou) kamaratkou, ktora by po tvojom odchode do zahranicia mozno ten jednoizbak utiahla (prevzala) sama. Ale samozrejme zalezi ako by sa k dvom osobam postavil (cenovo) prenajimatel.